Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 11

• 31 263
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
За НУИ Варна доколко чух датата на изпита за приема май ще е на 3ти юли.
Ето го графика. не помня много добре, но май винаги рисуването е последния ден, след музика, пеене  и танци

даже едната май съм я виждала на някакъв предходен етап, или е било нещо друго, но със същата техника.
Скрит текст:
Напълно права си. Беше версия 1  на същaта архитектура, която учителя не одобри и трябваше да се прави изцяло наново Версия 2 заради зеленината на дърветата, която трябваше да изпъква в цвят. Така версия 1 остана за черно бял печат, защото там играта между черно и бяло като детайли в сградата е по-богата. Във  Версия 2 акцентът е върху цветовете и контраста.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 01:35 от _re_ge

# 226
  • Варна
И аз мислех, че ще е на 3юли, някъде сякаш четох, че рисуването е на първата дата.

# 227
Сигурно ставам адски досадна с въпросите, но все пак ще попитам Simple Smile
За НГПИ и НПГПФ желанията за специалности кога се редят - при подаване на заявленията за изпит или след излизането от резултатите (както е в МОН)? Гледам календара за прием в НГПИ и не ми става ясно от посочените дейности по приема.

# 228
Миналата година рисуването беше на първата дата.
Относно извиняването на остъствията ми се струва, че би следвало да са по служебен път. Ние не сме имали чуденка по този въпрос, защото миналата година класът беше на зелено училище точно по време на датите за проверка на. способностите.

Мартеа, желанията се редят при подаване на документите. Не се притеснявай да питаш.

# 229
Много благодаря! За мен това е важно, защото значи, че трябва да помислим отсега как да реди след първото желание. А при нея обмислянето изисква мноооого време.

# 230
  • Варна
Re_ge на първия ден е рисуването, миналата година също беше. В училището така са казали също, че по всяка вероятност ще е на 3ти юли.

# 231
  • София
Много благодаря! За мен това е важно, защото значи, че трябва да помислим отсега как да реди след първото желание. А при нея обмислянето изисква мноооого време.
И един непоискан съвет, но да го напиша. Евентуално може да е полезно. Миналата година го разисквахме на дълго, точно основно с Dame (някъде между 10 и 13.07, ако му се връща на някого)
За НПГПФ пишете всички специалности (освен ако някоя не е крайно, крайно немислима за детето), тъй като явно имат неписано правило освен оценката да гледат и поредността на желанията. И може да се окаже, че дете с 5,33 не е прието, а следващи с 5,25 са приети. По спомен цитирам оценки от мин. година може и да не са точни, но смисълът е ясен.

# 232
Значи тогава греша и много хубаво че ме поправяте. Вероятно просто се бъркам или имам паразитни спомени като при "мандела ефекта. Simple Smile  Значи бързо да минава и заминава и от там нататък деца и родители да тръпнат в очакване. Добре че не се чака много. обикновено до 2 дена излизат резултатите.

Хайде още една бърза скица на жив модел.  Казва че му е трудно да влезе в 15 минути, особено когато е начало на занятието.  Обаче се наблюдавал  "ефект на загрявка", след първите 2 скици  нещата "вървели" по-бързо.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 12:57 от _re_ge

# 233
Здравейте, ужасно съм притеснена... Синът ми преди няколко месеца реше да кандидатства с рисуване. Ходи на курс, учителката му в училище също знае. Чак сега случайно разбирам, че трябва да се подаде заявление за проверка на способностите, а изглежда сме изпуснали срока. Какво бих могла да направя?

# 234
  • Къде ли не
Изпита за проверка на способностите е само за част от училищата, които не са към МК, мисля. Вие за кой град питате?

# 235
Синът ми преди няколко месеца реши да кандидатства с рисуване.
Въпросът е "къде" с рисуване.

А) Ако е по МОН и трябва проверка на способностите вече няма възможност. Заявленията се подаваха до 31.05.2024 . Ето за сверка заповедта на МОН
https://www.mon.bg/nfs/2023/09/zap2048-proverka-sposobnosti_8i11kl_01092023.pdf

Б) Ако  детето е ориентирано към училище по изкуства към МК, то сроковете са индивидуални във всяко училище, но са юни.  Трябва да се провери.

# 236
  • Варна
Здравейте, ужасно съм притеснена... Синът ми преди няколко месеца реше да кандидатства с рисуване. Ходи на курс, учителката му в училище също знае. Чак сега случайно разбирам, че трябва да се подаде заявление за проверка на способностите, а изглежда сме изпуснали срока. Какво бих могла да направя?
За кой град, във Варна в момента за НУИ се подава заведение. За изпита към МОН не помня какъв беше срока. Подава се в училището ви заявлението.

# 237
  • София
Silvia Sofianska, обърнете се към РУО за съответния град по най-бързия възможен начин. Може би ще могат да съдействат по служебен път.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 23:31 от Inanna

# 238
щерката днес беше на рисуване в НУИИ. каза, че не са им помагали почти и не са ѝ казали дали бива или не. дали е така, някой има ли инфо?

# 239
щерката днес беше на рисуване в НУИИ. каза, че не са им помагали почти и не са ѝ казали дали бива или не. дали е така, някой има ли инфо?

Специално за днес и моята така каза - само са обикаляли и гледали. Също ми каза, че май е до преподавателите - някои повече помагат, други - почти не.

Общи условия

Активация на акаунт