Нашите уютни спални - тема 10

• 28 606
  • 503
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Което, всъщност, какво е? ако аз си избирам всичко от- до, то дизайнерската му работа е да ми намята избраното в 3д програма ли?
И защо ще ми показва неща извън бюджета ми...
Всъщност, дизайнера трябва да предложи няколко решения, след като разбере добре какво иска клиента, може да избира с клиент, ако той самия(клиента) държи за някои неща  или ако клиента иска да промени нещо. Другото е визуализатор, не дизайнер.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 07:12 от Angel_Dust

# 106
Не е така. Професионалистите първо уточняват бюджета. После правят дизайна, един или повече варианти според уговорката, и накрая сядате заедно пред монитора и те пита - контактите харесват ли ти или да ги сменим (и с кои точно от каталога), същото за осветление, мебели, настилки, цветове, всичко може да се коригира на момента по твой вкус.

# 107
Е, аз не очаквам да не избирам! Избирам само аз! Дали от картинка, по мои обяснения или представи. Дизайнерът предлага, обяснява, напасва, сравнява, планира, визуализира. Работи с много производители и доставчици, с които аз не винаги постигам контакт или знам за съществуването им. Изобщо не е само ЗД проект, а неговата крайна реализация до реалност.

# 108
Много идеалистично е горното.

Понеже съм имала вземане-даване с 3 дизайнера. Няма обща формула.
Едната нищо не искаше да обсъждаме в конкретика, помоли да й покажа снимки на нещо, което е близо до очакваното, плюс да задам основни цветове.
Другата - уточнихме стила, и като се почна- каква мивка, какъв смесител, какви контакти.. аз си нямам представа за общия вид, а тя ме мята да избирам кранчета. Отиваме да гледаме плочки. Да си избера два вида. Като или едното или другото, повече комбинации не.
Третата-няколко насочващи визуализации и после “ръчкане” на тяхна база какво не ми допада, без смяна на цялостната визия, само по детайли тип “премести това тука”

Такива работи с каталози, производители дето не ги знам, безброй предложения - само в мечтите на някой. Отделно - дизайнирано ми беше нещо, което е неизпълнимо като комбинация от материал и предназначение. След проверка при около 7-8 различни изпълнителя, които го отхвърлиха, това нещо не се случи и провали целия общ вид.

Истината е че след този опит ми трябва само визуализатор.

# 109
  • София
Значи, аз ако наемам дизайнер ще е 1.защото нямам идея какво искам. 2защото нямам време и желание да се ровя по каталози до безкрай и да обикалям магазини. 3. Имам малко пространство, което не мога адекватно да оползотворя за милионите ми нужди. Ако те това не могат да ми спестят, с някой дребен въпрос тук- там за доуточняване, да кажем... За чий ми е този дизайнер.
И има разлика между дизайнер и проектант. Проектантът отговаря за разпределение на пространството. После сам или с него избираш вс от до, така че да пасне на проекта. Дизайнерът е творческа личност, всъщност негова работа е да избере и съчетае всичко, според вкуса и бюджетът ти, но само с твои общи насоки, какво харесваш и какво не.... И да дойде при теб с готови решения.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 08:58 от Angel_Dust

# 110
Значи, аз ако наемам дизайнер ще е 1.защото нямам идея какво искам. 2защото нямам време и желание да се ровя по каталози до безкрай и да обикалям магазини. 3. Имам малко пространство, което не мога адекватно да оползотворя за милионите ми нужди. Ако те това не могат да ми спестят, с някой дребен въпрос тук- там за доуточняване, да кажем... За чий ми е този дизайнер.
И има разлика между дизайнер и проектант. Проектантът отговаря за разпределение на пространството. После сам или с него избираш вс от до, така че да пасне на проекта. Дизайнерът е творческа личност, всъщност негова работа е да избере и съчетае всичко, според вкуса и бюджетът ти, но само с твои общи насоки, какво харесваш и какво не.... И да дойде при теб с готови решения.
Значи проектант ще ми е нужен. Аз знам как искам да изглежда жилището ми, но съм много зле с размери и сама нищо няма да направя.

# 111
Интериорният дизайнер работи и с пространството, размерите, разпределението, даже най-вече с това, не с картинките и цветовете.
Така че ти трябва точно интериорен дизайнер, но от твоите нужди ще зависи до каква фаза за проектиране ще работите заедно, има си етапи. 

# 112
  • София
Би трябвало, стига да не е някой дето е минал един едномесечвн курс или е решил, че има мн добър вкус и що да не стане интериорен дизайнер, такива под път и над път. Както и да е.

# 113
Би трябвало, стига да не е някой дето е минал един едномесечвн курс или е решил, че има мн добър вкус и що да не стане интериорен дизайнер, такива под път и над път. Както и да е.
Е, подразбира се, че визирам истински интериорен дизайнер, не лаик с едномесечен документ.

# 114
  • София
Опита наsecond е доказателство, че нищо не се подразбира 😋😘

Иначе гледам ги по hgtv хората разбират от почти всичко, ако не те, работят с техни екипи, имат визия от общото, до най-дребния детайл, правят и смели решения, тук там, поемат и рискове. Рядко носят малко мостри или с клиент в магазина... Но цялостно решенията след общото одобрение на проекта са техни, като гледам подробно разпитват за представи, любими цветове, мечти, насоки и тн... Но от там... Поемат и се развихрят, спиред бюджета... Няма тая мивка ли този контакт ли... А тука кой нюанс на сивото... Сега, че нещата са понагласени-ясно, но все пак нещо такова си представям като се търси дизайнер... А не да те занимава с каталози и мивки и да направи неизпълним проект или за 5х бюджета ти...

# 115
Аз пък точно последното изобщо не си представям, някой да избере цветовете, мивките, батериите и т.н. вместо мен. Все едно съм в хотел. Знам, че амитата масово така правят, но за мен е абсурдно.

# 116
  • София
Аз също, но и за това не ползвам дизайнер.

# 117
Някой може ли да сподели дали е доволен от такъв тип осветление в спалнята на тавана? и тези тъмните правоъгълничета дали могат да светят или са някакви дупки просто?  Satisfied  Като сте подхванали дизайнерите, не обръщайте внимание на дизайнерското решение да няма нощни шкафчета Satisfied

# 118
Малко ми е странно такова осветление за спалня - насечени черни или други множество контрастни частично осветени линии над главата на човек, който се кани да спи - звучи ми дисхармонично, дори заплашително. Една спалня трябва да е омиротворяваща, а този таван хич не допринася, сякаш всеки момент или нещо (три пернишки винкела напр., да ме прощавате за асоциацията, ама се сетих за един виц) ще ти падне на главата, или ще започнат тези светлини да мигат, да се движат - като в дискотека. Те може и да мигат, де, не ги знам Simple Smile
Отделно, че самият им вид е по-скоро офисен или за някаква обществена сграда, не за жилище. За обслужващо помещение или коридор как да е, ама за спалня...

# 119
На мен ми прилича на луксозен хотел, няма уют, само стил. В нашия апартамент спалните също са 'проектирани' като че хотелски стаи са щели да стават - двете спални с превидено двойно легло в средата. Ехоо, да ви е минавало през ум, че деца ще живеят тук? А не просто две двойки във всяка спалня (и срещу леглото - телевизор на стената, бляк).

Общи условия

Активация на акаунт