БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 59 357
  • 617
  •   1
Отговори
# 270
Искайте оферта от друг

# 271
  • Сф
Какъв е сифона и плочките. Има значение.

# 272
Ако можете сами да го смените добре, но ако не можете ще трябва да платите на майстор.
За ремонт на сифон не бих се скъпила, трябва да се направи професионално.

# 273
  • София
Какъв е сифона и плочките. Има значение.
Ами стандартни плочки 35/35 и обикновен подов сифон, не разбирам много от сифони.

Ако можете сами да го смените добре, но ако не можете ще трябва да платите на майстор.
За ремонт на сифон не бих се скъпила, трябва да се направи професионално.
Не, не можем сами, не мисля да се скъпим....просто почти 900 лв ми се вижда много за тази работа и затова искам мнение.

Ще заявявам днес и към друга фирма оферта.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 09:07 от pileto

# 274
Прощавайте, че се намесвам, но за мен подобна цена от близо 900 лв без ДДС, ако правилно прочетох офертата е повече от безумна... За 4 плочки както казвате и сифон. Като съвет единствено бих дала да поискате оферти от поне 2-3 места, по възможност такива с безплатен оглед, защото видях, че и за това са ви таксували. И тогава преценете. За съжаление живеем в едно грешно време, където всеки определя цената
 си според другия, а лимита е само небето.

# 275
  • София
В офертата не виждам поставяне на хидроизолация. Щом се сменя сифона, най-вероятно има теч от него и хидроизолацията е нарушена. А след поставянето на плочките трябва да се фугират, иначе през фугите пак ще се просмуква влага.

# 276
Здравейте! Виждам, че списъкът с препоръчани ВиК услуги е доста дълъг, но ще напиша за какъв проблем става въпрос, ако може някой да ме ориентира към конкретен специалист. Имаме големи загуби на вода във входа, сметките са огромни и искаме преди да свикаме събрание, да дойде ВиК специалист, за да огледа инсталации, тръби, че има разни разклонения. Да дойде да огледа дали всичко е наред, за да може да се премине към индивидуално засичане по апартаментите. Но преди да се мине към тази стъпка - оглед от ВиК човек. Ако е работил в Софийска вода, още по-добре. Дали може да препоръчате някой?

# 277
  • Сф
В офертата не виждам поставяне на хидроизолация. Щом се сменя сифона, най-вероятно има теч от него и хидроизолацията е нарушена. А след поставянето на плочките трябва да се фугират, иначе през фугите пак ще се просмуква влага.
Сменя се амортизираният сифон и се подменят плочките. Естествено, че се фугират. Цялото упражнение е 2 дни. И около 250-350 . Не намесвайте хидроизоляция .Ще рече човек, че преди 20 години като нямаше хидро, все са течали сифоните...

# 278
  • софия
Здравейте! Виждам, че списъкът с препоръчани ВиК услуги е доста дълъг, но ще напиша за какъв проблем става въпрос, ако може някой да ме ориентира към конкретен специалист. Имаме големи загуби на вода във входа, сметките са огромни и искаме преди да свикаме събрание, да дойде ВиК специалист, за да огледа инсталации, тръби, че има разни разклонения. Да дойде да огледа дали всичко е наред, за да може да се премине към индивидуално засичане по апартаментите. Но преди да се мине към тази стъпка - оглед от ВиК човек. Ако е работил в Софийска вода, още по-добре. Дали може да препоръчате някой?
Да. Без грам колебание: Павло (Константин не помня фамилията). Има го в списъка. Викали сме го на 2 места, препоръчвала съм го на колежка. Страхотен човек и специалист - изключително отговорен и коректен, професионалист. Впечатленията ми са в течение на години. За първи път го викахме преди повече от 15 години и каквото поправи във входа, не е мръднало.

# 279
  • София
Сменя се амортизираният сифон и се подменят плочките. Естествено, че се фугират. Цялото упражнение е 2 дни. И около 250-350 . Не намесвайте хидроизоляция .Ще рече човек, че преди 20 години като нямаше хидро, все са течали сифоните...
Щом фугирането не е вписано в офертата, значи ще се плаща допълнително. А за хидроизолацията - много се надявам един ден съседите отгоре като ремонтират, да сложат в банята си. От при мен изби в съседите петно след запушване на сифона и създаване на мини басейн в банята.

# 280
Звънче, много ти благодаря! Утре мъжът ми ще му се обади! Вече и той се научи Flushed "Яяя, питай в твоя форум" Bowtie

# 281
Привет на всички, ще съм ви много благодарна за една специфична препоръка.
Търся майстор за поставяне на гранитогрес 60/120, който  да има машина за рязане, тъй като искам да се реди на диагонал на входна врата. Майсторът, който в момента прави раз нища в нас, каза да потърся друг човек, защото той не се наема да го направи с такъв тип редене.

# 282
  • София
Привет на всички, ще съм ви много благодарна за една специфична препоръка.
Търся майстор за поставяне на гранитогрес 60/120, който  да има машина за рязане, тъй като искам да се реди на диагонал на входна врата. Майсторът, който в момента прави раз нища в нас, каза да потърся друг човек, защото той не се наема да го направи с такъв тип редене.

Вижте Деян Борисов,  има му номера

# 283
Здравейте, ако някой скоро е правил, може ли да ме информира как върви цената на квадратен метър /труд и материали/ за външна изолация в София? И евентуално да препоръча майстор или фирма, от които сте доволни. Благодаря!

# 284
Благодаря и аз за труда на MayBach по новата тема и пренасянето на информацията.
Виждам, че за мебели в гр. София сте препоръчали фирма  RONAX - интересуват ме както за кухня, така и за гардероби в антре и спалня. Някой, който е ползвал услугите им, моля да споделите за кухня каква беше ориентировъчната цена за линеен метър (или поне колко е излезнала в лв. Вашата)? Ще се радвам да споделите и снимки, ако е удобно. Някой друг с мнение за мебели Копанарски или друга фирма в гр. София?

Също така, ще съм благодарна да споделите и магазини, от който сте закупили естествен паркет - насочила съм се към трислоен естествен. Доста известни в град София са магазините  parket sense pro, флор декор, паркети space, но все ми излизат цени за над 120 лв. кв. и то без цена за монтаж. Ако успея да намеря други магазини, предлагащи качествени паркети /естествени/ в ценовия клас 70-100 лв.кв., би ми било страшно полезно (за толкова стига бюджета, за сега). благодаря! Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:49 от Karanikolova

Общи условия

Активация на акаунт