Съдебна делба

• 6 797
  • 113
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.София

И майката и съпругът и

# 106
  • Пловдив
А кой пръв?

# 107
  • гр.София

Първо мъжът, после майката

# 108
  • Пловдив
Значи 5/8 общата дъщеря и 3/8 - нейната.
Ако имотът е купен със семейни средства, разбира се, а не с доказуемо лични на майката (например от продажба на предишен неин личен имот).

# 109
  • гр.София
Значи 5/8 общата дъщеря и 3/8 - нейната.
Ако имотът е купен със семейни средства, разбира се, а не с доказуемо лични на майката (например от продажба на предишен неин личен имот).

Благодаря ви 🌹 Магдена

# 110
Моля да ми дадете контакт на Вашият адвокат!

# 111
Здравейте, ако заведа иск за съдебна делба до кой момент мога да се откажа от производството и можеше ли да се постигне спогодба в рамките на делбата и към кой момент беше. Другият ми въпрос е ние сме 5 съделители, делим един парцел 5000бкв., 3 ма имаме 50 процента, а другите 2 ма имат по 25 процента. Можем линда искаме парцелът да се раздели на 3 части ?

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 22:29 от Bory Ana

# 112
Здравейте, някой дали е търсил фирма за изкупуване на идеални части, може ли да споделите , благодаря .

# 113
до кой момент мога да се откажа от производството и можеше ли да се постигне спогодба в рамките на делбата

Накратко:
Спогодба може да се постигне по всяко време на делото, преди влизане в сила на решението за разпределение на имотите (преди разделителния протокол).
Мисля, че това е преди края на втората част на делбата. Това важи и при имоти, които са неделими. Така бях консултирана от адвоката ни.

Ако сте ищец по делото, може да оттеглите исковата молба без съгласието на ответниците само до приключване на първото по делото заседание.

Здравейте, ако заведа иск за съдебна делба до кой момент мога да се откажа от производството и можеше ли да се постигне спогодба в рамките на делбата и към кой момент беше. Другият ми въпрос е ние сме 5 съделители, делим един парцел 5000бкв., 3 ма имаме 50 процента, а другите 2 ма имат по 25 процента. Можем линда искаме парцелът да се раздели на 3 части ?

Общи условия

Активация на акаунт