Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

• 30 924
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 120
Тая "революция" може да е революционна за хамериканците, евентуално. Ние тук сме израсли с такъв начин на хранене, макар че на днешно време май не е толкова гаранция и това. Поне на мен никаква революция не ми е че захарта се яде накрая, а не на празен стомах. От малка ми го пилят на главата, добре че не съм му толкова фен че сигурно иначе и бой щях да ям като се знам колко слушах Grinning Е, в книгата е застъпено че и другите въглехидрати бива да не са "на голо", а първо салата и там и протеинче ако има, но и това реално не ни е толкова чуждо на нас. И нали за да се спазва това, няма как я бисквитки, я кроасан, я кекс и други такива самостоятелно - примерно с кафето или от сорта. Виж, това вече на доста хора им идва новост, ако са свикнали това да го броят за пиене на кафе а не за ядене на храна.
Идеята е ако изобщо ще има въглехидрати, един вид да се минимизират щетите - КЗ да не се качва рязко а по-бавно, защото по-голям и по-рязък пик на КЗ знаем до какво води - един тон инсулин, после краш и после пак търсиш да прилапаш нещо, а междувременно развиваш и ИР. По-кратко от това не можах Grinning

Това че някой се е почувствал нападнат и неразбран защото на нас оправдания много не ни минават, хич не е за пръв път. Нормално е - човек се шашка, често като получиш диагноза и животът ти трябва да се промени, има етап на отрицание и такива ми ти. А и всякаква такава промяна е излизане от зоната на комфорта и познатото, рядко някой я прави с голяма радост. На всеки му се наместват чакрите по някое време, ако действително иска да се оправи и се захване.

# 121
Тайс, от акциите по кръводаряване в казармата знам, че количеството кръв се възстановява за 1-2 часа. Там кой трябва и кой не, се буташе да дава кръв за отпуска. Старшината ни викаше да пием  по кило вода, че да няма припаднали, а шоколада да си го ядем после. С качеството е друго, но то не те касае на първо време.

# 122
Отговор на докторица (не че нещо, ама не мога да си замълча като не съм съгласна)

# 123
Стана ми любопитно и погледнах що за тема е - ами ти в рекламна тема си тръгнала да пишеш че не е добре тоз ми ти продукт или че не ти е ясно как тъй е толкова велик Grinning Какво да ти отговори жената, като те са я взели за да го хвали?? Grinning И да не е наясно, нейната работа е да каже че нещото е ОК и да си го купуват хората. Не знам има ли някой да си мисли че наистина зорът е да получат някаква помощ хората дето задават въпроси.
Цинична съм много, знам. Има защо.
Същата работа е и като видиш по телевизията реклама на някоя добавка и се изправи някой в бяла манта да обяснява какъв велик и уникален продукт е, това тук не е с нищо по-различно.

# 124
Аз си питам просто, искам да ми обясни каквото са написали как става… Излезе от положение на първия въпрос.
Но препоръката за стевия си е от нея като отговор за дете с ИР.

# 125
Много лекари и автори я препоръчват стевията, не съм задълбавала понеже аз и без това не я харесвам. Дори и на мойта любимка Минди Пелц приказките са че щом нещо не ти вдига захарта, значи не те вади от фаста, мухай там... И тя, и нейните модераторки там на ФБ групата дето са направили, същото казват на всеки дето попита. Иначе са против безалкохолни без захар и още куп неща, ама мисля че стевия и монкфрут одобряваха. Сега, тук сме на по-друго мнение, но и нас не е длъжен никой да ни слуша, всеки да си преценява.
И там пускат чат-пат по някое изследване дето едно казва че само сладкият вкус е достатъчен да изкара и инсулин, друго пък казва че няма такова нещо, то и там зависи кой плаща май.
Ако мен ме попита някой, ще му кажа да се адаптира първо към много изчистено хранене, че да си спомни какво е да се чувства нормално, пък после вече да изпробвя по нещо и да се наблюдава. От неща дето вдигат инсулина ефектът се усеща, като се разглезиш да ги нямаш тия дертове Grinning
Тъпото в тоя случай е че от това което прочетох, дори не е въпросът за стевията а в начина по който докторката говори за ИР. Но пак казвам, в такава тема тая жена е докарана за да даде фасон на продукта и да казва че е хубав и че не вреди, не за друго.

# 126
Отговор на докторица (не че нещо, ама не мога да си замълча като не съм съгласна)

Отврат. Значи ир било диабет 2.
Егати и некадърното същество.

Не се въздържах и я нахраних Joy

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 19:25 от Елора

# 127
Това коя тема е?

# 128
# 129
Виж последните публикации на Елора и на Беки. Рекламна тема на някакъв детски пробиотик е, сложили са някаква педиатърка да отговаря на въпроси. Няма лошо, само че понеже пише че е лекар, ще има много хора които биха приели здравни съвети дадени в тая тема, а това си е тъжно вече.

# 130
Ето тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1641681
Предполагам, че ще ни изтрият де.

# 131
Минавам набързо да отчета храната, после ще ви дочитам.🙂 Спаначена супа (на която добавих тъмна тиквичка на кубчета вместо фиде+ повече яйца за застройка) и голямо кюфте от кайма, яйца и зелен лук.
🤗

# 132
Ето тук
https://www.bg-mamma.com/?topic=1641681
Предполагам, че ще ни изтрият де.

Мен със сигурност ще изтрият.

# 133
"Инсулиновата резистентност е захарен диабет тип 2" ми се струва пресилено като израз.

Диабет тип 2 е изрично повишена гликоза в кръвта и макар че ИР е път към захарния диабет, все още не е такъв.

Лекар, който бърка двете е или не особено компетентен, или съзнателно подвежда пациентите си. Няма дефинирано заболяване инсулинова резистентност и диагностицирането не е дефинирано със строги параметри, до колкото ми е известно, за разлика от захарен диабет тип 2.

# 134
Мисля че няма МКБ за инсулинова резистентност, макар че май имаше някакво общо за метаболитен синдром, помня че търсих по някое време но то и не беше скоро.

Общи условия

Активация на акаунт