Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 673
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
И аз да се отчета, макар че новите на са ОК. Днес на ден 5-ти, ембрионът изостава и ще го чакаме до утре сутринта. Аз обаче това с изоставащия ембрион съм го играла и общо взето изходът ми е ясен.... Cold Sweat
Не знам вече какво да правя и накъде да поема.....

# 706
Момичета,
за момента само ви четях, но в крайна сметка реших, че е време и аз да се включа в клуба.
След 3 месеца навършвам 42 години а започнах борбата от края на 39.
С ниско амх съм 0,69, останалите хормони са ми ок.
За период от две години, преминах през незнайно колко процедури на естествен цикъл и две процедури стимулиран такъв. Всичко в болица Надежда при д-р Стаменов.
Резултата от естетствения цикъл ми бяха 2 тридневни ембриона, трансферирани и завършили с мисед 6-та седмица. Правих изследване на абортивния материал. Хромозомна аномалия.
За съжаление от двата стимулирани цикъла извадихме общо 7 яйцеклетки, 3, негодни, 4 годни, които изобщо не се оплодиха.
Имаме и мъжки фактор за разкош.
Чудя се накъде да поема. Да търся ли опция за Турция, да гледам ли към ДЯ вече.
Пия какви ли не добавки, на специален режим съм за хранене, спортувам, общо взето всичко възможно. Да резултат има, защото ако до преди една година се виждаха само по 2-3 фоликула,  в момента антралните са 5-6/бр., но само това е промяната. Оплождането не се получава, което не знам дали е от моите яйцеклетки или от сперматозоидите на мъжа ми.
Знам, че по объркана и по сама не съм била в живота ми...
Споделете къде в Турция е добре да се отиде. Имат ли някакви статистики за успех на нашата възраст. Знам, че всичко е Божа работа, но все пак...

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:54 от Soulface

# 707
Florecita, благодаря за споделеното. Използвам възможността да попитам дали сте правили нещо по-специфично относно режим на хранене,  спорт, добавки, терапии (като акупунктура, ПРП и т.н.)...

# 708
Florecita, благодаря за споделеното. Използвам възможността да попитам дали сте правили нещо по-специфично относно режим на хранене,  спорт, добавки, терапии (като акупунктура, ПРП и т.н.)...

Нищо по-специално. Единствено много витамини (една торба, както казвам аз), от които силен вит.Д, който тук изписва лекар и се пие веднъж в месеца или веднъж на 2 седмици, според това как е преценил лекарят, плюс фолиева киселина. Акупунктура, ПРП и т.н. не съм правила, дори ако трябва да съм честна, не бях чувала за тях, преди да решим да се насочим към Турция и да започна да чета тук. Там, на място вече, докторът ми изписа добавки, които пиех през цялото време, чак до пункцията.

# 709
Soulface, щом хормоните са ти добре и имаш такова амх на 42 години шансовете са ти големи. То аз на 36 съм вече с такова амх. Каква ви е диагнозата за мъжкия фактор? Аз за Турция не мога да те посъветвам, защото нашия успех стана във Франция тогава там живеехме, честно казано и аз съм объркана накъде да поема в България за опити за второ детенце ❤️ Пожелавам ти от сърце съвсем скоро да сбъднете мечтата си. А защо не пробваш друга болница преди да опитате с Турция?
quote author=Soulface link=topic=1644040.msg49291818#msg49291818 date=1739204139]
Момичета,
за момента само ви четях, но в крайна сметка реших, че е време и аз да се включа в клуба.
След 3 месеца навършвам 42 години а започнах борбата от края на 39.
С ниско амх съм 0,69, останалите хормони са ми ок.
За период от две години, преминах през незнайно колко процедури на естествен цикъл и две процедури стимулиран такъв. Всичко в болица Надежда при д-р Стаменов.
Резултата от естетствения цикъл ми бяха 2 тридневни ембриона, трансферирани и завършили с мисед 6-та седмица. Правих изследване на абортивния материал. Хромозомна аномалия.
За съжаление от двата стимулирани цикъла извадихме общо 7 яйцеклетки, 3, негодни, 4 годни, които изобщо не се оплодиха.
Имаме и мъжки фактор за разкош.
Чудя се накъде да поема. Да търся ли опция за Турция, да гледам ли към ДЯ вече.
Пия какви ли не добавки, на специален режим съм за хранене, спортувам, общо взето всичко възможно. Да резултат има, защото ако до преди една година се виждаха само по 2-3 фоликула,  в момента антралните са 5-6/бр., но само това е промяната. Оплождането не се получава, което не знам дали е от моите яйцеклетки или от сперматозоидите на мъжа ми.
Знам, че по объркана и по сама не съм била в живота ми...
Споделете къде в Турция е добре да се отиде. Имат ли някакви статистики за успех на нашата възраст. Знам, че всичко е Божа работа, но все пак...
[/quote]

# 710
В много подобна ситуация съм като Слънцето, да не кажа 1-1.
Сенкова днес ми предложи Фемостон. Отказах. Ако идния месец пак всичко е в кофата, ще го мисля.
Но хормонозаместваща терапия е нещо доста кофти по мое мнение, а и без друго всичко ми е разбутано. Да ги бутам още с надежда да ги наместя? Не знам дали смея.
Някой тук ползвал ли е Фемостон и за колко време? Как ви се отрази?

Като цяло организма привиква малко и спира да произвежда сам. Така е може да скочат ако ги спреш, но хзт като например естрофем и циклогест са добър вариант. Идеята е да тръгнат фоликули, а те тръгват само ако са ок хормоните. Почивката на яйчниците води до фоликули. Не са много но води. Така че идеята е да се вадят яйцеклетки. Дълга почивка с хзт до 3 месеца е най добре. Ако тръгват фоликули супер,вадиш яйцеклетки,но и следиш хормони задължително ако има скокове на лх. patence има добър протокол за това с дуфастон макар той да действа по бавно и да се почва на 2и ден,другия вариант ти е цетро който действа мигновенно. Сенкова е много в час и мисли,една от малкото е  които знае какво прави и как да го направи. Не те убеждавам, но на мен хзт ми прави фоликулите защото ми вкарва в пътя хормоните. Противозачатъчните могат да блокират съвсем яйчниците и не са оптимални също. ХЗТ поне има вариант и естесвенно даже да забременееш. Насадили са ни че е вредно ама не е така съвсем.

Florecita  жени като теб ме карат да вървя напред. Поддържат вярата че може с адекватен протокол да стане. И че една яйцеклетка трябва.

Joana85 дуфастона и аз го пиех ама спря да действа и си правех и аз зф. Тогава хормоните бяха в дисбаланс заради зф. ЗФ не ти е от естрогена,просто нещо най вероятно не достига за да се получи овулация и задържаш. Вероятно с ЛХ и прогестерон е проблема. Дуфастона е временно решение. Фемостона чисти кисти също. Вариант е и за теб.

# 711
Varna2020, желая Ви успех от цялото си сърце! 🤗 Естествено, че ще вървите напред! Не се отказвайте, борете се за мечтата си! Преди човек да е пробвал всички варианти и да е дал всичко от себе си, няма право да се отказва, независимо от трудностите! Никой не е казал, че ще е лесно, но пък целта е важна, нали? Успех! 🤗 🍀

# 712
Здравейте!

От няколко месеца следя тази и други теми в сайта. Много информация почерпих тук и за това реших, че е време да споделя и моят път в посока бебе.
На 44г. съм. За пръв път (въобще някога) започнахме да правим опити през март 2024. През май реших да се консултирам с репродуктивни специалисти. Започнах с д-р Лилия Димитрова, тогава тя беше във Вита, сега мисля се е преместила в Афродита. Излязох шокирана от този злочест преглед. Без да ми назначи изследвания, каза, че съм за доноркса яйцеклетка още с влизазнето в кабинета ѝ. Нейни бяха думите:" Всички бременни след 40г, които виждате по улиците, са с ДЯ." Тогава не разбирах нищо от FSH, LH и останалите. Тя ме накара да си ги пусна в 35 ден на цикъл (тогава имах голямо закъснение на мц - за пръв и последен засега път). Разбира се, стойностите бяха много високи. Изпратих и ги и тя отново - ДЯ!
Два дни по-късно бях на преглед при проф.Щерев в клиниката му. Предоставих му всички направени изследвания (тогава вече имах такива). 40 минути ми се кара, че сега съм се била сетила да забременявам. На 41вата ми назначи изследвания. Видях, че са същите като тези, които му бях представила от предишния ден и го попитах колко често трябва да ги правя. Той пита имала ли съм ги. Да, д-р Щерев, с влизането ви ги представих. Но вие ми се карахте и ме наричахте стара. Изледванията бяха пред вас през цялото това време. Останах с впечатления, че за професорът е време да се оттегли. Очевидно неадекватен преглед и отношение! Ако той може да ме нарича "стара", и аз мога да откровенича - "изкуфял"! Тотали! Мисля, ако отидете при него, ще загубите време и пари. А можете да си тръгнете от него емоционално смачкани, както се случи с мен.
2 дни по-късно бях при д-р Шефкетова в Аджибадем. Тя ми даде надежда, съгласи се да ме стимулира, но каза, че първо за 2-3 месеца е хубаво да приемам CoQ10 и ресвератрол, за да подсиля организма си.
До август 2024 бях чула и негативни отзиви за нея, така че в последна сметка избрах д-р Станулов и го последвах в МЦ Доверие. Доволна съм от него. Няма да лъжа, не съм любимата му пациентка, 44 са му много и на него, но в никакъв случай не мога да се присъединя към негативните мнения за него. Напротив!
Та! Септември - задържан фоликул, нищо не стартирахме.
До цикъла през октомври го бях "изтръскала". Мисля, че за това ми помогна тичането (но няма как да съм сигурна). Назначи ми летрозол - не реагирах на медикамента.
Ноември - отново задързан фоликул.
До декември го нямаше (и него бях изтичала), но не започнахме процедура заради почивката му около празниците. Януари - 2 антрални, 4 вечери перговерис по 75IU, пункция, 2Я, 1 оплодена (казаха била първокласна). В ден 5 на свеж трансфер Е беше спрял развитие.
Февруари - 4 антрални фоликула, отново 4 вечери перговерис по 75IU, не реагирагаха, не нарастваха.
Приемам ресвератрол, убиквинол, мета фолиева, вит Д, от 05.2024 досега съм изпила 2 опаковки ФхПро, преди няколко дни си взех Опти Ова.
Бягам, кръвообръщението е много важно според мен.
Това досега. Продължаваме Simple Smile

# 713
Varna 2020 , аз също имам проблем със задържане на фоликули . От юли  съм на циклогест 2х1  , но този месец пак  съм със ЗФ. Репродуктивната каза , че приемам достатъчно прогестерон и не е нужно  по-висока доза . Общо взето не се впечатлява от моите ЗФ , най-вероятно , защото правим инвитро и следващия цикъл ми предстои първия ми ЗЕТ . ЗФ от този месец най -вероятно ще го пунктира , за да са чести яйчниците за следващия цикъл . Обаче на мен ми се иска да намеря трайно решение на този проблем , защото ми създава значителен дискомфорт .

# 714
Varna 2020 , благодаря за мнението за фемостон. Ще го преговоря на следващия ми преглед. Странното при мене е, че при проследяване на МЦ се предполага, че има овулация (поне в месец в който ме следиха през няколко дни), правя добра лигавица и имам уж въпросното жълто тяло..нооо всеки път се вижда че пак тръгва фоликул.. който съответно става ЗФ и ето миналия месец се оказах с киста. Последва въпросния регулон и сега съм в новия цикъл..
Изследванията са зле, с висок естоген и в началото и в края на цикъла, а прогестерона беше много нисък на 21ви ден.
Затова ми се иска да опитам и аз с някакъв вид ХЗТ, явно че съм тръгнала към менопауза, но поне да направя каквото е възможно...

# 715
Здравейте!

От няколко месеца следя тази и други теми в сайта. Много информация почерпих тук и за това реших, че е време да споделя и моят път в посока бебе.
На 44г. съм. За пръв път (въобще някога) започнахме да правим опити през март 2024. През май реших да се консултирам с репродуктивни специалисти. Започнах с д-р Лилия Димитрова, тогава тя беше във Вита, сега мисля се е преместила в Афродита. Излязох шокирана от този злочест преглед. Без да ми назначи изследвания, каза, че съм за доноркса яйцеклетка още с влизазнето в кабинета ѝ. Нейни бяха думите:" Всички бременни след 40г, които виждате по улиците, са с ДЯ." Тогава не разбирах нищо от FSH, LH и останалите. Тя ме накара да си ги пусна в 35 ден на цикъл (тогава имах голямо закъснение на мц - за пръв и последен засега път). Разбира се, стойностите бяха много високи. Изпратих и ги и тя отново - ДЯ!
Два дни по-късно бях на преглед при проф.Щерев в клиниката му. Предоставих му всички направени изследвания (тогава вече имах такива). 40 минути ми се кара, че сега съм се била сетила да забременявам. На 41вата ми назначи изследвания. Видях, че са същите като тези, които му бях представила от предишния ден и го попитах колко често трябва да ги правя. Той пита имала ли съм ги. Да, д-р Щерев, с влизането ви ги представих. Но вие ми се карахте и ме наричахте стара. Изледванията бяха пред вас през цялото това време. Останах с впечатления, че за професорът е време да се оттегли. Очевидно неадекватен преглед и отношение! Ако той може да ме нарича "стара", и аз мога да откровенича - "изкуфял"! Тотали! Мисля, ако отидете при него, ще загубите време и пари. А можете да си тръгнете от него емоционално смачкани, както се случи с мен.
2 дни по-късно бях при д-р Шефкетова в Аджибадем. Тя ми даде надежда, съгласи се да ме стимулира, но каза, че първо за 2-3 месеца е хубаво да приемам CoQ10 и ресвератрол, за да подсиля организма си.
До август 2024 бях чула и негативни отзиви за нея, така че в последна сметка избрах д-р Станулов и го последвах в МЦ Доверие. Доволна съм от него. Няма да лъжа, не съм любимата му пациентка, 44 са му много и на него, но в никакъв случай не мога да се присъединя към негативните мнения за него. Напротив!
Та! Септември - задържан фоликул, нищо не стартирахме.
До цикъла през октомври го бях "изтръскала". Мисля, че за това ми помогна тичането (но няма как да съм сигурна). Назначи ми летрозол - не реагирах на медикамента.
Ноември - отново задързан фоликул.
До декември го нямаше (и него бях изтичала), но не започнахме процедура заради почивката му около празниците. Януари - 2 антрални, 4 вечери перговерис по 75IU, пункция, 2Я, 1 оплодена (казаха била първокласна). В ден 5 на свеж трансфер Е беше спрял развитие.
Февруари - 4 антрални фоликула, отново 4 вечери перговерис по 75IU, не реагирагаха, не нарастваха.
Приемам ресвератрол, убиквинол, мета фолиева, вит Д, от 05.2024 досега съм изпила 2 опаковки ФхПро, преди няколко дни си взех Опти Ова.
Бягам, кръвообръщението е много важно според мен.
Това досега. Продължаваме Simple Smile
С риск да бъда нападната,директно отивайте в Турция!

# 716
Здравейте момичета, рядко пиша тук, но ви чета редовно.
Има ли някоя от вас, която е била стимулирана по дълъг протокол, дали може да сподели стопиращата инжекция влияе ли на цикъла? На 31.01. ми сложиха стопираща инжекция, на 08.02. трябваше да ми дойде, но все още не е. Та ми е интересно, какво закъснение е нормално. Следващия ми предглед е на 17.02. за стартиране на стимулация има ли опция да не ми дойде до тогава.
Ще се радвам да споделите и за акупунтурата - чета много положителни отзиви за нея, но по всяко време ли може да се започне с нея, т.е. по време на стимулация ок ли е?

# 717
Grateful, аз съм също на 44 и изгубих цяла година в Щерев (почнах на 43). Последно като бях на преглед там при тях (за проверка на лигавица преди да тръгна за Турция) си признаха, че са ме готвили за ДЯ и че тези процедури дето ми правеха една година (пункция и куп трансфери) са били обречени. Идеше ми да я хвана за гушата Савова и там да приключа с нея на място!
Моят съвет също е да не си губите времето в България. На 44 ви трябват отлични ембриолози, особено ако изберете да правите ПИД а и по принцип. Лично съм сравнявала много мои ембриони на снимки от България и от Турция и разликата е покъртителна, даже с просто око на непрофесионалист. Бройките и качеството също са показателни. Отделно съм говорила с главният ембриолог на Щерев и после на Мемориал и разликата в познанията, отношението и човечността е огромна.
Всеки месец е ценен, не пилейте усилия в лекари, които видиш ли едва ли не услуга ви правят да ви вземат парите и да ви обърнат някакво внимание. В Мемориал са ме преглеждали и по Коледа и по Нова година и през Байрям и в Неделя. Той цикъла и хормоните не питат какъв ден от седмицата е и има ли празници.
Също, за цялостната картинка при вас не разчитайте на един лекар. Проверете си сама всичко нужно по имунология, хематология, генетични, еднометриални, Щитовидна, хормони и витамини/минерали. Никой не познава тялото ви така както вие.
Успех!

Believe23, акупунктурата, както писах преди няколко поста, при мен много благоприятно повлия, но я започнах отдалеч и имах 12 посещения в рамките на 2 месеца преди стимулация и после още 2 посещения по време на самата стимулация. Предполагам и по време на стимулация може да се почне но не очаквайте моментален резултат.

# 718
Varna 2020 , благодаря за мнението за фемостон. Ще го преговоря на следващия ми преглед. Странното при мене е, че при проследяване на МЦ се предполага, че има овулация (поне в месец в който ме следиха през няколко дни), правя добра лигавица и имам уж въпросното жълто тяло..нооо всеки път се вижда че пак тръгва фоликул.. който съответно става ЗФ и ето миналия месец се оказах с киста. Последва въпросния регулон и сега съм в новия цикъл..
Изследванията са зле, с висок естоген и в началото и в края на цикъла, а прогестерона беше много нисък на 21ви ден.
Затова ми се иска да опитам и аз с някакъв вид ХЗТ, явно че съм тръгнала към менопауза, но поне да направя каквото е възможно...
Хормони ти трябват да следиш за да видиш каква точно е картинката. Не знам дали си за фемостон. Явно има объркване с тях но къде е точно и какво се случва трябват изследвания и точен анализ от лекар. С Фемостона ще вкараш в първата фаза естроген а в втората пак естроген и прогестерон. Може би не е добра идея. Ако е естрогена проблем там трябва да регулира. Пускай хормони. Записвай си да видиш какво се случва. С данните едва тогава ще знаеш и може да действаш адекватно.
Petia чак пък да те нападат. Турция не е панацеята. Съгласна съм с Сахара там ембриологията е добра няма спор,но повечето са с агресивни пртоколи,а на тези години не е ок. През 2 клиники минах там. Съсипаха ми хормоните. Повече фоликули нямах но пък силните стимулации още повече ме объркаха. Турция само ако не са агресивни. Там също не пускат хормони, а те са важни за фоликула и яйцеклетката. Форсирането нарушава процеса на зреене и митоза и мейоза и за това яйцеклетката не е "качествена" . Много е нежен този процес и важно как да се действа. Малко са адекватните клиники.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 09:03 от varna2020

# 719
Grateful, аз съм също на 44 и изгубих цяла година в Щерев (почнах на 43). Последно като бях на преглед там при тях (за проверка на лигавица преди да тръгна за Турция) си признаха, че са ме готвили за ДЯ и че тези процедури дето ми правеха една година (пункция и куп трансфери) са били обречени. Идеше ми да я хвана за гушата Савова и там да приключа с нея на място!
Моят съвет също е да не си губите времето в България. На 44 ви трябват отлични ембриолози, особено ако изберете да правите ПИД а и по принцип. Лично съм сравнявала много мои ембриони на снимки от България и от Турция и разликата е покъртителна, даже с просто око на непрофесионалист. Бройките и качеството също са показателни. Отделно съм говорила с главният ембриолог на Щерев и после на Мемориал и разликата в познанията, отношението и човечността е огромна.
Всеки месец е ценен, не пилейте усилия в лекари, които видиш ли едва ли не услуга ви правят да ви вземат парите и да ви обърнат някакво внимание. В Мемориал са ме преглеждали и по Коледа и по Нова година и през Байрям и в Неделя. Той цикъла и хормоните не питат какъв ден от седмицата е и има ли празници.
Също, за цялостната картинка при вас не разчитайте на един лекар. Проверете си сама всичко нужно по имунология, хематология, генетични, еднометриални, Щитовидна, хормони и витамини/минерали. Никой не познава тялото ви така както вие.
Успех!

Believe23, акупунктурата, както писах преди няколко поста, при мен много благоприятно повлия, но я започнах отдалеч и имах 12 посещения в рамките на 2 месеца преди стимулация и после още 2 посещения по време на самата стимулация. Предполагам и по време на стимулация може да се почне но не очаквайте моментален резултат.

Как вървят нещата при вас,спомням си,че щяхте да се връщате в Мемориал?

Общи условия

Активация на акаунт