Операция на жлъчка

• 8 572
  • 73
  •   1
Отговори
# 15
 Преди 4-5 години цените бяха същите гледам, докторите искаха между 1300-1700лв за консумативи. Тогава писах в основната тема, ще напиша и тук: Консумативите за лапароскопия на жлъчен мехур на здравноосигурен към онзи момент(а вярвам и сега) се поемат от Здравна каса! Аз се оперирах във Варненско - Виница, платих консумативи единствено 30 лв. за клипси. Таксата на болницата /избор екип/ и нощувките също платих - отделно. Понеже тогава много хора спориха, не можейки да приемат явно истината за болничния рекет, ще добавя, че същата оферта за БЕЗПЛАТНИ консумативи имах и за една Търговищка частна болница. Просто минах през Виница,предубеден за скъпо и да сверя цените, и ме увериха там, че касата поема всичко.

# 16
  • Пловдив
Лапароскопия на жлъчен мехур правих през януари 2023г в Пловдив,в УМБАЛ "Св.Георги"(не е частна болница!),платих само 23,20лв-потребителска такса.Отделно платих малка сума,под 500лв,на опериращия хирург!Операцията ми беше планова,не по спешност.

# 17
Здравейте. На 25 години съм и имам гранулирана жлъчка, от известно време пия Ровахол и спазвам режим. Но не се оправям а се влошавам. Имам постоянни болки, подуване, гадене, тежест под ребрата вдясно. Мисълта ми е , какво трябва да направя за да разбера какво е положението, Лекарят ми беше направил ехограф. Как се разбира че жлъчката е за операция? 😭

# 18
  • София
Привет, някой имал ли е болки вдясно след операцията (лапароскопска)? Имах дренаж, защото възпалението било голямо, при изписването го махнаха и казаха, че ще спре да ме боли, но така боли като се опитам да вдишам дълбоко, че не успявам и трябва да дишам плитко. Появява се единствено при опит за дълбоко вдишване, иначе не усещам нищо.

# 19
Момичета, препоръчайте ми при кой доктор да оперирам жъчката? Аз съм от провинцията, но мога да отида в София, само незнам към коя болница и доктор да се обърна. Вие къде останахте доволни?

# 20
Дойде и мой ред да споделя опита си.От 7год имам пълна жлъчка с камъни,абсолютно безсимптомна.Ям и пия каквото си поискам.Тъй като съм медицинско лице не ми даваше мира и следях по 3,4пъти на ехограф какво е положението.Мнението на колегите беше-няма да стане по-добре,махай.И така дойде момента.Планувах лапароскопска операция в ИСУЛ извършена от д-р Желев.Първи ден-прием,кръвни изследвания,кардиолог,кардиограма и консултация с анестезиолог.Всичко отне около час.Можеше и по-бързо но пред приемния кабинет имаше в този ден доста хора.Настаняване в отделението по коремна хирургия.Тъй като имам алергия към какво ли не започна едно вливане с урбазон…На следващата сутрин бях първа,свалиха ме директно в операционната,съблякох всичко,само с чорапки.Легнах на масата,покриха ме с чаршафи,завързват те,сестрата си говори с теб,свири музичка.Въпреки че толкова години работя в болница и всяка стъпка ми е абсолютно ясна,бях притеснена.След 10мин се появи и анестезиолога и веднага сложиха упойката.Събудих се с усмивка,колежките ми ме държаха за ръка.Качиха ме директно в стаята,гола в моето си легло,покрита със завивка.Спала съм още час,след което пробвах да стана.И чудо,никакви проблеми.Откачих си течащата банка и с нея в тоалетната.Не ме болеше,само ми тежеше ужасно корема,не ми се виеше свят.Имах проблем с гаденето от упойката.На няколко пъти ми слагаха и обезболяващи и против повръщане.Вечерта едвам преглътнах ближейки няколко капки вода и 2лъжици кисело мляко.Проблеми със ставането и пишкането никакви.На 3я ден сутринта ме изписаха.Гаденето беше отминало,изядох половин мляко и веднага в тоалетната,едно къркорене на червата започна,ужас.Та и голямата нужда беше свършена.Тежестта и подутия корем бяха съвсем търпими,но вече и врата и раменете ме боляха все едно с тояги са ме били.Това е от газта с която ти надуват тумбачето,за да може да се работи.Щом се прибрах се изкъпах на части,успях 2перални да пусна и спретнах една крем супа.Диета не са ми казвали да спазвам-първите 5,6дни на малки порции да се храня и добре да дъвча.Днес е 2я ми ден от операцията и съм яла активия с ябълка,бисквити,крем супа със сирене.От нищо не ми се гади и не боли стомах.Възстановяването е светкавично.Само да минат първите 10-12часа.Та това е в общи линии.В ИСУЛ персонала е изключително човечен,вечно някой те обикаля и пита как си,не жалят обезболяващи.А д-р Желев е прекрасен човек и професионалист.Оставям снимка на камъните ми-20на брой огромни,абсолютно еднакви.Чудо че не ми се е случило нещо фатално.Нико не успя да види на ехограф,това което извадиха от жлъчката.Успех на всеки,на когото предстои,не се страхувайте,раждането е в пъти по-голяма свинщина

# 21
Понеже виждам, че се обсъжда гастроскопия да попитам на някого правили ли са му гастроскопия + колоноскопия едновременно? Бях на ехография, лекарят каза, че жлъчката е добре и ми препоръчаха гореспоменатите процедури.

# 22
Да,на сестра ми преди седмица в болница Надежда,д-р Маринов.В Сити клиник Младост също правят заедно,оказа се че и екипа е същия като в болница Надежда,но разликата в доплащането е огромна
Понеже виждам, че се обсъжда гастроскопия да попитам на някого правили ли са му гастроскопия + колоноскопия едновременно? Бях на ехография, лекарят каза, че жлъчката е добре и ми препоръчаха гореспоменатите процедури.

# 23
Здравейте,  бих се радвала да ми отговорите на колко години пречахнахте жлъчката си.. и как се възстановихте след това и каква диета спазвахте.

# 24
Здравейте,  бих се радвала да ми отговорите на колко години пречахнахте жлъчката си.. и как се възстановихте след това и каква диета спазвахте.

Преди 1 месец я махнах на 33г. Възстанових се доста добре, нямах големи оплаквания след процедурата. Първите 2-3 дни бях само на течно-кашава диета, след което ми разрешиха всичко без подправки, животинска мазнина, сладко, кафе и цитруси. Аз си спазвах течната диета може би седмица след операцията, защото се притеснявах. След това преминах на картофи, ориз и пилешко месо. Хирурга и гастроентеролога ми казаха, че мога да се върна към старият си режим на хранене 20 дни след операцията, но аз едва сега си позволих да хапна нещо по-сериозно. От няколко дни вече ям доста по-разширено и съм включила почти всички храни.
Успех ако обмисляш операция.

# 25
Здравейте, оперирана съм и днес ме изписаха от болницата. Не ми дадоха диета, само че трябва да е консумирам храна с ниско съдържание на мазнини. Чела съм, че се спазва диета номер 5,мисля че така се казва, но не мога да я намеря. Някой би ли ме насочил къде да я прочета.

# 26
Здравейте, оперираха ме във вторник, имам умерено количество газове, но стомаха ми е подут. Не съм ходила по голяма нужда. Кога е нормално да стане това?

# 27
Аз лично успях да отида още в болницата след захранване с каша. Първата седмица след операцията при мен беше доста редовно ходене, общо взето при всяко хапване.

# 28
Здравейте ,аз също минах по този път
Може ли да ви питам след колко време може да се работи тежка работа,вдигане на тежко ,и натоварване ?
Какво ви казах вашия хирург?

# 29
Здравейте момичета!
И при мен беше отстранена жлъчката ,поради кризи
Интересува ме след колко време може да се работи,тежка физическа работа(вдигане на тежко ,навеждане,свиване ,физическо натоварване )
Забравих да питам хирурга ,и ще се радвам на вашите мнения ,и отзиви!
Казват ,че при лапароскопсата операция ,връщането към такава работа е по-бързо !
Интересува ме дали 3 месеца ще са достатъчни?

Общи условия

Активация на акаунт