Любители на котки - Тема 194

• 35 136
  • 758
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Е как кой - моя милост, написано на кирилица

# 151
Няма проблем, може ли превод на закачката с АниХр? Друга котка ли има зад кадър?
Мислила ли си варненските диваци да й гостуват в София?
Какво стана с топчето на Мъри? Отдавна не съм писала но помня че те притесняваше.

Куку е стар потребител като мен. Засичала съм я по теми за убиване на времето и мерене на възможности. Сега е с коте възрастно и е в дилема какво да прави. Не вярва че непознати ще й преведат пари за лечение. Казва че има но не знае дали да ги дава за коте.
Не я познавам, не я следя, но ... Още една объркана душа е дошла тука.

# 152
  • Варна
Hoya, избрахте ли име на котьо?
И аз съм за Филип, от Филип Тотю. Той е роден на днешната дата, през 1830 г
Моята Женя има дълги мустаци и някой път ѝ казваме Филипа Тотева. Grinning
Много смешно си мърда муцунката, като се опират някъде.
Много сладък момент е изборът на име.
Женя вече се казваше така, като я осиновихме.
Мила беше едно сладко мило котенце. Как да не е Мила! Тя после си показа злобливия и пакостлив характер.
Магито аз я кръсти така, защото я намерих като малко котенце в безпомощно състояние, но оцеля. На магия.
Красивчето беше много фино котенце, с красива муцунка и ярко зелени очи.
Тигреса моят мъж е кръсти Тигър като бебе, но мислехме, че е мъжко коте, защото беше доста едро.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 21:23 от Стейси Грей

# 153
Поми, моля, чети като хората! Къде е казала, че е в дилема?!

Cucko, в каква мерна единица е измерен Т4? Колко кг е сениорът? Послушай ме за повторния анализ след седмица. ХБН е доста напреднал стадий. Ако почнеш да лекуваш хипертироидизма, филтрацията на бъбреците ще се затрудни още повече. Много внимателно трябва да се проследи нивото на Т4 паралелно с креатинина при терапия от 5 мг/ден. В напреднал стадий на ХБН някои ветове не препоръчват да се лекува хипертироидизма.
Ако няма часове в клиниката, където искаш, запиши си още от сега за след седмица.
Почнахте ли хаповете?

За моята сениорка казаха да намаля дозата наполовина. Аз обаче изчаквам. За мен няма логика да давам хапове при тироксин под границата. Ще изчакам две седмици, ще изследвам пак и ако тироксина е над нормата тогава ще почвам наново да ѝ давам хапове, вече коригирана доза.

# 154
  • София
Е как кой - моя милост, написано на кирилица

Ааа, не бих се сетила... 😆

# 155
Прочетох за Лъки и... забравих какво исках да споделя. Гушкам те Mila, много тъжно, прекрасна душичка, сигурно е на по - хубаво място и не страда!

# 156
Оф, още ли четете и се вързвате на Поми, сякаш не я знаете. Поредното и превъплъщение. И поредните и бръщолевения.

# 157
Като разиграхме тази сутрин ситуацията, която исках да споделя се сетих какво исках да разкажа за Линошка какви ги твори.
От едно известно време се случва (не винаги) като рови в тоалетната да си заравя съкровищата да изхвърли пясък на вън, а понякога и съкровище (2 пъти се случи). И си мисля как ще взимам нова тоалетна, сигурно затворена, и разгледах всичко, което сте препоръчали и сте доволни. Затова обожавам темата, че винаги имам някакви насоки какво да гледам. Споделих с детето и тя ми казва "и как ще се навре в такова чудо като в къщичка не влиза и нищо затворено, освен ако не е хамаче или нещо подобно". Замислих се, право е детето, като беше по - мъничка повечко се вреше тук и там, ама сега не... Казвам си добре ще търсим по - дълбок съд и по - голям, а дотогава ще обърна тоалетната на обратно с високата част в посоката, която рие винаги. И греда... върти се кара ми се с едни кратки мяк, мяк... и не ще да влезе, а си е нейната. Казвам си нищо де твоята си е, ще си я познаеш, нищо не е фатално... Говедце инато излезе туй Линошче, от зор накрая влезе и избяга веднага даже без да рие, и то след прилично време стискане. Та от 3 дни сме така... със завъртяна тоалетна и не изкарва нищо на вън, ама... Толкова ли стрес от такава малка промяна? Четох и за котенцата, които трудно свикват с вратичките, ама при нас нищо ново, нейната тоалетна си е... Разходихме се с детето, огледали сме няколко варианта, ама не бързам да купувам, то такава драма от едно обръщане само... Дали да го оставя след май месец, когато ще съм си една идея повече в къщи и ще съм около Линош? Може да ви се вижда тъпо, че искам мнение по този въпрос, който е обсъждан толкова много, ама инато се оказа това мило и кротко Линче и съм в чуденка как по - малко да я стресирам?

# 158
Изчакай до май месец. В интернет съм виждала "затворени" тоалетни без таван. Съжалих, че за моя грамадан не взех такава. Много е смешен, когато я ползва- главата навън🤣
За вратичка вече не се и замислям да слагам. В вачалото не свикна, а сега е абсурдно предвид големината му😁

Mila, съжалявам за Лъки Sad

# 159
Благодаря ви ❤️❤️❤️❤️❤️

За тоалетната на Линошка да кажа. Когато избирате погледнете как се затваря капака. Ние имахме тоалетна с 4 странични закопчалки и ми беше много удобна при почистване и затваряне. Обаче след като няколко пъти мойте говедца със засилка скачаха по капака и той се счупи. Даже подозирам, че Лъки беше главния виновник, нали беше 5 кг. Сега са с друга тоалетна, но не ми е никак удобно затварянето,  защото трябва първо отпред да се нагласи да се вмъкнат две като стърчащи неща в две дупки от горния капак. Само как го обясних 😄 Абе много ме дразни, защото трудно ги уцелвам. Та искам да кажа, преди да купите пробвайте в магазина дали ще ви е удобно затварянето на горния капак.

# 160
Аминка, чета, но не внимавам в задачата. Рядко пиша.

Ноуа, измислихте ли име на Филип Тотю?

# 161
Много съжалявам за Лъки! Толкова млад, милият, нямаше късмет да си поживее дълго. Cry

# 162
  • София
Тъй като някой спомена за застраховки, днес ми излезе реклама. Според тях е първата в България - тук
Но пак има едно голямо НО. Застраховат се любимци до 8 години. Simple Smile Поне според линка. Не знам дали правят и за по-възрастни след някакви уговорки. Не помня от къде, но съм запомнила, че и някой от чужбина се беше оплакал от същото. Застраховат се само "младежите".  А те болестите и големите разходи идват след това. Sad

# 163
Аз питах за застраховка. Утре ще я прегледам подробно. На първо четене видях, че важи и за животни над 10 години, като има допълнително самоучастие от собственика. Но като знаем колко много средства отиват за лечение, мисля че до 100 лв. самоучастие не е толкова зле. Но утре ще чета подробно.

# 164
  • Washington,USA
Има ли хора тук, които гледат повече от две котета?

Общи условия

Активация на акаунт