Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 479
  • 816
  •   1
Отговори
# 225
УниКредит Булбанк. Имам приложението от години и са го развили много от тогава.
Ако дори и една стотинка се тегли ,излиза съобщение на екрана на телефона за да потвърдиш.
Докато бях при тях(преди 3г някъде), изпращаха известие, ако трансакцията е минимум 10лв(имаше опция От каква сума да изпраща и това беше минимумът). Даже им бях писал да го оправят, че не е нормално това. Явно са го оправили.

# 226
И ТБИ има същите неща.
Не бих се върнала към Уникредит.
За ДСК пък да не говорим.

# 227
Имах една колежка ,която и издърпаха пари от картата без да разбере и то не малка сума ,при положение ,че има приложение. Ако не бъркам беше ДСК.
И как е разбрала все пак?
Аз не бих сменила ДСК, много мои колеги се прехвърлиха към нея от Уникредит.

# 228
Имах една колежка ,която и издърпаха пари от картата без да разбере и то не малка сума ,при положение ,че има приложение. Ако не бъркам беше ДСК.
И как е разбрала все пак?
Аз не бих сменила ДСК, много мои колеги се прехвърлиха към нея от Уникредит.
Пак да повторя ,че наистина не съм сигурна ,че е точно тази банка.
Но бяха източили 800 лв. от картата.
Пазарувала е от някакви сайтове и явно от там. Разбрала е като си е влязла в приложението и е видяла ,че са изтеглени 800 лв.
Това стана преди няколко години.

# 229
Така написано се подразбира, че приложението е виновно , че не е сигнализирало за транзакцията.
Тези сайтове могат да действат така при всяка една от банките, аз лично имам доста познати, подлъгали се да си купят супер изгодни неща, например плазма за 40 лв от незнаен сайт и после ужилени с няколко пъти по 40 .
Малко акъл се иска, за да пазаруваш от сигурни места и да проучиш преди поръчка.

# 230
Именно. Виновни са ползвателите на карти, независимо от коя банка са.
От години пазарувам онлайн, една стотинка не ми е изтеглена без мое знание и съгласие. Сменила съм много банки и карти.

# 231
Именно. Виновни са ползвателите на карти, независимо от коя банка са.
От години пазарувам онлайн, една стотинка не ми е изтеглена без мое знание и съгласие. Сменила съм много банки и карти.

Може ли да споделите от коя сте най-доволна?

# 232
Много години бях към Уникредит, с преференции от страна на работодател. После към Сосиете Женерал, но за съжаление те вече напуснаха България. Имаха чудесно банкиране, без никакви такси.
Сега съм в ТБИ, пак без такси за преводи през приложението и плащане на битови сметки. Обаче за онлайн плащания ползвам Револют.

# 233
Здравейте,

Извинявам се, ако вече е комнтирано. Навсякъде ми излиза като реклама депозит с 3,5% лихва то БигБанк, банката няма клонове. Някой има ли опит с тази банка? Как ви звучи?

# 234
Здравейте,

Извинявам се, ако вече е комнтирано. Навсякъде ми излиза като реклама депозит с 3,5% лихва то БигБанк, банката няма клонове. Някой има ли опит с тази банка? Как ви звучи?

Аз имам опит. Всичко става онлайн, подписва се договор през приложението на Евротръст. На падежа автоматично превеждат сумата на депозита с натрупаната лихва.
Регистрирана си е банката в БНБ като клон на чуждестранна банка. Депозитите са гарантирани от техния фонд в Естония.
Този месец пуснаха и спестовна сметка с 2% лихва. Явно се надцакват с ТБИ кой ще предложи по-високи лихви..

# 235
  • от Луната
Здравейте. Моля за препоръка за банка, в която да се направи сметка с дебитна карта на името на непълнолетно лице на 17 години. Четох условията на разни банки и за сега май към Булбанк се насочваме, но все пак ако някой ползва ще съм благодарна за препоръката.

# 236
Много съм доволен от Revolut.

# 237
Revolut е супер за студент, за джобни и за обучение във финансова грамотност. Безплатни, бързи преводи и безплатно теглене на кеш (до определен лимит), но не сава за превод на стипендии, заради IBAN.
Зависи за какво ти е картата. Ако ти искат банкова сметка за стипендия, трябва си българска банка. Примерно Unicredit bulbank.

# 238
Аз не съм наясно с Револют.
Доколкото разбрах, поръчвам си такава карта, после мога безплатно да я захранвам от моята Мастъркард към ДСК и да тегля от нея безплатно.
Така ли е?

# 239
Аз не съм наясно с Револют.
Доколкото разбрах, поръчвам си такава карта, после мога безплатно да я захранвам от моята Мастъркард към ДСК и да тегля от нея безплатно.
Така ли е?
Така е. Има ограничения на безплатните тегления - 5 на отчетен месец, а не календарен и общо до 450лв, НО не е препоръчително основната дейност да е точно това, а трябва и да се плаща с картата на Revolut, за да не сметнат, че переш пари.

Общи условия

Активация на акаунт