Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 425
  • 653
  •   1
Отговори
# 465
Seiko,  щях да пиша преди дни, че то ЦКБ, TBI и EasyPay са все на един и същ собственик - български при това, да не стане хлъц-хлъц в един момент
И трите са с различни собственици.

# 466
И на мен всичко ми изплатиха КТБ, Сейко. За ужас на злорадстващите, че е фалирала.

# 467
Toлкова са различни собствениците на ТБИ и ЦКБ, че като отваряха клоновете на ТБИ банк прехвърляха кадри от ЦКБ ...

# 468
Toлкова са различни собствениците на ТБИ и ЦКБ, че като отваряха клоновете на ТБИ банк прехвърляха кадри от ЦКБ ...
Със сигурност са различни собствениците и може да се провери. Заключенията ти са доста повърхностни тип "жълт" вестник. Видели Иванчо с Марийка и значи са гаджета, а пък Марийка си галела корема с ръка, значи е бременна от Иванчо...

# 469
Сменил съм над 12 банки през годините. Сега съм в 5. Имам множество сметки и депозити във всички. Редовно чета бюлетините за таксите и депозитите, и се местя постоянно. В ТБИ съм от две години почти, като гледам, ако продължават да свалят лихвите, ще се изнасям, сега правя 3 годишни депозити пък в ДБАНК. И там до време и така. Бил съм в много и вече не съществуващи банки ... Сега ... кой на кой е, аз гледам кой дава най-много и да е лицензиран от БНБ. Без сантименти, въпреки че с всички банкови служители съм се сприятелявал. Един се местеше от Райфайзен, беше малко в ОББ като ги купиха, сега е в ДБАНК и аз случайно след него. Но не се хвърлям и на BETL Simple Smile.

# 470
Чревоугодник, а летищата Варна и Бургас, чии са? Аз казвам, който иска да вярва ...
Не е похвално и това за ТБИ и обяснява защо дават високи лихви по депозитите
https://www.capital.bg/biznes/finansi/2023/12/01/4559388_tbi_ban … vro_obligacii_za/

# 471
Еми и БГ ONAIR, Блоомберг България, България Air, dnes.bg. investor bg и прилежащи още известни сайтове все са на ТИМ-аджиите, както и ЦКБ...

# 472
Това няма нищо общо с депозитите, тъй като те не са приемливи инструменти за целите на MREL. Не е успяла да ги пласира към 23 г., после си е достигнала определеното целево ниво. И други банки имаха проблеми с натрупването на MREL инструменти.
И да - много от бизнесите, голяма част под прикритие, са мутренски. В случая обаче не виждам връзка.

# 473
То и лихвите им не са чак толкова високи. Вече има и други банки, даващи подобни проценти.
Аз лично не виждам проблем с ТБИ. Привличат пари чрез депозити на 2-3% лихва, а ги отпускат като парични кредити с 30-40% лихва или стокови кредити с 20% лихва... Но всеки има глава на раменете и ако нещо го притеснява  - банки колкото искаш.

# 474
Но всеки има глава на раменете и ако нещо го притеснява  - банки колкото искаш.

Пари да има Simple Smile .
То ако се замислиш, наистина не са кой знае колко 3% за три годишен депозит в ТБИ. Дбанк сега дават 2,3%. Прокредит, Инвест ... ги настигат. Виж, щеше да е съмнително ако ги даваха на месец или на ден, като БЕТЛ. Банка като банка.

# 475
Както и повечето други малки - Интернешънал, БАКБ, Токуда. Всички се въртят около еднакви проценти. Единствено при големите трансгранични са нулеви.

# 476
Сейко, ти ме конкурираш сериозно! Blush
Била съм клиент на:
Балканбанк, Агробизнес банк, ДСК - по неволя, след като фалира Агробизнес банк, по най-бързия начин се преместих в ДЗИ банк, Хеброс банк, после в Пощенска, после в ПИБ, ЦКБ, Тексим, КТБ, пак ПИБ, Инвестбанк, банка Пиреос и сега, десета година, ТБИ.
По линия на работодателите - УниКредит, Сосиете Женерал, пак за кратко ДСК. За много малко и СИ банк, там ме заблуди една ЧР, отделна сметка за болничен, закрих я бързо.

# 477
DeVa®, сега само в ТБИ ли си? Аз съм и в ПИБ, и Пощенска, но от последната мисля да се откажа скоро. Имах и Транскарт до скоро, но прекратих.

# 478
Сейко, ти ме конкурираш сериозно! Blush
Била съм клиент на:
Балканбанк, Агробизнес банк, ДСК - по неволя, след като фалира Агробизнес банк, по най-бързия начин се преместих в ДЗИ банк, Хеброс банк, после в Пощенска, после в ПИБ, ЦКБ, Тексим, КТБ, пак ПИБ, Инвестбанк, банка Пиреос и сега, десета година, ТБИ.
По линия на работодателите - УниКредит, Сосиете Женерал, пак за кратко ДСК. За много малко и СИ банк, там ме заблуди една ЧР, отделна сметка за болничен, закрих я бързо.

Е да, но пък ме биеш по екзотични банки - ти изпускаш че имаш и REVOLUT.
Аз бях все към по - големите, но пък имам и екзотични платежни институции. КТБ, СИ Банк, Юнион, Райфайзен, ОББ, ДСК, ЦКБ, Уникредит, Дбанк, Транскарт, Изипей, Пощенска, ПИБ, Алианц,ТБИ ...
Имаше и още но не помня вече толкова назад.
И аз прекратих миналия месец Транскарт, чакам окончателно потвърждение февруари месец...

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 20:02 от Seiko7075

# 479
Да, и Револют. Но той не е БГ банка.

Росита, основно, да не кажа почти изцяло в ТБИ. Имам едни 5000 лв. в Инвестбанк, те доскоро бяха ми оставили депозита без лихва, но миналата година по това време си открих нов, трябва да го погледна, май беше с  1.5 за година.

Общи условия

Активация на акаунт