Bonduelle - пролетното настроение започва в чинията ви!

  • 21 696
  • 397
  •   1
Отговори
# 120
  • Лясковец
  • Мнения: 892
Пиле с грах

0.500гр пилешко филе
2кутийки грах
4-5 средни картофа
лютеница
олио
червен пипер
сол
чубрица
500мл вода
1с.л. брашно.

Запържвам си леко нарязаното на кубчета пилешко месо.добавям картовите нарязани на парченца,добавям червения пипер да се запържи и наливам водата.В купичка си размивам 1с.л. лютеница с малко вода и добавям и нея.Добавям останалите подправки.Накрая когато ястието е готово добавям грахът и 1с.л. размито в купичка брашно.Червения боб винаги си го правя на салата с лук,а царевицата децата я обичат със сол ,масло и пармезан,особено малките кутийки които са млечни царевични зърна и са превъзходни.

# 121
  • Мнения: 415
Консервите на Bonduelle са много използвани в нашето домакинство.
С червен боб правя салата:
1 консерва от червен боб;
1 консерва риба тон;
1 глава червен лук'
сол, мазнината от рибата и оцет

с Грах  Bonduelle  готвя пиле с грах

# 122
  • Мнения: 746
Питателна рецепта с консерва червен боб

Необходими продукти:
Една консерва червен боб
Половин килограм кайма
Една консерва червени домати
Една чаша ориз
Червен пипер
Черен пипер
Сол
Други подправки на вкус

Каймата се запържва с малко мазнина и подправки на вкус почти до трохи. Добавя се отцеденият и изплакнат червен боб, добавят се и доматите. Всичко се омесва и се оставя да покъкри заедно с поръсен червен пипер. Отделно се сварява оризът.

Ястието се сервира в чиния, като оризът се поставя по краищата като венче, а бобът с каймата в средата.

Да Ви е сладко! Simple Smile

# 123
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 626
Царевица, боб и грах са ми любими. Въобще не смятам тук да споделям рецепти, тъй като са много, а снимки не правя на ежедневна храна, която смятам, че са те.
Важното е, че и царевицата, и боба, и граха си ги хапвам с лъжица от кутиите.
А малките ни момчета само искат затопляне на микровълновата на граха и си го хапват. Smiley А царевичката с масло им е любима.

# 124
  • Мнения: 842
Грах с масло ,задушен -съставки грах Bonduelle и масло,малко сол..Загрява се леко маслото ,сипва се граха за няколко минутки и се хапва с удоволствие.
Зрял фасул салата - консерва зрял фасул Bonduelle,лютеница ,праз/лук,магданоз-всичко се обърква,при нужда се посолява.
Но принципно бих си ги хапвала с лъжицата направо без нищо Grinning

# 125
# 126
  • Мнения: 9 800
червен боб 1 консерва   
царевица 1 консерва   
пресен лук 2 стръка   
чери домати 100 g   
авокадо 150 g   
люта чушка    1   
маслиново масло 3 с.л.      
сол      

Това е рецепта за любимата ми салата с червен боб.
Смесвам боба и царевицата. Нарязвам лука на колелца. Чери доматите също ги режа. Махам костилката от авокадото. Разбърквам всичко с маслиновото масло. Добавям лютата чушка после. Слагам сол и разбърквам. Бърза и лесна салата.

# 127
  • Мнения: 1 412
Ориз със зеленчуци
Запържвам зеленчуците и ориза в масло, добавям сол и вода и ги сварявам до готовност

# 128
  • Мнения: 911
Любима лесна салата, която аз наричам "солена торта"

Необходими продукти:
- сварени картофи
- сварени яйца (около 5-6 броя зависи от размера)
- царевица Bonduelle
- масло
- консерва риба тон
- кашкавал
- майонеза
- кисело мляко
- горчица
- сол
- пипер

Намачквам сварените картофи или ги нарязвам много на ситно и правя пласт в една кръгла чиния (плато). След тях слага настъграни белтъци от сварено яйце. След тях слагам пласт риба тон. След това настъграно масло един пласт. Следва пласт от царевица Bonduelle. Следва пласт от настъган кашкавал. Притискам всичко добре, да се слепи. Правя сос от майонеза, горчица и кисело млято. Добавям сол и пипер на вкус. Опитвам соса и добавям от прадуктите, ако се наложи. Заливам солената торта с него. Върху него настъгвам жълтиците от свареното яйце.
Можете да украсите с маслини или чушки или въобще с каквото имате под ръка.
Оставям на студено в хладилника.
Поднасям парчета като торта в чинийка.

# 129
  • гр. Кюстендил
  • Мнения: 449
Със сладката царевица Premium става страхотна руска салата:
Варени картофи - намачкани хубаво с малко масло, сол и от водата, в която са вряли
Кисели краставички на малки парченца/кубчета
Шунка нарязана на кубчета малки
Царевица 🤩
Майонеза
Не съм пробвала, но със сигурност ще стане още по-богата и вкусна, ако добавим млад грах на Бондюел

Тези дни ще изпробвам рецепта за Брауни с червен боб и ще публикувам резултата

# 130
  • София
  • Мнения: 10 848
Със зеления грах обичам да правя гарнитура. Задушавам го с масло и копър. Стъпките са ясни според мен - загрявам масло ( или друга мазнина), слагам грах и съвсем малко вода, след което затварям с капак. Разбърквам периодично. На финала посолявам и подправям с копър. Може да се сложи и черен пипер или други подправки на вкус.

# 131
  • Мнения: 304
Обичам сладка царевица да си хапвам, дори и без подправки. И царевицата с лютиви чушки е уникална!

# 132
  • Мнения: 593
Обичам царевицата, слагам си я на салатки или си я похапвам така

# 133
  • при късмета
  • Мнения: 25 546
И грах и зрял боб често се готвят вкъщи, защото детето много обича. Ползвам обичайните рецепти, като граха понякога е постен, понякога с пиле.
Царевица слагам в доста салати, а и често просто я стоплям и слагам пармезан

# 134
  • Мнения: 542
Паста с млад грах:
Приготвяне:  Макароните се сваряват в леко подсолена вода . Прехвърлете ги в гевгир и охладете. Сипете граха в дълбок тиган с дебело дъно и добавете сметаната. Гответе две-три минути и подправете със сол и червен пипер на вкус. Измийте ментата и кориандъра, подсушете и нарежете на ситно. Прибавете ги към граха. Задушете за 5-6 минути и добавете пастата и гответе още около две минути.
Разпределете пастата в чинии и поръсете отгоре с шунка, нарязана на кубчета и настърган кашкавал. Сервирайте.

Общи условия

Активация на акаунт