Bonduelle - пролетното настроение започва в чинията ви!

  • 21 656
  • 397
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 262
Аз обичам много всякакви салати. Правя от царевица, твърд кашкавал, сурими и майонеза. Грах пасирам с малко сметана и сол, гарнирам с листенца мента. Бобена салата с червен лук също правя чсто. Всички са бързи, лесни и ги обичам. Зелен фасул в нас никой не яде.

# 136
  • Мнения: 439
Зелена салата с царевица и риба тон

2бр марули
1 връзка пресен лук
1 консерва сладка царевица Bonuelle
1 консерва риба тон

сол, оцет и олио на вкус

Нарязваме на дребно зелената салата и лука. Посоляваме, добавяме оцет и олио. Изцеждаме консервата с царевица и прибавяме към зелената салата. Разбъркваме добре и отгоре слагаме риба тон.

# 137
  • Мнения: 1 309
Зрял фасул с гъби яхния

Нарежете на ситно лука и морковчето и задушете за кратко в тиган с олиото на среден огън.

Добавете ситно нарязаният джоджен и бъркайте, докато си пусне аромата.

Добавете почистените и нарязани на едро гъби и продължете да бъркате още 2-3 минутки, докато се задушат добре.

Сипете малко вода (около 1/2 ч.ч. и оставете на слаб огън лекичко да къкри).

Междувременно отцедете и измийте боба от консервите.

След като всичко в тигана е омекнало и се е сготвило, сипете и боба и покрийте с вода.

Добавете солта към боб яхнията, разбъркайте и оставете да се сгъсти толкова, колкото обичате.

# 138
  • Мнения: 43 699
Пюре от грах. Грахът се бланшира, изцежда се, добавя се копър, заквасена сметана, мааалко сол и масло. Пасира се и имаме най- вкусното пюре от грах. Вместо копър- свежа мента.

# 139
  • Мнения: 60
Вкъщи всичкинобичат вариации на зелена салатка с консерва от царевица Бондюел, пресни краставички и сок от лимон.

# 140
  • Бургас
  • Мнения: 424
С червения боб правя тортила - на половината питка слагам червен боб, кашкавал и авокадо, ако имам. Прегъвам и запичам на тиган за една минута от двете страни. Добавям нарязан айсберг или домати.

# 141
  • Мнения: 488
Любимото ястие на цялото  ни семейство е телешко с грах и моркови на ''Bonduelle''.

# 142
  • Мнения: 12 814
За вечеря понякога си правим "всичко в едно". В купа се режат на кубчета домати, краставици, шунка/филе/бекон, сирене, кашкавал. Поръсва се царевичка Бондюел от консерва, малко зехтин и сол на вкус.

# 143
  • Мнения: 1 167
Царевицата на Бондюел е част от любимата ни салата с макарони - царевица, майонеза, сварен пакет макарони.

# 144
  • Мнения: 115
Зелена слата с риба тон , репички, зелен лук и царевица Bonduelle от консерва. Дресинга е лимон,сол и зехтин

   

# 145
  • София
  • Мнения: 947
Салата с  марулки, краставици, репички и царевица Bonduelle от консерва, овкусена с лимон,сол и зехтин.

# 146
  • SF
  • Мнения: 25 409
Салата Нисоаз - ориз, царевица, риба тон, аншоа, яйца, черни малки маслини, домати и други пресни сезонни зеленчуци, босилек и лук шалот.
Мммм, дояде ми се!

# 147
  • Враца
  • Мнения: 3 962
Царевица Bonduelle, ядем просто така, с масло, пармезан и чили, загрята в микровълнова.

# 148
  • Мнения: 778
За гарнитура много често приготвям грах с масло и копър и отделно царевица с масло.
А царевица ползвам на почти всяка салата.

# 149
  • Мнения: 877
Чили кон карне!

Продукти:
600 г телешка кайма
70 мл зехтин
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч.л. смляна суха люта чушка чипотле
1 ч.л. лют пушен пипер
750 г белени домати от консерва
400 г черен боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч.л. семена кимион
0.5 ч.л. зърна кориандър
сол и черен пипер
За гарниране:
100 г сирене чедър
1 връзка кориандър
заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата от телешки врат, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи - поне 10 минути, добавете и нарязаните наситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.

2. Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.

3. Добавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.

4. Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и нарязан на ситно кориандър.

Общи условия

Активация на акаунт