До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 244
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Е, то всеки от нас търси отговори в някаква морална рамка и представи за справедливост.

Аз не искам да си развалям хубавия "център" (ако взема назаем термина от политическия речник) и да заемам страна, но:
В Азиатските представи за прераждане (които ни е удобно да не допускаме, когато заемаме тая идея от тях) има йерархия, има и превъплащение на душата в животни, насекоми и изобщо кой за каквото се е борил.
Това пък за мен не е нито логично, нито справедливо. Но дори да останем само на ниво човешка душа, аз не искам да участвам в мотаене до безкрай. За това за мен справедливо е да има отвъден, вечен живот, до който се стига като нещо нормално, като journey, да има съд дори, но не за да гориш някъде, а да можеш да проумееш какво си направил и да се изчистиш от него
Йерархията също не я приемам. В това отношение християнството е крачка напред, казва "още днес можеш да си с мен на добро място в отвъдното" на човек, който има минути живот на кръста, до Христос. Защо не. Много по- човечно ми е

И другото е, че какъв е смисъла да получаваш втори (пети, двайсети) шанс, с още животи, когато не помниш нищо. Някой ще каже - ама има хора със спомени и съзнание - може би има, но са единици и поне около мен винаги са хора, чието съзнание принципно обича да фабрикува представи, не е баш трезво осъзнаване.
Има много загуба, човешка, в такава подредба на живота, прераждане със забравяне.
За такива спомени, моето лично усещане е, че става въпрос за общо съзнание (Юнг). Ние наистина помним минали животи, защото имаме предци и на чисто телесно ниво. Не сме чисто нови клетки

Та пак казвам, не заемам страна, предпочитам баланс между правото на поправка, втория шанс и разумния дух.
Да не говорим, че и моите преживявания ако намесим (екзистенциални) и изобщо не би трябвало да пиша в тема за "отвъд" Grinning. Много е тежко понякога да виждаш една бездушна Вселена, в която реално нито подредба, нито смисъл има, ако не си ги направиш...

# 691
След едно мое астрал и преживяване написах едно мнение май беше в тази тема.....и то предизвика брожение. Та,това беше сравнението на нашата личност   с молив, с който надсъзнание пише своята история. Като се счупи, просто го хвърля. Точно така се почувствах и ме заболя.

# 692
Да ви разкажа какво ми се случи днес. Какво астрално пътешествие ми се случи, както никога досега. Толкова години медитация и осъзнато сънуване, такова като това никога.
Легнех в почивката за десет минути днес, страшно ми се приспа, направо припадам. И изведнъж се оказах в един тунел, все едно пространството се е свило около мен в тунел и аз летя през нега към светлия изход. Всичко беше все едно се движа през Матрицата като във филма. Само че не беше зелено, а светло синьо и сивкаво, всичко което минаваше покрай мен беше от тези тънки сивосинкаво бели графики-сгради, дървета, улици. Все едно материята вибрираше и свистеше вече само като поле. И чувайки шума си казах, дали колежката не чува вибрациите, тя беше седнала само на три метра от мен. После даже я попитах, но каза, че не😆
И един глас концентрирай се, увеличи скоростта, трябва да стигнеш до края и да излезеш. Не се разсейвай, не мисли, само се движи напред. И едни много силни вибрации, или звука от скоростта, с която се движех(летях) през това. И вече бях набрала максимална скорост и пак гласът:ще те изхвърли силно и ще паднеш възнак, и може да нямаш сили да вървиш. И в това момент ме изплю и тупнах в нещо пак като предверие. Но тупнах веднага след изхвърлянето вече като съвсем друг човек. Не жена на 49, а момче на около 13-14 години, там вляво от мен имаше още някой, който видях, но не си спомням добре, но мисля че беше по-малко момче. И може би гласът ми каза, че сме геймъри, и то много добри.
Бях облечена с фланелка и къси тричетвърт панталони летни дрехи. И се обърнах и видях в огледалото, което беше две части. И се видях като себе си. Но слаба, с дълга черна коса, вече ми е бяла от години, и косата беше пред цялото ми лице, а аз се бях привела, за да не се открие лицето ми. И погледнах в другата част на огледалото в дясно, където се видях вече като момчето.

# 693
FBID10206456949248728, всичко в съня ти го приемам за достоверно.Не знам коя дума да използвам, за да кажа, че вярвам  това което си преживяла да е  в действителност.
Прочитайки поста  се сетих за един сън, който не беше от най-приятните. В съня си знам, че съм умряла, но съм млада жена. Тунелът излезе на етаж от кула и бях посрещната от мъж с качулка. Кулата е празна във вътрешността си. Празното е оградено от парапети. Чакам да бъда разпределена къде ще отида и изпитвам страх да не бъда хвърлена в бездната на празното. Всички, включително и аз сме облечени като през Средновековието.
Малко като деветте кръга на ада на Данте Алигиери. Аз не вярвам в ада като място за наказание и този сън беше странен за вярванията ми.

# 694
Забравих да кажа, че бях облечена в тъмно сини дрехи, като санитарен работник. Но не бях, просто бях облечена в такъв екип, като се видях в огледалото много слаба. Но не си видях лицето, Сякаш огледалната го криеше от мен.

# 695
  • BG-DE
А, как разграничавате кое е астрално пътешествие, а кое обикновен сън?

# 696
В този случай, се виждах на кушетката и колежката насреща и чувайки силният шум от вибрациите, може би, се запитах дали не ги чува и тя. Не спях. Може би заспах след като ме изплю тунела.
А аз се движех дори не като ефирна топка енергия. Движех се като съзнание.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 22:22 от FBID10206456949248728

# 697
Аз познавам, че съм в Астрала по начина на придвижване, никога не стъпвам по земята, дори да не летя, краката ми са над земята,  просто плувам в пространството.

# 698
Ън, и аз така🤣🤣🤣🤣. По краката във въздуха...Имала съм само 3 такива преживявания, и то не защото аз се опитвах да ходя там, а винаги някой ме води(знам,че е мъж,мой приятел,но никога не виждам лицето му и стои зад гърба ми...Явно е някой, който познавам сега,в настоящия живот,щом не ми се показва...Та той ме води "там",когато с мен иска да се "види" водачът ми,който вече не е жив. И той се носи във въздуха, появява ми се изведнъж пред лицето от нищото  и сякаш свети,има сияние около него, очите му чак греят.... Винаги има и други хора, много хора...Ние винаги сме във Варна,на входа на Морската,до ФК. Цветовете са много наситени,Qled направо 🤣🤣🤣..После дни наред съм в еуфория, заредена с магнетизъм, чак отвътре в тялото усешам вибрации...Чудесно чувство е... жалко че е много рядко

# 699
  • Мадрид / София
Купих си книга със заглавие "Краят е началото" на една докторка, живееща тук в Испания. Тя изследва действителни случаи на хора малко преди да умрат и открива няколко случващи се явления преди човека да ни напусне. Това е видеото, в което разказва за това:

На края на видеото разказва за един случай на мъж на петдесет и няколко години, който като е бил на 7 г е разказал на сестра си спомен от моменти преди да се роди, но сесра му го е срязала да не говори глупости и от тогава не го е разказвал на никого докато не се е срещнал с докторката, но не е забравил преживяното и тогава ѝ го разказва.
Видеото е на испански, не знам дали има субтитри.

# 700
# 701
Някой чувал ли е за иконата на Св. Богородица в Бачково? Четох една статия за чудеса.

Скрит текст:
Открили му обаче рак и след операцията докторите не дали гаранция, че ще живее. "В отчаянието си реших да се хвана за сламка", обяснява Стефан. Славата за чудодейната сила на Бачковската икона, която векове наред се носи сред богомолците, му била известна, макар да не ходел на църква. Дошъл на Възкресение, защото чул, че тогава силата на иконата е най-голяма. "Тъй като не знаех молитви, изрекох наум всичко, което ми беше на душата - разказва мъжът.

Това, което почувствал, още неизрекъл докрай молбата си за здраве, разказва вече години наред. "Сякаш не се кланях на икона, а пред самата Богородица. Толкова жив ми изглеждаше ликът й върху дървото. Още тогава разбрах, че няма да умра", разказва развълнуван мъжът, който все още продължава да живее пълноценно и почти не си спомня за страшната болест. В силата на чудотворната икона от години вярва и баба Наталия от Хасково.

От болки в краката жената дори седнала в инвалидна количка. "Но най-лошото беше, че страдах не само през деня", казва възрастната хасковлийка. Нощно време болките били непоносими. Бабата дори стигнала до мисълта да сложи край на живота си, за да се отърве от страданието. Но тъй като била дълбоко религиозна, а според Библията самоубийството е голям грях, решила да опита да се спаси с вярата си. Първият път близки я донесли почти на ръце до иконата. След една нощ горещи молитви жената започнала да се оправя. Сега вече идва сама до светото място и разказва на останалите богомолци как й помогнала Богородица.
От шестгодишна нейната землячка Йорданка Латева също идва всяка година на Успение Богородично в Бачково. Причината за честото завръщане в обителта на прехвърлилата 50 години жена е случка от детството. Историята на възрастната хасковлийка звучи като библейски разказ. Йорданка твърди, че била умряла, но Дева Мария й върнала живота.

Като дете се разболяла от тежка инфекция и изпаднала в кома. След като много дни била в това състояние, скърбящата й майка я предала на Богородица, за да я пази в отвъдното. "Божията майка обаче ме върна на семейството ми", казва Йорданка, която често виждала наяве Светата Дева. Най-често ликът на Богородица й се явявал в Бачково, затова винаги на 15 август тя носи дарове на икона, която не спира да върши чудеса.

# 702
Не само тази икона, много реликви вършат чудеса, но не винаги и не за всеки. Навремето бях чела за светилището във френския град Лурд. Там също има много изцеления, но обикновено тези чудеса се случват на силно вярващи хора, които отиват с нагласата, че ще им бъде помогнато.

# 703
Да,ходила съм в Бачковския манастир на тая икона. Аз каквото помолих тогава се сбъдна,но то и беше кой знае какво. А и тогава все още мислех по друг начин...и много неща не ми бяха ясни

# 704
Да ви кажа честно,снощи щях да се  наакам🤣🤣🤣🤣 от страх. Сънувам си ,че се разхождам с приятелка. На място, което ми е уж познато, но реално не съм виждала никога,дори по телевизията. На морето е... И както си вървим и си говорим, изведнъж усещам лак цялото ми тяло започва да се тресе от толкова силни вибрации,че чак усещам месото ми как се мести,все едно го духа силна струя въздух. Иначе вибрациите ги усещам отвътре и тялото ли е адски горещо. Събудих се , в абсолютно съзнание съм и това нещо продължава🧐🧐🧐. Умрях от страх... Абсолютно парализирана,опитах да викам,не става...звук не излиза. Виждането ми не беше на фокус, не двойно,но не и на фокус...Виждах силует в средата на стаята, фигура в дълго расо с качулка в червено. Някак си усещах все едно минава силен ток през мен. В един момент това престана,но не изведнъж,а със затихване. Едва станах от леглото,часът беше точно полунощ, а заспах към 23.00.  Гледам котката спи в средата на коридора с краката нагоре и хич нищо не усеща. Мъжа ми в др стая хърка. Ужасно се уплаших, защото това нещо не спря със събуждането, около 30 сек в будно състояние. Опитах да заспя отново,но щом затворя очи и все едно започваха да ми текат кадри пред очите на най-различни извънземни същества,..Такива неща не бях виждала дори като картинки в Интернет. Ужас...Накрая съм заспала,според часовника ми след 50 мин. В момента на тея вибрации пулса ми от 61, скача до 109🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Някой знае ли какво е това? Ако е било астрално пътуване,аз прибирах ли се по тоя начин🤔? Баси .

Общи условия

Активация на акаунт