Мнения за Оземпик?

• 46 063
  • 564
  •   3
Отговори
# 105
Не, не сте разбрала съвсем правилно. Просто има писалки с различни дози. Винаги е една писалка за месец, но дозите им са различни.
Вероятността 0.25 мг да има ефект е малка.

Явно, изобщо не съм. В писалката от 1мг няма ли 4 дози по 0.25. Съответно тази писалка от 1 мг, не е ли на по-късния етап за една седмица?
Или казвате че в 1 писалка от 1мг има 4 х1мг?
Съжалявам за невежеството, но си изчислявам бюджета 😉
Има писалки, които отпускат еднократната доза по четири. Една писалка е за месец. Има четири различни писалки.
4 x 0.25 mg
4 x 0.5 mg
4 x 1.0 mg
4 x 2.0 mg

Не зная какво и как изписват в България, не зная колко струва писалката и дали зависи от дозата. Даже не зная дали 2 мг са разрешени вече в България, но това е, което имаме ние в Канада и принципно какво трябва да се изпише.
Не се препоръчва използването на две ниски дози, за да се постигне една висока, тоест, не се препоръчва една писалка, която има 4 x 0.25 мг да се ползва за постигане на 2 x 0.5 mg.

# 106
У нас има само Оземпик, така че дозата от два милиграма я зачеркваш. Но изглежда че има и практика да изписват писалки все от 1мг и да казват на пациента да си слага повече пъти от една писалка съответно в по-ниска доза (броят кликовете мисля), което е малко в разрез с каквото пише като срок след отваряне.
Цената и на 0.25, и на 0.5, и на 1.0мг е съизмерима за една писалка, явно заради това така процедират.

# 107
У нас има само Оземпик, така че дозата от два милиграма я зачеркваш. Но изглежда че има и практика да изписват писалки все от 1мг и да казват на пациента да си слага повече пъти от една писалка съответно в по-ниска доза (броят кликовете мисля), което е малко в разрез с каквото пише като срок след отваряне.
Цената и на 0.25, и на 0.5, и на 1.0мг е съизмерима за една писалка, явно заради това така процедират.
2 мг оземпик. Уегови е 2.4 мг.
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/ozemp … nformation_en.pdf
Мога и на бг да го намеря:
https://www.ema.europa.eu/bg/documents/product-information/ozemp … nformation_bg.pdf

Наскоро одобриха 2 мг за тези, които не се контролират от 1 мг.

Ако наистина правят така с писалките са за отнемане на лиценза. Поне тук така ще процедират. То си е престъпление, да не говорим, че е против всички клинични правила. Не ми казвай, знам какво ще кажеш в отговор. Правила!? Какви правила…. Което е наистина жалко.

# 108
Ти го каза... няма да го кажа аз.
Оземпик от 2мг не бях срещала наистина, не съм и убедена че го има у нас в такава доза. Не стават ли вече много силни страничните ефекти при такава?
Някой писа или в тази тема или в друга че дори по здравна каса с протокол не предписват ниските дози писалки а вече се реимбурсирал само от 1мг, което ми звучи нелепо. Те пак са с назначени по-ниска доза на седмица но по протокола се отпускала писалка от 1мг и да си дозират от нея, някаква такава щуротия беше дето ме остави без думи тогава. Поне там има контрол, с обикновена рецепта ясно че си е между лекаря и пациента но по протокол не го очаквах ако е вярно това... Продължавам да се надявам че аз не съм разбрала правилно защото си е безобразие.

# 109
Здравейте, не знам дали е за тук, но ще пробвам защото съм в безпомощно състояние вече. Приемах Оземпик от април месец след две загуби на бебе и с ИР така решиха и казаха 4 ендокринолога, защото бях против слагането на инжекции, но човек прави всичко за да има едно малко бебче, но проблема дойде след слагането им. Слягах ги до преди 2 седмици, изведнъж започнах да повръшам, да ми се гади, да се уригвам и като въздух излиза все едно да повръщам ( с извинение за думите ми) обиколих всички специалисти възможни казаха, че са нежелани реакции 1 на милион и остана само да видим на скенер с вещество всички органи, но въпреки терапията, която ми изписаха всички тези симптоми продължавам, та въпроса ми е дали някоя дама се е сблъскала с проблем като моя и как се е справила.
Благодаря предварително за отделеното време.
Пише ги в страничните реакции. Горе- долу до 2 седмици организма реагира вече на приема им и това и сред 'ефектите" да не ви се яде
За огромни мое съжаление обаче аз започнах на 3-тия месец от приемането му ми го увеличиха на 1 мг и започнах да се оригвам и след като го спрях вече 2-ри месец се оригвам ходих на какви ли не изследвания и нищо и на ямр с контраст остана ми само гастроскопия и колоноскопия

# 110
  • София
Пуснете си фекален тест за Хеликобактер пилори (евтино, лесно, бързо), за да сте сигурни дали имате или нямате Хеликобактер. Аз бях с гастрит над 45 години (той, както и язвата, се оказва, че се дължат на Хеликобактер), лятото преди да започна Оземпик го излекувах (има специфичен “коктейл” от два антибиотика и още едно лекарство, което преборва  Хеликобактер ). И нямам проблеми с оригване, рефлукс, киселини - т.е. неприятните странични ефекти от оземпик.

# 111
Пуснете си фекален тест за Хеликобактер пилори (евтино, лесно, бързо), за да сте сигурни дали имате или нямате Хеликобактер. Аз бях с гастрит над 45 години (той, както и язвата, се оказва, че се дължат на Хеликобактер), лятото преди да започна Оземпик го излекувах (има специфичен “коктейл” от два антибиотика и още едно лекарство, което преборва  Хеликобактер ). И нямам проблеми с оригване, рефлукс, киселини - т.е. неприятните странични ефекти от оземпик.
Всичко съм направила нямам такива неща.
Затова й не искат да ми правят гастроскопия и колоноскопия, защото няма за какво да се хванат.

# 112
Явно, изобщо не съм. В писалката от 1мг няма ли 4 дози по 0.25. Съответно тази писалка от 1 мг, не е ли на по-късния етап за една седмица?
Или казвате че в 1 писалка от 1мг има 4 х1мг?
Съжалявам за невежеството, но си изчислявам бюджета 😉

Сметката е много проста, но някои хора с претенциите си за компетентност постоянно объркват хората. То не беше философстване за това как различните търговски наименования на един продукт били едва ли не нещо различно, понеже ги кръстили някак си по едни причини, които въобще не са медицински. Сякаш това е от значение за някой, когато вътре продукта е абсолютно същия, а онзи другия, който го нарекли за отслабване в Европа въобще и не се продава. Там пък, където се продава бил с по-голяма доза, което пак няма никакво значение, защото така или иначе дозата си е определя пациента или лекаря.

Та купувайте си винаги най-голямата писалка от 1мг и просто си бройте кликовете.
Една писалка от 1мг в началото стига за над 2 месеца, т.е.:
4 седмици от 0.25 - което са 18 клика за една доза
4 седмици от 0.5 -  или 36 клика за една доза
Според това дали дозата ще се увеличава на 1мг, остатъка стига за още 2 седмици по 0.5 или една седмица от 1мг.

# 113
Уф, пак някой с претенции за компетенции.
Това, което пишете е погрешно.
Има различни дози, като всяка писалка е за конкретната доза. Не е същото дали ще ползваш писалка от 4 дози по 0.25 мг за една доза от 1 мг или не.
Не е същото по ред причини, но няма да ви обяснявам аз. Попитайте лекаря си.

Аз не философствам, а обяснявам, защото ако разбирам наистина от нещо, то е от диабет, наднормено тегло и лекарствата за тях.
При това разбирам доста повече от средностстистическия  лекар, да не говорим пък за мамите от този форум.

Не натрапвам на никого нищо, но ви казвам как и кога е редно да се използват тези препарати, пък вий си правете каквото искате. Последствията от вашата глупост и арогантност няма да са за мен.

А това, че дозата си я определял пациента изобщо не се наемам да го коментирам. То е свещена глупост!

# 114
  • София
Няма са повярваш как сами си дозират инсулина номните от диабет 1 в България. ММ чете книга на някакъв актьор-пътешественик, стигнал до Камбоджа на автостоп, диабетик, вегетарианец. И понеже се храни с въглехидрати, си вдига дозата на инсулина и “пей сърце”. Че се и хвали с това!

# 115
Има различни дози, като всяка писалка е за конкретната доза. Не е същото дали ще ползваш писалка от 4 дози по 0.25 мг за една доза от 1 мг или не.
Аз не философствам, а обяснявам, защото ако разбирам наистина от нещо, то е от диабет, наднормено тегло и лекарствата за тях.
При това разбирам доста повече от средностстистическия  лекар, да не говорим пък за мамите от този форум.
Не натрапвам на никого нищо, но ви казвам как и кога е редно да се използват тези препарати, пък вий си правете каквото искате. Последствията от вашата глупост и арогантност няма да са за мен.
А това, че дозата си я определял пациента изобщо не се наемам да го коментирам. То е свещена глупост!

Нито сте лекар, нито сте в България, нито приемате лекарството, но от компетенцията си на човек, който много се бил вълнувал напълнихте тази и другата тема с "факти", от които никой не се вълнува. Неща които могат да се напишат кратко и ясно, излишно се усложняват и вкарват хората в допълнителни размисли - точно за да си придаваме важности. Постоянно пишете "не зная как е в България" - ами като не знаете как е в България, поинтересувайте се малко и тогава се изказвайте толкова компетентно в помощ на българи в български форум.
След като писалката си има деления, ясно е колко семаглутид има във всяка, всяко деление на какво отговаря, както и колко деляния са необходими за постигане на определена доза, за какво точно претендирате да допринасяте като помощ? Да плащат в пъти повече за да постигнат същото?
Потребителят се интересуваше кое е най-изгодното решение и това е ясно за всичко - писалката от 1 мг. Всички други са излишно прахосване на средства.
Дори с протоколи по ЗК вече се изписват само писалките от 1мг, като лекуващите лекари указват необходимите деления. И те ли знаят по-малко от вас. Дори държавата е стигнала до заключението, че не трябва да плаща в пъти повече за едно и също.
Няма универсална доза за всеки, нито има как лекуващия лекар да знае коя ще е подходящата за пациента му. В един момент всичко се свежда до проба / грешка за достигане на дозата която ти понася най-добре дългосрочно.  Дори да объркаш едно деление никога няма да го усетиш. Излишно се драматизира сякаш си слагаме морфин.

# 116

Нито сте лекар, нито сте в България, нито приемате лекарството, но от компетенцията си на човек, който много се бил вълнувал напълнихте тази и другата тема с "факти", от които никой не се вълнува. Неща които могат да се напишат кратко и ясно, излишно се усложняват и вкарват хората в допълнителни размисли - точно за да си придаваме важности. Постоянно пишете "не зная как е в България" - ами като не знаете как е в България, поинтересувайте се малко и тогава се изказвайте толкова компетентно в помощ на българи в български форум.
След като писалката си има деления, ясно е колко семаглутид има във всяка, всяко деление на какво отговаря, както и колко деляния са необходими за постигане на определена доза, за какво точно претендирате да допринасяте като помощ? Да плащат в пъти повече за да постигнат същото?
Потребителят се интересуваше кое е най-изгодното решение и това е ясно за всичко - писалката от 1 мг. Всички други са излишно прахосване на средства.
Дори с протоколи по ЗК вече се изписват само писалките от 1мг, като лекуващите лекари указват необходимите деления. И те ли знаят по-малко от вас. Дори държавата е стигнала до заключението, че не трябва да плаща в пъти повече за едно и също.
Няма универсална доза за всеки, нито има как лекуващия лекар да знае коя ще е подходящата за пациента му. В един момент всичко се свежда до проба / грешка за достигане на дозата която ти понася най-добре дългосрочно.  Дори да объркаш едно деление никога няма да го усетиш. Излишно се драматизира сякаш си слагаме морфин.

ЛЕКАР СЪМ, Не съм в България, и да, категорично знаят по-малко от мен. Особено ако препоръчват да се използват писалки от 4 по 0.25 мг за да се инжектира 1 мг, значи нищо не знаят! Даже и да говорим за обратния случай, ако смятате, че може да се ползва писалка от 4 по 1 мг, за да се инжектира по-ниска доза, съвсем нищо не разбирате. Ей затова пиша! Защото това е абсолютно неправилно и който ви е казал, че е ок, нищо не разбира.

Имам претенции, че познавам GLP-01 агонистите отлично. Затова именно пиша в тези две теми, защото това, което чета кара косата ми да настръхне. По-горното, написано от вас е идеален пример за това, че се говорят абсолютни  глупости!
Как ще ползвате писалка, която е предназначена да се ползва месец в продължение на три месеца!? Замисляте ли се по въпроса за трайността на полипептиден препарат, който се държи в хладилник 1 месец след отваряне, после няма гаранция какво точно си инжектирате. Защото полипептидите са нетрайни и след време започват да се разпадат, да си променят третичната, а в случая и четвъртичната структура. Няма гаранция, че са активни, няма гаранция, че няма да предизвикат сериозна алергична реакция.

Повече няма да пиша за оземпик, Мунджаро и други подобни, защото явно няма нужда от информираност. Инжектирайте се с неясни субстанции….

# 117
Самият факт, че се коментира възможността някой да си слага 4 x 0.25 за постигане на 1мг, което е против всякаква финансова логика някой да прави и дори да обмисля да прави и е точно обратното на това, което потребителят търси във финансов аспект, говори точно за това - писане на килограм.
Инжектирането на по-ниска доза от писалката 1мг е най-нормалното нещо и е толкова масова практика по света, че сигурно обратното е по-рядко срещано.
Ясно е, че производителя ще се презастрахова и няма да натрапва (оставената от него) възможност за продължителна употреба за да не си саботира продажбите на продукт носещ му милиарди.
Единствената рискова практика е да се използва игла за повече от един път или пък тя да се оставя в писалката след употреба, защото ако не се извади веднага, това не позволява на мембраната да се херметизира. Но това трябва да го знае човек и от обща култура. Няма никакъв проблем писалката да стои 2 месеца в хладилник след първоначалната употреба. Нито аз усещам промяна в ефективност, нито пък познати са ми споделяли за такава или намирам подобни отзиви.
Спреде да обърквате и заблуждавате хората.

# 118
Както казах в предния си пост, спирам.
Всеки сам си избира отровата.
Аз бях дотук.

# 119
Скрит текст:

ЛЕКАР СЪМ, Не съм в България, и да, категорично знаят по-малко от мен. Особено ако препоръчват да се използват писалки от 4 по 0.25 мг за да се инжектира 1 мг, значи нищо не знаят! Даже и да говорим за обратния случай, ако смятате, че може да се ползва писалка от 4 по 1 мг, за да се инжектира по-ниска доза, съвсем нищо не разбирате. Ей затова пиша! Защото това е абсолютно неправилно и който ви е казал, че е ок, нищо не разбира.

Имам претенции, че познавам GLP-01 агонистите отлично. Затова именно пиша в тези две теми, защото това, което чета кара косата ми да настръхне. По-горното, написано от вас е идеален пример за това, че се говорят абсолютни  глупости!
Как ще ползвате писалка, която е предназначена да се ползва месец в продължение на три месеца!? Замисляте ли се по въпроса за трайността на полипептиден препарат, който се държи в хладилник 1 месец след отваряне, после няма гаранция какво точно си инжектирате. Защото полипептидите са нетрайни и след време започват да се разпадат, да си променят третичната, а в случая и четвъртичната структура. Няма гаранция, че са активни, няма гаранция, че няма да предизвикат сериозна алергична реакция.

Повече няма да пиша за оземпик, Мунджаро и други подобни, защото явно няма нужда от информираност. Инжектирайте се с неясни субстанции….

Не съм лекар, нито химик.
Интересно ми е поради какви причини би се случило подчертаното. Тъй като  веществото в писалката на практика няма досег с въздух. Flushed Предполагам, че под въздействието все пак на някакви външни фактори би започнало такова разпадане, а в случая веществото няма досег с такива фактори. Rolling Eyes
Това, че е започната употреба на писалката не означава, че буквално тя е "отворена". Ползват се стирилни иглички за всяко слагане, които са тънки колкото косъм и те самите се забиват в нещо като каучук, което прегражда течността.

Общи условия

Активация на акаунт