Аблация на сърцето -12

• 36 284
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Това с пълната упойка къде?
При мен нямаше пълни упойки - пълна упойка сама за кардиоверзио и то минимално количество .....

# 511
В Токуда. Таня беше с пълна упойка, но тя отдавна не е писала.

# 512
Пълна упойка или местна,по избор в сърце и мозък Бургас при д-р Протич

# 513
Здравейте мили хора! И аз се присъединявам към тези, с диагноза ПМ/ ПТ. На 50 години съм. Преди месец, като си стоях в покой, всичко беше ок и пулса отиде на 160. Беше кошмар. В спешното установиха излизане от ритъм и ПМ/Т. Вкараха ме за 12 часа в ритъм с вливки Кордарон. Няма увреждане на сърцето. Предписаха ми куп лекарства, включително аритметик. Но след една седмица отново излезнах от ритъм, за кратко и сама си влезнах. Пак в болница, но този път съм вече на Кордарон постоянно. Сега се опиъвам да разбера, кой е провокатора на това състояние. Бях в ендокринология, всичко е наред. Имам и сериозни неврологични проблеми, невралгии, невропатии, шипове, изкривявания,сколиози и тям подобни ози. Сега съм в ритъм, но имам болки в гърба, опасващи откъм лявата сърдечна област и отпред гърдите Мога да лежа само по корем, иначе ми става зле. Става ми лошо, като повървя малко навън, повръща ми се,  след като се храня, също ми става лошо, изтръпват ми крайниците и замръзвам, омеква ми главата, все едно съм с високо кръвно, а нямам. След излизането от ритъм съм като оголен нерв. Всичко ме дразни, получавам паник атаки, но не от страх, а от дразнимост. Не знам, от къде се появи това нещо. Лекарите казват, че най- вероятно от стрес съм излезнала от ритъм или неврологични увреждания също са способни да изкарат сърцето от ритъм. Преди да отида на аблация, ще мина и през неврология. Някой да е имал такава дразнимост, след излизане от ритъм? Пия валидол, алора, клонарекс, но нищо.
Имам час за преглед на 17.04 при д- р Джинсов в Пловдив.  До тогава трябва някакси да издържа.

# 514
Здравейте, момичета!
Записвам се да следя темата.
От 2019 г. след прекаран тежък инфаркт имам проблеми със сърцето. Имам 1 стенд. Преди седмица се почувствах много отпадна, гадене, виене на свят. Отидох в бърза помощ и казаха, че имам високо кръвно 200/100. Но след 2 дни нещата се повтарят и става още по-зле. Личния кардиолог ми сложи холтер и се оказа, че имам 300 000 екстрасистоли. Закараха ме в НКБ и там стоят цяла нощ в спешното, тъй като нямаше места за жени в отделението. Пулса ми варираше от 110 до 40. Лекарите ме пранасочиха в Перник, тъй като живея там. Наситиха ме с Кордарон, направиха нова коронография, нямам запушвания и стенда работи добре. Казаха да направя консултация с електрофизиолог и записах час за д-р Предовски в Сити Клиник. Споменаха и за проф. Шалганов, но за него има свободни часове за края на май месец. Някой ходил ли е при д-р Предовски?

# 515
  • Sofia, Bulgaria
Привет, колеги по сърдечните проблеми! Simple Smile

Аз откакто се помня имам екстрасистоли - сега съм на 51. Преди години се появяваха отвреме навреме и изчезваха, но от 4-5 години много зачестиха, а от две си ги имам постоянно.

Естествено обиколих всички кардиолози и електрофизиолози, носих холтери, изследвания, кардиограми, ехокардиографии - купища. Всички казват - структурно здраво сърце.
Иначе екстрасистолите ми са мономорфни с произход от дясна камера. Досега не ми е засечено предсърдно мъждене или трептене, но дали го имам - не знам.  От една година пия минимално количество конкор –1.25 мг дневно. Повече не мога, защото съм с ниско кръвно. Може би помага, но не много.
Научих се да живея с гадните ЕС - някога повече, някога по-малко.

Но от едно известно време, при преумора и липса на сън, пролет и есен предимно, със ставането от леглото сутрин и се почва едно лумкане жестоко. И като честота, и като интензитет, и като прескоци. По-късно през деня малко се кротват, но се чувствам отчаяна и напълно неработоспособна. Купих си часовник, който прави ЕКГ и мери пулс. Засече ми 178 пулс, а прескачанията бяха...нечовешки. 
Пак стартирах обикалянето по лекари и кабинети, изследване на щитовидна, електролити и дори един от кардиолозите ме прати на ЯМР на сърце, който не показа нищо тревожно.
Преди две години ми е правен и скенер с контрастно вещество.
Абе всичко познато на медицината, без велотест и коронарография. Smiley /ами ако е ИБС/?!?Cold Sweat

И последно, за да завърша одисеята си, която не знам дали изчетохте докрая Smiley, тази седмица попаднах при проф. Балабански, който завежда електрофизиологично отделение в окръжна болница и той, като разгледа целия ферман с изследвания, ме насрочи за аблация на 10.04.

В същия ден за първи път в живота започнах да пия Ритмонорм - 2х1, предписан  от кардиолог. И... о, чудо, екстрасистолите почти изчезнаха на третия ден..
И се чудя как до този момент, при положение, че съм изпила всички продукти на фармацевтичната промишленост, някой не се сети да ми предпише това лекарство.

Та така. Сега не смея да се зарадвам и съм в тягостно очакване дали не е затишие пред буря и чакам часа за аблация, но ме притеснява това, че 10 дни преди аблацията ще трябва да спра всички лекарства..
Ще трябва да се преместя пред спешното на 3-градска. Smiley

# 516
Омонима, не бяхте ли писали преди време в темата, и ако не се лъжа тогава бяхте ходили при д-р Протич и май пак чакахте за аблация?

# 517
Ами то си е за чудене. Конкор не е за екстрасистоли. Той е бетаблокер и понижава пулса. На мен за екстрасистоли единствено Амаритон ми действа, Ритмонорм или Ритмокард не. Обаче за себе си установих, че мога с Магнезий да контролирам ритъма и вече втора година не пия Амаритон.

# 518
И аз пия конкор за екстрасистолите, освен понижаващо пулса има и антиаритмично действие, не е толкова ефективно, колкото антиаритмиците, но е и доста по-безобиден от тях, на мен ми върши работа засега.

# 519
  • Sofia, Bulgaria
Омонима, не бяхте ли писали преди време в темата, и ако не се лъжа тогава бяхте ходили при д-р Протич и май пак чакахте за аблация?

Да, точно така. Преди две години лежах в Сити клиник и бях подготвена за аблация при д-р Протич. За съжаление апаратът се развали и не можаха да го оправят няколко дни. Това беше достатъчно да срине мотивацията и смелостта ми, а и докторът се премести в Бургас. И аз пак съм в изходно положение.

Магнерот на мен също ми помага, но явно предозирах /пиех 2х2/ и ми създаде стомашни проблеми. Засега съм го спряла, но ритмонорма  ми се отразява добре.

# 520
Омонима, много неприятно. Ако ритмонорма наистина ви действа добре никой не може да ви накара насила да направите аблация, по-скоро вие трябва да решите дали искате да го пиете дългосрочно, дали ще даде някакви странични ефекти или да пробвате процедурата. Проф. Балабански каква успеваемост ви каза?

# 521
Лично аз не бих се подложила на аблация, ако става дума за екстрасистоли. И особено, след като има ефект от антиаритмици.

# 522
Аз конкретно се подложих на аблация защото никога не съм пила медикаменти през живота си и не искам да пия такива …. Всяко лекарство помага на едно и вреди на друго, все пак си е химия.ПМ/ ПТ беше абсолютно безсимптомно, открито при профилактичен преглед,, но докторите ми казаха, че е животозастрашаващо и решението е аблация.
Хора, това е чудо! И на мен ми прозвуча страшно, но не е! Тази процедура ви дава възможност да живеете живота си като напълно здрав човек! Когато ми откриха проблема всяка вечер пиех Ротеас за разреждане на кръвта, един месец Кордарон, след това Амаритон….. пък от този Ротеас такова кървене пада- не искам да си спомням. И това всеки ден- представете си шока за активно спортуващ човек като мен, който цял живот се е стремил да живее природосъобразно.
На първия месец след аблацията ми спряха Ротеаса, на втория ми спряха и Амаритона и доктора ми каза- живей и забрави, че ти е правено каквото и да било! Благодаря на Господ и на Докторите!
Пиша това за всички хора, които се страхуват и не се решават. Призивът ми е- НАПРАВЕТЕ ГО И СИ ЖИВЕЙТЕ ПЪЛНОЦЕННО ЖИВОТА БЕЗ МЕДИКАМЕНТИ!

# 523
Макадамия, при ПМ не бих се колебала и секунда. Това е много опасна аритмия, животозастрашаваща и с риск да исхемичен инсулт.
Но екстрасистолите не са такъв риск.

# 524
Макадамия, при ПМ не бих се колебала и секунда. Това е много опасна аритмия, животозастрашаваща и с риск да исхемичен инсулт.
Но екстрасистолите не са такъв риск.
Ритмонорм е най-безобиден и ако помага, и аз не бих рискувала да правя аблация.

Общи условия

Активация на акаунт