Аблация на сърцето -12

• 34 441
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia, Bulgaria
Ами нали преди аблацията се прави това изследване ЕФИ и неговата цел е точно да открие дали има проблемни места, които подават грешни импулси.
Все си мисля, че ако в моето сърце няма такива, самите лекари едва ли ще предприемат горене на сляпо. Но фактът, че в последно време нещата много се задълбочиха и станаха плашещо нетърпими с жестоки кризи сутрин с висок пулс и прескачане, ме кара да се съмнявам, че трябва да си пия лекарствата и да не предприемам нищо.
Да, ритмонорма много ми помогна, но докога?!?

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 10:24 от Омонима

# 526
Ритмонормът въобще не е панацея. В зависимост от заболяването може да е ефективен само до време. Поне при мен беше така, докато се бореха в ПМ и ПТ.
Първоначално бях на кордарон, после го смениха заради странично действие върху очите и щитовидната жлеза и преминах на Ритмонорм. Обаче след година-две или три, след поредния тежък пристъп на ПТ и ПМ, в спешното го смениха със Соталол (с търговско название Дароб). След още една две години и отново пристъпи на ПТ и ПМ, в Трета градска го смениха с Амаритон. И тогава вече стигнах до аблация.
В момента съм на минимална доза Амаритон "за всеки случай".
Накратко - най-добре е ЕФИ на сърцето. Ако открият проблемни зони с понижен импеданс (по-голяма проводимост), незабавно ще пристъпят към аблация.
Има ефект, и то огромен.

# 527
При излизания от ритъм - задължително ЕФИ.

# 528
  • Sofia, Bulgaria
Ритмонормът въобще не е панацея. В зависимост от заболяването може да е ефективен само до време. Поне при мен беше така, докато се бореха в ПМ и ПТ.
Първоначално бях на кордарон, после го смениха заради странично действие върху очите и щитовидната жлеза и преминах на Ритмонорм. Обаче след година-две или три, след поредния тежък пристъп на ПТ и ПМ, в спешното го смениха със Соталол (с търговско название Дароб). След още една две години и отново пристъпи на ПТ и ПМ, в Трета градска го смениха с Амаритон. И тогава вече стигнах до аблация.
В момента съм на минимална доза Амаритон "за всеки случай".
Накратко - най-добре е ЕФИ на сърцето. Ако открият проблемни зони с понижен импеданс (по-голяма проводимост), незабавно ще пристъпят към аблация.
Има ефект, и то огромен.
.

Именно, така виждам и аз нещата.
Крайно време след толкова мъки е да предприема нещо по-радикално.
Дано да съм измежду късметлиите!! 🙏🍀

# 529
Омонима, оставете притесненията, всичко ще е наред! Печелят в крайна сметка тези, които рискуват. Стискам палци всичко да мине добре и да се реши проблема!

# 530
Здравейте! ЕФИ и самата аблация заплащат ли се или са по здравна? И колко?

# 531
Само потребителска такса, но частните болници имат техни си такси.

Омонима, аз с огромно нетърпение и радост очаквах аблацията. Мисли позитивно!

# 532
Поредното излизане от ритъм ми се случи сега. С 180 пулс, въпреки, че съм на Кордарон. В спешното съм. Вече нямам друг път, освен аблация.😥😥😥

# 533
Горе главата! Ще се оправят нещата! Flowers Four Leaf Clover

# 534
Tsveta06, защо сте чакали до сега да ви тровят с хапчета? Не се колебайте, ние сме едни щастливци, че можем да се възползваме от такава сложна процедура напълно безплатно. Не се колебайте…. Хмммм като ви чета се оказва, че аз съм много смела 😃 Не се колебах и за миг, а бях напълно безсимптомна, мисълта, че мога да си увредя ❤ ме изстреля с 200 към НКБ.

# 535
  • Sofia, Bulgaria
Мили момичета,
Толкова се бях навила да направя аблацията…
Вижте сега какво стана и аз пак съм ужасно разколебана и имам чувството, че нещо (свише) се опитва са ме спре.

Днес ми се обади моята позната сестра от кардиологията в окръжна болница и ми каза, че обстоятелствата се променят и трябва да изместим часа по-рано, защото някакъв си инженер напускал на 09.04, а е нужно да присъства. А тъкмо си бях подготвила отпуски, замествания и всичко останало…

Обясних, че от една седмица (точно от деня на прегледа при проф. Балабански) пия ритмонорм и се чувствам добре - дали не е добре да изместим нещата с аблацията на по-късен етап, т.е.  ако лекарството спре да действа. Тя ми звънна по-късно и обясни, че докторът изобщо не ме убеждава да направя аблацията и решението си е изцяло мое.

Трябва да дам отговор до края на деня.
Ами сега? 🥺🥵😱

# 536
Това решение трябва да го вземеш само ти - аз си признавам, че съм много припряна и не търпя нещо да не ми е наред и щях да се съобразя с по-ранната дата и да отида ...... От друга страна много се съобразявам със знаците, които получавам ..... По принцип има и трето - казват, че ако не стане нещо от първия път-става от третия ....

# 537
  • Sofia, Bulgaria
Това решение трябва да го вземеш само ти - аз си признавам, че съм много припряна и не търпя нещо да не ми е наред и щях да се съобразя с по-ранната дата и да отида ...... От друга страна много се съобразявам със знаците, които получавам ..... По принцип има и трето - казват, че ако не стане нещо от първия път-става от третия ....

Макадамия, толкова се възхищавам от смели и решителни хора като теб, Дева и другите, които са се осмелили да се избавят от мъките.  Аз винаги съм заемала инертна позиция в живота и това понякога ми е помагало, но друг път ужасно ми е пречило.

Та ето и сега - решение, което зависи само и единствено от мен… Чувствам се добре и ме е страх да не разваля всичко. Приемам всички обстоятелства като знаци на съдбата, но дали са такива или са плод на мои подсъзнателни страхове и бариери?!? Нали казват: ако нещо работи добре, не го пипай…
Близките ми са 50/50, за да е още по-драматично и трудно за решаване…
Не знам…май ще се откажа. Ще изляза отново слаба и нерешителна… до следващата криза…😢

# 538
Аз фактически идея нямам и какво представляват тези кризи .......

# 539
  • Sofia, Bulgaria
Сутрин, след ставане и леко раздвижване започва ужасно сърцебиене, с iwatch измервам пулс, който стига до 178 удара в минута. Освен това имам усещането, че бие хаотично, прескача, забързва - нещо страшно е. Изпивам бързо един конкор и валидол под езика и след 20-30 минути леко се укротява. В тези моменти (дни, дори месец)  всяко движение или усилие провокира такива състояния. Бетаблокера малко оправя нещата, но понеже съм с ниско кръвно и го пия в съвсем минимално количество - 1.25 мг веднъж дневно. Веднъж ми си случи и под душа - имам чувството, че щях да умра.

Сега, с ритмонорма даже и екстрасистолите почти ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт