Аблация на сърцето -12

• 34 390
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Различно трае. Зависи от връзките, колко са, разположение. При мен всичко, от вземане от стаята, до връщането, беше час и половина. Аз си говорех с екипа и не усетих времето. Болки в сърцето няма.

# 661
А каква е разликата между ЕФИ и коронографията? Звучат ми едно и също на пръв поглед

# 662
Не ми е правена коронарография. Но знам, че е предимно през вени на ръцете. ЕФИ е през бедрените вени. Също така се вкарват дълги катетри, които достигат до сърцето. Не знам при коронарографията как е. Освен това при ЕФИ се индуцират пристъпи.

# 663
Звучи като по-гадното. Усеща ли се как се движат тези тръби от бедрото до сърцето. Хем ме е страх от сърцебиене да не се получи пак, хем съм в адска паника от процедурата и че е в будно състояние

# 664
Вътре в кръвоносните съдове и вътре в сърцето няма нерви и нервни окончания. Т.е. абсолютно нищо не се усеща.
Когато пускат ток за "изпичане" на поредната точка от сърцето за няколко секунди, понякога може да имаш малко неприятно усещане,но това е рядко. Обикновено не се усеща нищо, или нещо като леко затопляне.
Въобще не е нито толкова страшно, нито толкова неприятно. Два пъти съм преминал през това. Дори при втората аблация толкова се успокоих от коктейла от успокоителни, който вкарват през абокада, че ми се дремеше и ми беше спокойно и приятно.

# 665
Усещането е като движение, не е нещо непоносимо. Бебето как се движи в корема ти. Това е далеч по- слабо.
Но, ако си настроена негативно, недей. Ще стигнеш сама до решението някой ден.

# 666
А къде в пловдив извършват тази процедура?

# 667
Не ти препоръчвам Пловдив. Токуда или НКБ, други болници не.

# 668
От процедурата и още повече че ще е в будно състояние и ще усещам всичко. Пристъпите са били рядкост, но траят по около 1:30ч случвало се е и по-дълго. На 25г съм ако е от значение. Отключиха се по време на бременност. Колко време трае процедурата и какво се чувства по време на нея и възстановяването как е

Пристъпите са неприятни, но от самото сърцебиене не се умира. Виж, ако се откъсне съсирек ей тогава вече е фатално. Много бързо ме убедиха на ЕФИ и аблация като ми разказаха това

# 669
Как протече процедурата

А при вас колко често се появяваха тези пристъпи
От процедурата и още повече че ще е в будно състояние и ще усещам всичко. Пристъпите са били рядкост, но траят по около 1:30ч случвало се е и по-дълго. На 25г съм ако е от значение. Отключиха се по време на бременност. Колко време трае процедурата и какво се чувства по време на нея и възстановяването как е

Пристъпите са неприятни, но от самото сърцебиене не се умира. Виж, ако се откъсне съсирек ей тогава вече е фатално. Много бързо ме убедиха на ЕФИ и аблация като ми разказаха това

# 670
На мен конкретно процедурата ми беше много неприятна , но вероятно защото беше крио-аблация, а тя казват е по-щадяща от другата. Продължи 3 часа и имах чувството, че върху гърдите ми скача цяло стадо диви мустанги, гърлото ме болеше, прималяваше ми, имах усещането постоянно че ще повърна. Сложиха ми веднъж атропин защото кръвното ми падна до 38. След това /вече в стаята/ ми вляха някаква система и се ококорих ....След 4-5 часа сте на ход и готова да покорявате света.... Като знам хората с какви болести се борят и каква болка изживяват - тази аблация е като игра на пясъчника. Няма нищо страшно!

# 671
Не ти препоръчвам Пловдив. Токуда или НКБ, други болници не.

Здравейте,
Вие при кого си направихте аблацио - и на мен ми предстои и малко се колебая.

# 672
Как протече процедурата

А при вас колко често се появяваха тези пристъпи

За 2 часа сумарно с всичко си бях обратно стаята, неприятни бяха моментите, когато пускат ток, все едно някой ми беше седнал на гърдите, такава тежест усещах. Но след няколко шева и няколко часа с пясък върху разрезите като след раждане, даже ходих да пуша и да пия кафе

# 673
При д-р Трайков е моята аблация, в Токуда.
Много леко мина. Много приятни спомени имам.

# 674
Здравейте, споделям следната информация, която научих относно аблацията за предсърдно мъждене.
Успехът й се потвърждава най-рано след 60 дни (blanking period). През тези 2-3 месеца, излизанията извън ритъм и екстрасистолите, не се броят и не са причина за тревога, но следва да са краткотрайни и леки като кризи. Реално, когато ни аблатират, не всички клетки умират веднага, има такива през въпросните 60 дни. Също, предсърдията имат нужда да се успокоят след възпалението от процедурата. Много здраве на всички.

Общи условия

Активация на акаунт