Качествена дограма - 4

• 18 467
  • 379
  •   1
Отговори
# 210
Фирмата е к-скай пласт. Това ни е офертата. Това остъкление, което е избрал добре ли е? Става въпрос за къща и имаме прозорци от всички страни. Каква е разликата между бяло, К, и 4 сезона стъкло.

# 211
Питайте хората, които са Ви правили офертата, каква е разликата между стъклата. Това им е работата, ще Ви обяснят най-добре.

# 212
Здравейте! Изчетох всички предходни теми - признателна съм Ви за търпението и изложената информация!

Събрах сносен брой оферти за алуминиева дограма с прекъснат термо мост. Ако е от полза, мога да съпоставя и споделя основните параметри.

Обаче нещо не ми е ясно: какво ТОЧНО означава терминът “системен” по отношение на обкова? Предположения бол, не намирам конкретно инфо, а от думата буквално зависи изборът ни на оферта. Ще съм вечно признателна на който ме просвети.

За справка, само две фирми използват думата “системен”: Лукспласт предлагат  Reynaers с обков “системен Reynaers” и Кристиан Нейко предлагат за Alumil “Обковът за система X е системен и е с марка “GU”. Останалите фирми само назовават марката обков, с който работят.

# 213
Здравейте,

Ще се опитам да помогна - “системен” се нарича обковът, с който производителят на профила е тествал системата при разработването й. Пример - Рейнарс правят профил 68 мм CS77 и при разработването му го тестват и сертифицират с обков Sobinco. Следователно това е системният обков за този профил за прозорци и врати. Шуко си имат техен систем обков и тн. Обобщено - “системно решение” е това, което производителят на профил предлага, тъй като с него е правил тестовете за системата и я е сертифицирал.

# 214
Здравейте. И аз имам нужда от насока. Ще подменяме дограмата в хола, който е с югозападно изложение. През 2007 г. сложихме шуко, с отваряема врата “на ножица” към терасата и без нито един прозорец отваряем. Не знам как въобще не съм го помислила, а и жената в офиса въобще не ме е предупредила, че това е голяма грешка.
Сега ми предлагат следното:

Та въпроса мо е, стъклата дали са добри? Да не стане тъмна и студена стаята.
Благодаря ви.

# 215
Аз в момента съм по-доволна от Ролпласт. Бих взела от тях оферта.
Стъклопакет има двоен в офертата със стъкло 4 сезона с неизвестен, но вероятно алуминиев дистанционер. Няма транспортен профил, или аз не го виждам. В него се опират первазите отвътре и вън.

Този делител на вратата е излишен, разваля свойствата на стъклопакета.

Не бих си мотирала подобно нещо. Това е изпълнение от 90-те години.

# 216
Много ти благодаря за бързия отговор, Драго. Радвам се, че ми отговори преди да съм поръчала дограмата😊. Днес трябваше да дойде момчето да вземе размери. Не успя, така че все още имам време да се обърна към Ролпласт например. Разбрах, че това, което щях да поръчам не е добро, като делителя на вратата например. Може ли да ми кажете, какъв точно стъклопакет да поискам, като отида в офиса?  Стаята е с югоизточно изложение (поправям се от предишния пост).

# 217
Хм, и какъв е проблемът с делителя? Аз имам такива и го предпочитам, защото съм затъмнила перманентно долното стъкло. И на стъклопакета нищо му няма. Пък и 2 метра на половин метър ми изглежда малко неустойчиво ...
Иначе по мое мнение вече да се слага двоен стъклопакет е отживелица. Тройният дава много по-добра термоизолация (няма никакви проблеми с конденз зимата) и много по-добра звукоизолация. Ако можеш да си го позволиш сложи си троен.
И пак задължително пластмасов дистанционер. За аргона в пакета даже не говорим.

П.П. За югозапад препоръчвам външни ламелни щори. Предимството пред ролетните е, че може да блокират 100% от слънчевите лъчи без в помещението да става много тъмно, а само засенчено. Вътрешни щори и завеси имат много по-слаб ефект срещу слънце.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 16:39 от Черна станция

# 218
Делителят понижава изолационните свойства на стъклопакета.
Нашата врата златен дъб Алупласт с делител се огъна на дъга при размер 700/2050 мм. Подменяха, правиха-струваха не я оправиха.
Сега вече 3 пъти мотираме Ролпласт. Много добра изработка предлагат. Вратата ми е 800/2200 мм и няма предния проблем, а е и с по-тежък стъклопакет.
Роси, Питайте за троен стъклопакет с Ка Бяло Ка стъкло и TPS дистанционер, профил Трокал 88 или 76, транспортен профил долу щом ще има подпрозоречни дъски. Лятото ще Ви е топло ако не пускате щори, но зимата в слънчеви дни е чудесно. Предвид нашия климат аз съм преценила, че е по-добре да инвестирам в слънчеви приходи през студените месеци.
.

Ролпласт съм поръчвала само през Грийнхоум обаче, заради монтажниците. Даже по-добра цена излезе, че са ми дали. Може да поискате по имейл оферта като пратите чертеж на ръка и приблизителни размери, така няма да губите време по пътищата. Същото важи и за Ролпласт.

# 219
И моята е Трокал от Ролпласт и нищо не и е мръднало въпреки делителя. Троен стъклопакет. При троен стъклопакет с по-добра изолация от дограмата, май губя около 1% от изолационните свойства (при двоен може би няма да губя), но иначе ми харесва делителят. Нека кажем, че е въпрос на вкус.
Иначе и аз съм доволна от Ролпласт. Те предлагат и Планистар на Сейнт Гобейн.

# 220
Стъклата на Сейт Гобен са огромен плюс, дано не ги сменят и продължат да работят с тях.

# 221
Много ви благодаря за отговорите, момичета.
Драго, на теб специални благодарности💐😊. Ще поръчам това, което ти ми препоръчваш❤.

# 222
Бих искала да попитам следното- спрели сме се на алуминиева дограма от Weiss Profil  с всичко: плюс Триплекс стъкло против счупвания, паро и хидро лепенки + котви за усилен монтаж, 3-ен стъклопакет 4 сезона, шумоизолация - 45db.
За къща, с големи прозорци/витрини.
Наш приоритет са пълна шумо и топлоизолация,затова фокусираме всичко в дограмата.
Какво мислите за характеристиките?

# 223
Не знам, но за пълна топлоизолация от преки слунчеви лъчи ти трябва и нещо извън помещението. Тоест пред дограмата. Дали тента, дали ламелни щори или друго.

# 224
Защо залагате на 4 сезона? Той държи слънцето вън, т.е. зимата грее слънце, а през прозореца топлината му НЕ влиза.
ЧС, дали се няма предвид да не губят топлина, според мен това означава топлоизолация, но може да бъркам...

Общи условия

Активация на акаунт