Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 944
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
Първият намерен

# 391
Скрит текст:
Този е с К2 заедно

# 392
Изпреварили са ме, но да кажа - има комбинирани продукти на спрей. Хубавото е, че е изчислена пропорцията мужду двата витамина и не се налага сам да следиш по колко единици приемаш от всеки.

# 393
Скрит текст:
Този е с К2 заедно

Алина, от къде го поръчваш?

# 394
Не го поръчвам, купувам го от ремедиум или Софармаси.

# 395
  • София
Преди малко бях при личната лекарка. Относно комбинирането на вит Д с К2 се изсмя и каза, че е напълно безсмислено и се дава само на бебета и старци.

# 396
  • Варна
Имате спешна нужда от смяна на личен лекар. Много са подценявани дефицитите на витамини, много лекари ги неглижират. Аз стихнах до болница със съмнения за МС, два пъти ЯМР и за малко да ми теглят нещо от гръбначния стълб(не си спомням точно каква беше терминологията). Бях с дефицит на фолиева киселина, Б12 и Д.
Аз да попитам какво ви е мнението за пиърсинг на пъпа на 14г.? Аз съм решила, че ще дам (обещан подарък за положените усилия в седми клас), но искам да видя какво е общото мнение.

# 397
Ehinaceq, крайно негативно е моето мнение, от личен опит. Пробих си пъпа на 20+ години, в едно от най-добрите студиа за пиърсинг в София. Такова зверско възпаление имах, изискващо месеци възстановяване. И докато сме по темата....то не е за хвалба, по-скоро обратното, но имах пиърсинг и на езика. Три дена се яде със сламка, езика е троен. Не можеш да говориш, не можеш да ядеш. Пълно безумие, но съм го сложила в графата "бъгове на растежа".
Махнаха ми обицата на езика, заради спешна интубация и повече никога не успях да я сложа.

# 398
  • Бургас
Аз няма да дам никакъв пиърсинг, татуировки и тем подобни, до навършване на 18 години. Че и след това ще се опитам да разубеждавам.
Може да съм крайна, но това ми е мнението.
Да не говорим за сериозния риск от всевъзможни инфекции, дори и при спазване на най-високи норми за дезинфекция.

# 399
Имате спешна нужда от смяна на личен лекар. Много са подценявани дефицитите на витамини, много лекари ги неглижират. Аз стихнах до болница със съмнения за МС, два пъти ЯМР и за малко да ми теглят нещо от гръбначния стълб(не си спомням точно каква беше терминологията). Бях с дефицит на фолиева киселина, Б12 и Д.
Аз да попитам какво ви е мнението за пиърсинг на пъпа на 14г.? Аз съм решила, че ще дам (обещан подарък за положените усилия в седми клас), но искам да видя какво е общото мнение.

Абсолютно същото мисля относо дефицитите, именнно затова ви пратих темите да четете и да се информирате.

Относно татуировки и пиърсинги, съм ѝ казала, като завърши училище (отначало казах като стане на 18, но всъщност по-правилно е докато завърши), да си слага, каквото иска и ако иска да се татуира цялата, преди това аз нося отговорност и не искам един ден като стане на 30, да ми каже, ама ти защо ми позволи.

# 400
Аз стихнах до болница със съмнения за МС, два пъти ЯМР и за малко да ми теглят нещо от гръбначния стълб(не си спомням точно каква беше терминологията).

ЛИКВОР

# 401
Ehinaceq, и аз бих наложила вето до 18. Имам пиърсинг от 20+ годишна, проблеми не съм имала никакви, но сега го оценявам като тъпотия Laughing Добре, че ме е било страх и не съм си намяткала и татуировки.

# 402
Тонка, и аз да подкрепя мнението, че лекарите нямат идея от липси на витамини. Аз също бях пред диагноза МС, с ниски нива на Б12, ниско желязо, феритин и вит. Д. Това са много важни вещества за организма, които вече не си набавяме от храна или слънце поради промяната на хранене и начина на живот. Така, че според мен е нужно да се пият тези добавки.

Сестра ми имаше н-на брой обици. Нашите и дадоха на времето. Беше много скандално, но тя си се харесваше. На пъпа падна като беше бременна с голям корем, на веждите ги махна, когато племенника беше бебе,защото реши да и ги изскубне, още има на езика и не знам колко на брой на ушите. Вие решавате, според детето, темперамента му и средата.
Аз предполагам бих дала. Да няма да съм щастлива, но обица бих дала,за татуировка, ще я накарам да изчака да стане на 18 и да си изкара сама парите за нея.

# 403
Относно витамините и изследванията, наречете ме лоша майка, но без симптоми, при напълно здраво дете и без съмнения не бих си водила детето два пъти годишно, че дори и един път годишно на вземане на кръв и изследвания. Витамини пия само аз, защото имам доказан дефицит. Профилакнично не давам витамини.

Пиърсинг на пъпа на 14 години не бих разрешила. Лично на мен не ми е красиво освен това ми е непрактично и малко рисково. На по-голяма възраст може би бих обсъждала такова желание, но на 14 не. Освен това не ми се чини да е добре на 14 тоя пъп да се показва гол, па и накичен.

# 404
Аз няма да дам никакъв пиърсинг, татуировки и тем подобни, до навършване на 18 години. Че и след това ще се опитам да разубеждавам.
Може да съм крайна, но това ми е мнението.
Да не говорим за сериозния риск от всевъзможни инфекции, дори и при спазване на най-високи норми за дезинфекция.

Аз се прибрах един ден у нас с пиърсинг на пъпа на 17г .
Според мен е много важно да не се забранява.. аз и пиля на дъщеря ми ( дано даде ефект) за татуировките, защото е за винаги.. защото човек се променя много от 18 до 28.. защото модата минава и трябва да е нещо, което да не е модерно., защото все още много професии не приемат татуировки... и прочее.
Аз имам 2 татуировки, и двете не се виджат когато съм с дрехи каквито и да са, само ако съм на плаж. Правени на 36 и 39г. Не се давам за пример, а споделям опит.  Дано послужи.

Общи условия

Активация на акаунт