Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 930
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
От мен един непоискани, но добронамерен съвет. При Козирог се действа само с добро. С лошо става много по- лошо. Опитайте да говорите кротко и мило. Душата с памук можете да им вадите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 451
  • Пловдив
Това го разбрах още първия месец след раждането на Козирог. Не наказвам, не опявам прекалено, но все пак трябва по малко, не повишавам тон. Сипвам си чаша вино и си свиркам. Наясно съм, че тази рогатост, упоритост и желание за независимост, ако се впрегне в полезна посока, няма стигане. Чакам......

# 452
Дами, търся отзиви за менструални бански за плуване за дъщеря ми. С по-голяма абсорбция и голям размер търся. Намерих модели в нета в сайта Modibodi, но големите номера, тип боксерки са изчерпани.

# 453
  • София
Точно от Modibodi са на дъщеря ми, но са тип бикини, не боксери и добре стоят, да ти кажа.

# 454
Бърди , може ли линк към модела?

# 455
  • София
Ей така изглеждат, но не мога да кажа дали точно този модел са, защото ги купувах преди година и нещо и съм позабравила: https://www.modibodi.com/products/teen-swimwear-bikini-brief-light-moderate-black

# 456
От мен един непоискани, но добронамерен съвет. При Козирог се действа само с добро. С лошо става много по- лошо. Опитайте да говорите кротко и мило. Душата с памук можете да им вадите Stuck Out Tongue Winking Eye

Козлетата се раждат научени😊 И се развиват с месеци и години напред.С моето си говоря като с равен от 4-5 годишна.И тя разбира ❤️

# 457
  • На морето!
И моята дъщеря е януарски козирог и добре се разбираме (засега, пу-пу), но да, със сигурност от много мъничка я чувствам повече като равностойна приятелка, с която мога да си говоря за почти всичко

# 458
Само да ви кажа, като козирог, ако я накарате да мисли че тя го иска това, ще обърне света. Застанете ли срещу нея и да кажете, това не ти го давам, край губите доверие, близост, всичко.

Аз имам един водолей и два стрелеца. При положение, че в къщи водолеи има бол, пак ми е трудно с голямата. А тя е съвестно дете за сега. Сърди се и се прави, че не ме чува. По водолейски, ако някой не и е интересен го игнорира и той не съществува за нея, но и мързела и е огромен....

# 459
  • Mediterraneo
И моята дъщеря е януарски козирог и добре се разбираме (засега, пу-пу), но да, със сигурност от много мъничка я чувствам повече като равностойна приятелка, с която мога да си говоря за почти всичко

На колко години е? Моят януарски козирог е огън и жупел, нищо общо с голямата, с която също имаше драми, но от различен тип.

Дупки пробивам само на уши, и двете имат по 3-4, не знам вече коя колко. Малката беше май на 11 или 12 като й разреших втора дупка на ухото. По носове, вежди, пъпове и пр. съм не, докато не станат на 18. Голямата все още не си е направила пиърсинг, въпреки че много настояваше като малка. Затова пък първата й татуировка я направи баща й на 16, вече има няколко по ръцете. Там отношение имам, доколкото да огранича до тази възраст първата татуировка. Планираме да си направим трите еднаква, когато малката стане на 16.

# 460
  • На морето!
На 12,5 е.
Пробихме ушите, когато беше на 1г, като стана на 10г реши, че не й харесва да носи обеци и ги свали. От време на време слага някакви, когато има повод, на иначе не.

# 461
Аз я оставих да реши дали иска да носи обеци.
На 12,13 си ги продупчи чак.

# 462
И при нас е на дневен ред дупченето. Каката става на 10 лятото, сестра й е на 8. Като стане дума все казват , че искат и двете. В общи линии изчаквах, но си мисля да го направим тази година или най-късно в следващите две. Аз съм нон стоп с обеци, сменям видове и мисля че давам пример.

Също поддържам не дълъг маникюр, нося всякакви цветове, но с обикновен лак и всичко правя сама у дома, така че и с това давам пример 😇 . Като са искали съм ги лакирала, не виждам лошо. И аз като дете съм слагала лак понякога, имаше само 2 цвята в детството ми -червен и бяла перла 🤣. Само ме дразни да ходят с развален лак и обяснявам да го махат като стане време, но пак мен карат, което ми е малко досадно. В училището им (ОУ) по правилник е забранено да се ходи с лакирани нокти, предполагам става дума за дългите нокти с ярки цветове, слагала съм разни нежни нюанси и са ходили в училище, не е имало проблем, то едва се забелязва на малките им ноктенца. За сега не оставям да ги пускат - режа им ги. Опитвам да накарам каката сама да опита, но тя се страхува да не се пореже и чака аз. Вашите на колко започнаха да режат (или оформят) нокти сами?

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 02:34 от Amandine

# 463
Моята се опитва сама от миналата година, но после баща и ги дооправя. На 10 е. И двамата не дават на мен, много съм ги стискала, веднъж преди много години отрязах на малкия малко навътре, от тогава само баща им се занимава. Лакирам я от време на време в детски нюанси, но при нас също не е позволено и го правя рядко. Даже май в оплакваческата се оплаках, че тя си купи някакъв детски лак, за около 2е, дето около 3 седмици на мръдна, а моите, хем гел лакове, по малко държат 😒

# 464
Amandine, и аз съм ги лакирала и те са се лакирали с детски лакове, които после са омазани на всякъде Simple Smile исках да кажа, че няма да позволя гел лакове и дълги нокти още дълго.

Моята дъщеря на 10г си реже сама ноктите , но толкова си ги изддъбава, че чак ме хвана страх. По едно време си режеше нещо всеки ден.
Бях и подарила несесер и си го прибрах. Казах и че за сега ще и помагам...
Сега взима моя от време на време, но тая мания май попремина.
Като цяло се справя, а не е от най сръчните.

Сестра и е на 7г и се справя доста добре на лявата ръка 😄. Мие си косата( много дълга) сама. Слага си маската за коса сама и прочее.
Ноктите и ги режа аз, защото ме е страх да я оставя с тия остри ножици, но се справя.

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 08:47 от Eli..........

Общи условия

Активация на акаунт