Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 548
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
И как точни ще набуташ чашка на 12г дете?
Ползвала съм няколко години аз, даже обмислям пак да си взема, макар че тампоните са ми по-добре за момента.
На дъщеря ми бих предложила доста по-нататък. Тампони също не смятам че са удачни преди полов живот.
Менструалните бански пускат, когато се намокрят. Не стават за плуване по време на цикъл и смятам, че не е нужно да джвакаш във водни басейни точно по това време.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 06:51 от duhi_puhi

# 676
Никой не предлага чашка на дете!! Но ако дете попита какво е това м. чашка и какъв му е случая, такъв е.

А аз попитах майки от отбора по синхронно плуване в квартала какво правят момичетата за да тренират с мц и ми казаха, че са с менструални бански,  ще ми пратят линк и ще покажа точно кой модел.

Едит: тренират винаги по бански, защото и залата им е при басейна. Ако не могат да ползват тампон влизат с м. бански, не е конкретен модел,  но само ако не е много обилно. Ако не, правят суха тренировка отвън.
По м/у другото, много по-здравословно е да се ползва менструална чашка, за да се избегнат инфекции. Това когато порастнат малко.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 07:59 от Eli..........

# 677
  • София
Да не забравяме, че тези момичета ще станат жени, някои доста скоро, и с опита си като жени ще им даваме съвети. Никоя женска тема не е излишна тук.
duhi_puhi, тук има и майки на девойки на 18-19 години, не са всички на 12.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 09:53 от Ahoney

# 678
Който може моля да пусне линк на менструален бански, който е изпитан и не пуска при по-обилен момичешки цикъл.
Аз много се навих на чашка и си купих размер М, от ДМ на T.O.C . Само като я видях ми стана ясно, че няма как да я поставя, огромна е и една корава. Не съм се отказала, може би нещо по-малко и по-фино да препоръчате? Тази е висока една такава и като я сгъна по описания начин няма никакъв шанс да влезе.

# 679
Който може моля да пусне линк на менструален бански, който е изпитан и не пуска при по-обилен момичешки цикъл.
Аз много се навих на чашка и си купих размер М, от ДМ на T.O.C . Само като я видях ми стана ясно, че няма как да я поставя, огромна е и една корава. Не съм се отказала, може би нещо по-малко и по-фино да препоръчате? Тази е висока една такава и като я сгъна по описания начин няма никакъв шанс да влезе.

Пробвай с една малка първо. Да, малко си история докато се научиш да я слагаш правилно. Но после ще видиш че по-твърдите са по сигурни.

# 680
На мен ми бяха много полезни детайлите за чашката, благодаря. Не съм ползвала и се чудех как става, а някой ден ще трябва да обясня и на нея, за да направи избор какво да ползва. Аз навремето на своя глава пробвах тампон, точно за да отида на басейн, не помня колко годишна към била. Бях гледала реклама на OB, купих си, следвах инструкциите и се справих. Тогава майка ми изобщо не е следила кога ми е дошло, какво ползвам, знаех какво е МЦ от една приятелка с по-голяма сестра, решавала съм си "проблемите" според капацитета си. Обаче сега за всичко се говори по много и колкото повече знам аз, толкова по-полезна мога да бъда за нея.

# 681
  • София
И аз на времето сама "репетирах" с тампони от тези на майка ми. Тя ми беше обяснила всичко, нямаше табу , но специално за тампоните се чувствах засрамена да й кажа, че опитвам ( тя вероятно е забелязала, че в кутийката намаляват по-бързо, но нищо не ми каза). Голяма бях, на 16-17г , и девствена. Не успях да се "перфорирам" с тампоните. Но си останах с опитите. Години по-късно започнах да ги ползвам активно

Сега на моята дъщеря съм обяснила за всички видове превръзки, тампони, чашки. Имаме повече избор. Ще бъда до нея каквото и да реши да ползва. Засега е на превръзки, при това учудващо избра моите на Еври Дей, а те са по-широко и по-дебели, в началото й бяха неудобни, но пробва и други и накрая се спря на моите. Тийн превръзките не й харесаха. И от Лидл пробва, но не й допадат. Натурела й докараха сърбеж. И някаква друга марка опита, но също не ги хареса.

# 682
  • София
Хора, на мен като ми дойде майка ми ми даде лигнин. Знаете ли какъв ужас това? Сега искам да знам всичко и да й помогна да намери най-доброто за себе си.

# 683
Знаем за лигнина, по наше време много опции нямаше. Три жени бяхме вкъщи, беше едно нагъване докато свят ти се завие.

Полезни са дискусиите за различните варианти при цикъл, разбира се. Независимо от мнението ни и предпочитанията ни.

Бански за цикъл не бих ползвала в тежките дни, със сигурност не и без превръзка или тампон заедно с тях. В леките са незаменими, хвалила съм ги достатъчно.

# 684
Хора, на мен като ми дойде майка ми ми даде лигнин. Знаете ли какъв ужас това? Сега искам да знам всичко и да й помогна да намери най-доброто за себе си.

Знаем, знаем. Също и как се чакаше на опашка за пустия лигнин и памук, също и каква радост бяха първите превръзки (без крилца).
Радвам се че моите деца няма да имат подобни проблеми, могат да избират, кеф ти чашка, кеф ти тампон, кеф ти превръзка. Сега и бельо и бански за цикъл. Полезни са ми дискусиите на мен, как иначе ще разбера плюсове и минуси преди да купя нещо.

# 685
  • София
Само че, когато на мен ми дойде вече имаше превръзки и тампони, но майка ми се беше запасила с лигнин и въобще не беше в час какво се предлага. Аз й показах превръзка за първи път. А за тези с крилцата каза, че са много скъпи и това е лиготия.
Ето за това гледам да бъда в час винаги.

# 686
И аз съм ползвала лигнин в първите си години. После превръзките навлязоха масово, но пак бяха неудобни - много дебели и само с един тънък участък-лента лепило по дължина, която, естествено, че не държеше. Знаехме, че трябва да носим по-дълъг пуловер върху панталона или направо с пола, за да не си личи превръзката. И това на фона на едновремешните ужасни училищни и обществени, ако ги има, тоалетни... Цяла тази история ми беше много неприятна, но баба успешно ме беше убедила каква съм късметлийка, че не е както в нейната младост с парчета плат, които после се перат (на ръка) и простират на по-скришно място.
И сега не живея с мисълта, че дъщера ми е изключително отговорна за замърсяване на света с нейните превръзки. Казвала съм и за чашките, но тя беше ужасена. Разбира се, след време може да ги пробва и предпочете, но ще си е нейно решение. При толкова много замърсители на планетата, не искам да се хващам точно за тези, които са за удобство на жените и то не за каприз, а за поддържане на нормална физиология и хигиена.

# 687
Абсолютно съгласна Блу. Айде превръзките да са ни най-големия проблем.

Аз също говоря и обяснявам. Понякога съм доста описателна, за да е подготвена тя, защото на мен никой, нищо не ми беше обяснил и шока беше огромен. Сестра ми, която е по-малка, беше късметлийка в това отношение всичко вече беше видяла.

# 688
От превръзките детето ползва на Always 100 % Cotton. От изпробваните те са ѝ най-удобни.
Аз имам голямо предубеждение за тампоните. Дълго време носех, сменяла съм редовно, хигиена на ниво … имах непрекъснато някакво течение … раничка съм имала на шийката. Тогава някой ми наби в главата, че било от продължително ползване на тампони. Излекувах си раничката и се отказах от тампони. Всичко отшумя.

# 689
От превръзките детето ползва на Always 100 % Cotton.
Моля за снимка, ако може. Благодаря ти Simple Smile
Търся основно памук, от другите ужасно се обривам и получавам жесток сърбеж. Преди като че ли имаше повече от чист памук... И на дъщерята говоря да не прави компромиси с това, но тя понякога иска други да купуваме.

Общи условия

Активация на акаунт