Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 574
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
Изобщо не съм си и помисляла да се пазаря с учене. Най-много да намрази ученето.
В момента прави щрукли (бяхме в Хърватия и ядохме, сториха й се интересни). Нямам идея какво ще е, ама ще се изяде 😁
Скрит текст:
Аз също много готвя. Но съм я оставила да се вихри максимално вкъщи, само с уговорката винаги да е почистено.
Другата седмица ще правим двете ремонт вкъщи, щото на мъжете им е писнало да им измислям само подобни щуротии 🤣 Ама тя ми е партия и ще мажем, ще сглобяваме мебели... Отвсякъде я уча да си е самодостатъчна. А така съм свикнала, да си знае и тя...

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 13:21 от duhi_puhi

# 736
С възхищение съвсем сериозно казвам Браво на децата Heart Eyes. Явно и такива има. Още по-хубаво е, щом заедно правите някои неща. Heart Eyes
Рони, на колко е твоята?

# 737
На 15 е.
То сигурно и затова момчешката тема се разцепи възрастово,  че детско столче, тампони, без джобни, с джобни, триъгълници, монокини, цигари ...

# 738
  • София
Моята дъщеря на около 11 се запали да готви и следващите 2 години готвеше предимно тя вкъщи. Всеки път под мое ръководство. Много ме дразнеше, че не си следеше сама рецептите, но това беше. В седми клас й мина мерака и сега готви 2-3 пъти месечно. Особено обича да меси и се справя чудесно - питки, козунаци, сладки, меденки, пица. Даже редовно излизаше сама да си купи някои продукти, но така ми излизаше доста скъпо и предпочитах да ги купувам аз.
В началото като започна да си готви сама вкъщи за обяд се обаждах да я подсетя да изключи фурната и дори звънях на видео кол, за да видя, че е изключена. Много ме беше страх да не се подпали.
Миналото лято идваше всеки петък с мен на работа и й давах малки задачки да прави, вкл. да ми прави кафе, и така си изкарваше джобните. Тази година си ги давам поначало, защото има нужда да излиза с приятелки и да може да си купи някое сокче, но тя иска пак да идва в работата ми, дори да не получава пари за това.
От домашните задължения съм предложила пари за измиване на прозорците и банята, но няма кой да приеме офертата ми.

# 739
Миналото лято започна да пише "приключенска книга с кулинарни вметки" - илюстрира си я, вмъква рецепти ..
Чакам я да я довърши, сега пак е подхванала нови глави да добавя ☺️
Не знам до кога ще я държи кулинарната тема, но за момента съм доволна... Готви, самостоятелна е, гледа кулинарни предавания на английски, пише книга 🤣
Това е проект за корицата
Скрит текст:

# 740
Моите се карат кой да бърка кекса 😆 за сега не  ползват сами фурната, но 10 годишната знае как да го прави.
Обичат и да месят, но аз съм в ужас от мацаницата.
Наскоро ми приготвяха сами таратор. По сложни неща не, само на някои неща се включват.
Разни сандвичи също като пътуваме правят. Обичат да планираме заедно покупките и правят списъка за пазаруване.
Пари за домашна работа не давам. Ако не са оправили казвам, че не може да излезем и чакам да оправят . Не е особено подредено у нас, но май и от моята натура идва + техните неща .

Като стимул раздавам сладоледи ако си прочетат страничките от книгите и решават задачи сега лятото. И нещо дребно за завършена книга (нов скрънч, герданче). Иначе не успявам да ги накарам ( 8 и 10 г са).

Duhi puhi kнигата е със супер корица , ако успеете да я издадете може и да има успех. Браво на госпожицата!

# 741

Duhi_puhi, браво на твоята госпожица! Ако издаде книжката аз първа ще я купя Wink Много се радвам на целеустремени дечица, които осъзнато вървят по пътя си! Моята е 12 годишна, може да си направи сандвичи, омлет, спагети, меси питки, нооо е мързелива и не си дава много зор. Наше близко момченце, на 13 много обича да готви и прави какво ли не. Обича домакинската работа и много помага на майка си.

# 742
  • Бургас
Нареждам се и аз за книгата.
Особено ако има кетъринг от автора на премиерата.

# 743
И моите девойки обичат да се мажат с теста и кремове, но после не ги ядат ( тестени) и аз не искам да се тъпчем със сладко, затова гледам да ги разобедя, ако се сетят Simple Smile

За сметка на това, панират риба, правят сосоеве от зеленчуци за макарони, правят катрофено пюре и подобни.

Инициятивата за готвене не дойде от тях. Голямата ми дъщеря започна да има малко отклонения с храната и ни посъветваха да готвим заедно. Малката обича.
От моя гледна точка трябва да могат да готвят поне минимално.

Сестрата на мъжа ми ( мъжа ми и брат им) не бяха влизали в кухня докато не отидоха да живеят сами. Е тази жена храни децата си ( 1г и 3г) с полуф. макарони, омлет и крем супа от кутия. Добре че им дават истинска храна в яслата.

Само когато майка ми дойде малко ми разваля дисциплината, но как иначе 😉

# 744
У нас нямаме притеснения да ядем сладко или тесто. Обичаме паста, обичаме шоколад. Детето си прави спагети/ или макарони/ карбонара,  пица с много сирена. Не мога да кажа, че готви много. Но може да си направи да хапне и да не я мисля, че е гладна.

# 745
  • Mediterraneo
Моите не готвят, но не искат, не, че не могат. Понякога избухват с периоди, но траят кратко.
Но. Голямата живее с гаджето си вече, та така или иначе трябва да се грижи за прехраната им. Редуват се двамата, всеки си има силни страни, не стоят гладни. Моята залага на леща, мусака и паста, гаджето е специалист по ориза, ентрекотите и пиците Simple Smile Учат се и двамата в движение, не стоят гладни.

# 746
И моята гладна няма да остане. Палачинки и Карбонара прави по- добре от мен, защото се упражнява редовно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 747
Ох моето днес с желание за нещо шоколадово, а в горещината гледам по-леко и плодово да се храним. Отказах да купим продукти за първоначалната и идея, но се оказа, че имаме всичко за шоколадов мус. Нямах време да помагам и я оставих да се оправя сама. При разделянето на белтъци и жълтъци имаше от жълтъка в белтъците, обясних че няма да станат на сняг. После разстапяла шоколада на силен котлон вместо водна баня и изгорял. Намерих я разплакана, че нищо не се получава. Май ще трябва да се реванширам утре с готвене заедно.

# 748
  • София
Ох моето днес с желание за нещо шоколадово, а в горещината гледам по-леко и плодово да се храним. Отказах да купим продукти за първоначалната и идея, но се оказа, че имаме всичко за шоколадов мус. Нямах време да помагам и я оставих да се оправя сама. При разделянето на белтъци и жълтъци имаше от жълтъка в белтъците, обясних че няма да станат на сняг. После разстапяла шоколада на силен котлон вместо водна баня и изгорял. Намерих я разплакана, че нищо не се получава. Май ще трябва да се реванширам утре с готвене заедно.
От грешките се учат. Да не се разстройва девойката. Браво за опита.
Моята вчера направи впечатляващо руло Стефани (това й е специалитета), но картофите залепнаха яко за дъното. Разбра си грешката и мисля, че няма да я допусне отново. Само ще трябва някак да изммия тавата.
За щастие си имам доста ящен мъж, който изяжда всяка наша грешка, даже ни е малко неудобно, че понякога ние не го ядем, а на него сипваме.

# 749
Залепващите тави съм ги решила с хария за печене. Щерката и тя се научи така и вече нямаме драми, ако нещо й се случи по-залепващо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт