Тренировки в домашни условия - 121

• 50 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Там където
Ами и според моята треньорка във фитнеса- малко повторения с големи тежести прибират бедрата. Така се мъчим да приберем моят квадрицепс, по който завиждат много бодибилдъри, а аз го мразя...хаххаха. Обаче такова мотане с по 6-8 повторения, бавно и във серии мен много ме изнервя. Аз съм си свикнала от груповите и разните му там ю тчб видеа да действам бързо и без мотане .....

# 541
  • 🌊
Записвам се, след като не успях да си намеря нито треньор, нито инструктор и реших да експериментирам със собствена програма.
Утре ще е това
Скрит текст:
Warm-Up (5 minutes)
   1. March in Place – 1 minute
   2. Arm Circles – 30 seconds each direction
   3. Hip Circles – 10 each side
   4. Bodyweight Squats – 15 reps
   5. Inchworm with Push-Up – 5 reps

Exercises (Repeat 3-4 rounds, rest 30-60 seconds between rounds)
   1. Kettlebell Bent-Over Rows – 12 reps per arm
      ○ Hinge at the hips, pull the kettlebell towards your hip, squeezing your shoulder blades together. Lower it slowly.
   2. Reverse Flies (Bodyweight) – 15 reps
      ○ Hinge forward, extend your arms out to the sides like wings, and squeeze your shoulder blades together.
   3. Kettlebell Deadlift to Upright Row – 12 reps
      ○ Perform a deadlift, then as you stand up, pull the kettlebell up towards your chest, leading with your elbows.
   4. Superman Hold – 30 seconds
      ○ Lie face down and lift your arms, chest, and legs off the floor, holding the position while squeezing your back.
   5. Plank to Push-Up – 10 reps
      ○ From a forearm plank, push up into a high plank (push-up position) and return to forearms.
   6. Cat-Cow Stretch – 30 seconds
      ○ Alternate between arching your back upwards (cat) and lowering it while lifting your chest (cow).

Cooldown (5 minutes)
   1. Child’s Pose – 1 minute
   2. Thread the Needle (Back Stretch) – 30 seconds each side
   3. Seated Forward Fold – 1 minute
   4. Standing Side Stretch – 30 seconds each side
   5. Spinal Twist (Seated) – 30 seconds each side

# 542
Имам чувството, че ако правя серии 6-8 х 20 за крака, ще напомпя бедрата прекалено много. За горна част съм увеличила тежестите за сметка на повторенията, но при долната не искам дефект, вместо ефект.

И аз така си мислих, но за сега н е виждам нищо подобно. Напротив - когато тренирам с Карълайн го имам този ефект при краката.

Да, точно така се получава!
Неслучайно специалистите наблягат, че за сила се тренира с голяма тежест и малко повторения, а за хипертрофия - с умерени тежести и много повторения.
В едно стори наскоро Биляна Йотовска обясняваше как мъжът и (доколкото ми е известно, той е най-титулуваният извън България наш културист), докато се готвел за решаващите си състезания, правел по 200 повторения на лег пресата и тук му се смеели. А всъщност точно с много повторения се постига този ефект на хипертрофия - извънмерно нарастване. Културистите го редуват с много работа и за сила, разбира се.
На мен ми харесва този подход, защото, да си призная, ми писва от безкрайните повторения.
На мен те не ми се отразяват зле - напротив, полезни са ми, защото адски трудно постигам мускулен растеж. Но пък ми омръзва да правя 3-4 серии по 20 напада например, както се получава в текущата програма на Карълайн.
Затова и доктор Стейси ми импонира толкова, а и на възраст 50+ реалната сила е много по-важна от напомпаната визия.
И Qaki е права - дългите почивки са не по-малко досадни. Може би работа в суперсерии за различни мускули е най-добре откъм икономия на време и борба със скуката Blush

# 543
Мда, точно така излиза. Аз пък правя лесно мускули( не чистя хич лесно мазнини, но виж мускулите са друго) и пъровначално преди години се чудих защо всички имат такива невероятни резултати с Карълайн, а аз се напомпвам така. С времето научих това-онова, но вече Стейси Симс ми разясни съвсем нещата.
На 37 съм аз, но както тя казва - никога не е прекалено рано. Ако съдя по майка ми, скоро ще съм в пред-менопауза...
Истината е, че много ми допада този начин на трениране. И тежестите и кардиото(аз пък мразя дълъг HIIT) идеално ми импонират. Факт е, че след този вид трнеировки се усещам добре тренирана, без да съм изморена и изтощена. След 2-3 седмици с Карълайн тренировките са ми досадни и се чувствам пренатоварена физически.
Допълвам и че вече не тренирам на гладно, пак според нейните препоръки. Това ми дава доста сила и правя качествена тренировка. И още един бонус - няма го вече онзи глад след тренировка като преди и минавам само с един протеин. Изобщо - само ползи за сега.
Та до тук....ПЕРФЕ Grinning

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 11:23 от DivaOrhideq

# 544
Приключвам Iron тази седмица и от другата ще започна Dig Deeper. Ако някой има желание, можем да я правим "заедно." Погледнах и програмата на Отъм, която е 3 дни в седмицата, и вероятно ще я започна през март, когато се върна към бягането.

Чебурашка, успех! Ще се справиш - желанието и постоянството са най-важни!

# 545
  • 1st floor
Ако тренировките не са повече от половин час, може ли линк? Остават ме още 7 тренировки от Iron. Веднъж прекъснах два дне преди и след едно състезание, а тази седмица караме ковид със съпружието. Доста по-леко от преди, но за сега спестявам излишен стрес на тялото.

# 546
Творчески се пребих със силно натъртено коляно преди Ден 19 от 90  дневната програма на Румяна Илиева, така че спирам за известно време, този път по обективни причини.

# 547
  • на брега на морето
Аз 3- ти ден поред правя и тези упражнения, много добре се чувствам:
https://youtu.be/ztQjrl50f0c?si=Nzj1nH_W03WqmO7i

Иначе май и аз съм от тези дето правят бързо мускули, особено на ръцете, хем тренирам с малки тежести по 3 кг на ръка( при напади и т.н). Но може би имам и доста силови, лицеви опори и т.н., не знам. Аз ще се заема по- сериозно с разучаване на видеата на Стейси като приключа сезона( от ноември нататък).
И ще помисля за по- големи тежести.

# 548
Непо, има линк на предната страница, но тренировките са над 40 минути. Тези от програмата на Шон са по 20.
Аз пробвах една от тези на оутъм днес- за предна част на тялото. Не е лоша, без да е нещо изключително. Класически упражнения с малко повторения и големи тежести. Моите не са кой знае какви(въпреки че и техните в повечето случаи не бяха нещо особено, като използваха любимото извинение на Джилиън, че снимат всичко за два дена), така че тренировката ми беше лесна, но програмата не изглежда лоша и с допълване с 1-2 дена кардио може да е съвсем пълноценна.

# 549
  • 1st floor
Мерси! Уж чета, но явно не помня! 😂 Значи не са за мен тия тренеровки, няма да успея да ги вместя сутрин.

# 550
  • Някъде там
Аз също от Карълайн правя големи бедра. Намалих тежестите и нещата се оправиха. Случайно попаднах на това видео, с което съм много съгласна https://www.youtube.com/watch?v=-wYh8oDEpNw.
Явно не за всяко тяло са подходящи големите тежести. В момента съм в застой и близо от  месец не тренирам редовно. Въртя се в кръг, през седмица съм с вирус. А се зарадвам, че съм се оправила, тренирам два дни и хайде отново не се чувствам добре. Може би трябва да дам време на организма да се оправи и да се стаблизира. Като се почувствам по-добре, мисля известно време да правя тренировки със собсвено тегло и ластици.

# 551
  • Там където
Ох, и аз още от август когато докопах летните вируи (поне да бяха изтекли кг в тоалетната, ама не Simple Smile) и след това септември и октомври всяка седмица мъкна нов вирус .... като дете в детската се чувствам; нито са супер тежки да те тръшнат, нито си във форма. Тренирам си всеки ден, но се чувствам отпаднала и някак без полза. Колкото и тъпо да звучи мисля, че съм претренирана, макар да не съм вдигнала 200 от лежанка Simple Smile Но ако не тренирам дори и 1 ден не се чувставам добре.
П.С. Въпреки, че от плюскане лятото развалих формата, вчера без да искам се загледах на едни огледала в залата и горна част и гръб съм оформила много добре.  Нетипично за мен. Ама корема... леле мале

# 552
  • Бургас/Пз
Според мен големите бедра не им проблем големите тежести, а повечето повторения. Ако правите по 6-8 повторения с голяма тежести ще си повишите силата, но няма да се увеличи толкова обема. Ако искате да правите по 15-20повторения определено тежестите трябва да са по-малки.

# 553
Към горното добавям и много ходене пеш.

Понякога се изкушавам да започна да бягам отново, 2 или 3 пъти седмично х 45-60 мин., обаче не мога да се самоубедя, че ще има смисъл.

# 554
Привет ! Не съм писала отдавна .Имам 2-3 силови седмично-30 мин ,една -две пилатес по 20 Мин ,почти всеки ден един час хайк с 🐶 и неделя 2-3 часа колело по горски пътеки ( това ми е най-натоварващия ден ,горя около 1000 калории и после лягам и не ставам 😅)

Общи условия

Активация на акаунт