Тренировки в домашни условия - 121

• 50 051
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Леле, Ветрена, браво. Аз си държа около 1/2 до 2/3 от нейните тежести. И пак се усещам доста по-силна от преди. Сега вървя по коледния календар, че много празници имам декември и нямам време.

# 721
  • Бургас/Пз
Дана, честито бебче. Да е много здрава и много те радва!
Стискам палци и на Дух.

Аз тренирам спорадично, гледам да не е по малко от 2 пъти седмично поне по 1 час , понякога и повече. Все още предимно с КГ и Хедър. Добре ми е с тях. Тренирам с леки тежести и в момента нямам желание за тежко.  Няколко пъти ходих и в залата, но нещо много се изнервям и скоро май няма да отида пак.

# 722
Дана честито бебе. Много се радвам на майки, които се наслаждават на този период. Шапка ви свалям. Hug
Аз съм от малцинството, които не си спомнят с умиление за първите 5 години. Дори не знам как успях да се излъжа да имам второ. То затова имат 9г разлика Joy
Дух стискам палци всичко да мине бързо и лесно Heart
Започнах днес с ден 2 на fierce 3.0, lower body. Ден 1 arms ще го направя в събота или неделя, че за  тогава съм планирала 2х10км с кучкото и ще ми дойде много хем крака, хем ходене.
Натовари ме Хедър добре, странно че без проблем правя glute bridge с 20кг. Но на един крак на йога блок едвам успявам 30секунди и то  без тежест. Интервалът е 40 секунди и не мога да го довърша. Явно ще трябва да упражнявам повече unilateral.

# 723
Аз мисля ,че повече никога няма да се върна към по-големите тежести.Чуствам се прекрасно с по-малки.
Вчера пилатес крака,стреч и 30 мин гребане.

# 724
Дана, честито бебе и от мен. Дано успяваш да се наспиваш. Чудя се на акушерката, аз по 3 часа дневно обикалях с количката първите два месеца. Иначе нямаше заспиване. Добре, че времето беше хубаво като цяло.
Дух, малко остана.
Аз продължавам с боксови от 10rounds и силови от различни програми. И на мен ми е добре така. Чакам с нетърпение ваканцията. Надявам се да имам малко повече време за тренировки. Сега в общи линии имам 4-5 пъти седмично за около 25 минути (боксовите безцеремонно ги съкращавам).

# 725
... но ми се иска да пробваме нещо по-различно ... На север, запад или някъде в Европа... Имам малко време преди Коледа да реша 🤗
Аз имам предложение, Спринки, беше ми любов от пръв поглед преди години и то през лятото и съм се заклела да се върна - Гармиш Партенкирхен! Сложи го на списъска да го проучиш и ако отидете да пиеш едно за мое здраве! Австрия ти е на една ръка разстояние оттам също!

Аз съм от малцинството, които не си спомнят с умиление за първите 5 години. Дори не знам как успях да се излъжа да имам второ.
А аз знам! ММ се тръшкаше като ****** за второ и така нонстоп 1,5 години! Накрая ми писна... Smirk
Той и за първото е виновен! Хич не мислех, че ми е време!

Чудя се на акушерката, аз по 3 часа дневно обикалях с количката първите два месеца. Иначе нямаше заспиване. Добре, че времето беше хубаво като цяло.
От ден 6 почнахме разходките ние във Февруарския студ за ужас на баби и дядовци, за които стриймвахме по Скайп Wink А като паднеше под -10С обикалях с колата на отворени прозорци. Вярно, аз не съм раждала нормално и тазовото дъно никой дори не го спомена отсам океана.

PS Разбира се, Швейцария и Италия също за прекрасни за ски, да не пропускаме и Словения - Кранска Гора залюбих това лято, ние бяхме отседнали наблизо - във Villach, Austria.

На 49 стр. сме, ако успея днес ще направя новата тема! Ако не утре с кафето!

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 20:42 от Agent Provocateur

# 726
D_ana, много се учудих на реакцията относно разходките. Със сигурност има значение как сме родили; на мен (секцио) ми препоръчваха да се движа максимално много и при всяка възможност. Факт е, че нещата са динамични, минало е доста време от тогава (в моя случай- 20 години почти Sunglasses). С дъщерята бях навън първия ден след изписването, с брат ѝ- още същия ден, защото сестра му нямаше търпение да се учи да кара колело.

Спринки, относно ските в Европа.
За Франция все още нямам наблюдения/ опит.
В Австрия и Германия в който и от популярните курорти да отиде човек, няма да сбърка. Най- доволна съм останала от Китцбюел, но знаеш- комплексно е.
В Швейцария Давос е ОК; Сейнт Мориц също бива, но ми идва една- две идеи по- прехвален, отколкото реално заслужава; Зермат е супер, като по- готино е от швейцарската страна. За разнообразие може да се спи в италианската част, за целта се закупуват комбинирани карти и е важно последното спускане да свърши от "правилната" страна. Инак става сложно. Blush
До момента, обаче, най- най- най- много ми е харесало на Вал Гардена/Доломити.
И телето в мен не може да се сдържи тук- задължителна вечерна резервация в заведенията поне 3- 4 дена занапред.

Днес не отчитам нищо. Първи ден от МЦ, не бях хич на център.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 00:37 от TuЛи

# 727
Тили, Агент, хиляди благодарности за предложенията! Ще разгледам и до няколко дни ще реша ❤️

Отдавана не бях влизала във ВК. Преди малко погледнах и са качили Lava. Дано допадне на някой тук:
https://disk.yandex.ru/d/Q7AwqywRAB8lGg

# 728
Акушерката не ми даваше едни 10 дни да излизам от нас. След това вече полека 20 минутни разходки, които аз обаче направих едночасови. До 6 седмици (или класическите 40 дни при нас)  е обичайно да се почива повече в леглото, с бебе кожа до кожа. На 6 седмици следва и преглед при гинеколог, който да даде зелена светлина за възстановителен курс.
По принцип и аз бях гледала едно разпределение при Mamaste, на които правих пренаталните упражнения, че 5 дни след нормално раждане жената е в леглото, следващите 5 дни може ставане и раздвижване до леглото, следващите 5 разходки вкъщи. След 15 дни вече започват леки разходки навън.
Но пък и те предлагат леки раздвижвания в леглото още почти веднага, по-скоро вдишване и издишване за активиране на тазовото дъно.

Аз също мога да препоръчам австрийските курорти откъм обслужване и съотношение цена/качество. Всичко е ново и поддържано в Австрия. Доломитите са също прекрасни както е казала Тили. Там по-трудно може да се намери достъпен и така оборудван хотел като в Австрия, но пък си имат друг чар местата за настаняване. И яденето все пак е в Италия, за това на пистата става дума.
На Гармиш не съм карала ски все още, въпреки че ми е под носа. Там пистите не са много за начинаещи.

# 729
Dana в България ли си? Подобни съвети ми даваха в Бг-то след първото дете, да не мърдам и да не излизам 40 дни. Второто го раждах в Англия, бях си вкъщи точно 5ч след раждането и на следващия ден бях в магазина за мляко. Разбира се всичко зависи от раждането и как се чувстваш, важното е да сте добре и здрави Hug
Отчитам днес рано рано гърди и гръб, ден 3 от fierce 3.0. Тренировката ми хареса много, озорих се на 4тия кръг на всяко упражнение. Хубаво са й структурирани тренировките на Хедър, ама пусто не ми допада самата тя. Не знам защо така ме дразни Joy

# 730
Честито бебче, Dana! Да расте безгрижно, а мама да я гледа във вътрешен мир(колкото може поне).

Аз идвам със самопризнание - почнах да ходя смао на фитнес, дори с инструктор, и до преди 3 дни ми беше супер, но от тогава го усещам като поредното задължение в календара и ми е досадно. В тренировките вкъщи не съм имала такава степен на досада. Там, може би защото съм платила и има едно "ама трябва" и сега като един телец, щом "трябва" аз не искам Grinning Фитнеса е на 5 мин от нас, но и малкоот минути, които губя в това да отида до там, все пак да изглеждам прилично...абе, не знам, може да е фаза предик критическата. Това е другото, тренера ме пъне с хипертрофия, мен ми е досадно...искам силово и монотонно кардио. От вчера съм болна и не ходя, но определено ще трябва да преосмисля живота си, пардон, тренировките си.
Ако не беше скъсаната кръстна връзка нямаше да стъпя в зала, но не мога да правя и обикновени напъди, защото ме боли още, та явно ще се мъча още...

# 731
  • Перник
Dana, честито бебче! Да расте здраво и да те оставя да се наспиш и да тренираш! Simple Smile

Леки оставащи дни от бременността и на Дух!

Аз, вярно, че съм раждала доооста отдавна (почти 18 години), ама никой не ме е спирал да се движа. Бабите казваха, че БЕБЕТО не трябва да се извежда от къщи (в нашия случай - двора) до 40-я ден, но мен никой не ме е спирал Grinning 3 часа след раждането помолих една акушерка да ме заведе да си го видя. Спомням си как вървяхме бавно под ръка по дългия коридор и тя постоянно ми повтаряше "Нали няма да припаднеш" Grinning на следващата сутрин си го взех и им го давах само за тоалет. След 5 дни си бяхме у дома, където си вършех всичко без проблеми, само дето сядах малко странно заради шевовете.

И да отчета днешната тренировка: https://www.youtube.com/watch?v=RgU102aSES0&t=844s

# 732
В Германия съм, Costa.
Е, това да не излизам първите дни, не значи че не съм се движила от първия ден. И аз ходих до ДМ зад ъгъла, което не го броя за движение. А и все пак вкъщи има достатъчно неща за правене, а и беба е с мен от самото начало. Виж за нея казаха, че може да излиза още веднага с ММ, въпреки студа навън, което на мен ми харесва. За ужас на бабите в България, който от видео връзка установяват, че сигурно на бебето му е студено.

# 733
Grinning Grinning Grinning Бабите могат да установят че ти е студено и на тропически плаж щото духа! Ох, Данич, с глас се смея, къде ме върна, какви сладки спомени имам от титаничните битки с бабите по Скайп! Grinning

PS А мен ме раздвижваха 12 часа след секциото, нито минута по-рано/късно, т.е. сестрата довтаса да ме раздвижва в 2 часа сутринта. Обаче другата сестра с бебето беше решила, че трябва да кърмя точно по това време и произтече лека драма, докато двете сестри си оспорваха правата над тялото ми Grinning A aз бях толкова уморена след този емоционален ден (секцио по спешност след 12 часа активно раждане), че ми идеше да ги пръждосам и тях и бебето и да поспя като за последно!
А после толкова активно се движех, че си отворих шевовете 3 седмици след раждането, та ме кърпиха отново и се смяха на воплите ми "не ща да видя баби, но ми трябва слугиня!" и "един мъж не стига за нищо!" (гледахме си я девойката само ние двамата, бях наложила вето на баби!) Grinning Изобщо ражданията съм ги запомнила като яки фарсове, дори във форума бях описвала за поколенията Grinning Grinning

PS Щях да правя нова тема Simple Smile Секунда...

PS Да се отчете все пак, че ММ беше баш майстор в гледането на бебета - това къпане, сменяне на памперси и приспиване за нищо ги нямаше - беше къде къде по-добър от мен, само с кърменето не му провървя Grinning

PS Добавих LAVA, DIG DEEPER, Shaun 20 и 3 Day SPLIT! Мятайте към мен всички други тренировки, които искате да добавя към първия пост!

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 17:51 от Agent Provocateur

# 734
  • Бургас
D_ana, честито бебче! Трудно е в началото, но после всичко си идва на място.
Агент, това за бабите е Dart Аз точно преди 10г родих второто. Раздвижиха ме 6 часа след операцията, за разлика от първия път - почти 24ч след нея. Нямам спомен кога точно съм почнала да се занимавам по-активно със спорт след раждането, но поне 6м мисля. За сметка на това в седмия месец правих стойки на глава в класа по йога да бременни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт