Египет /Тема 16/

• 56 930
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък идвам с питане кой курорт е най- топъл по време на новогодишните празници? Знам че е относително, но ми се иска да бъде възможно най- топличко/ мразя студа във всичките му форми/

# 646
  • Beyond the Frontiers
Марса Алам

# 647
Привет !
След екскурзията ни до Кайро  и Хурада през м.Май тази година , идва ред и на Шарм ел шейх за м. Май 2025.
Миналата година пътувахме с Екватор , резервирахме още през ноември 2023 г.
За тази година обаче не виждам цени и дати за м.Май !
Защо ?

Спряла съм се на хотел Jaz Mirabel Park and Club Superior 5*,
ще сме с дете на 5 години , голям калпазан !!!
Моля за мнения относно хотела , приемам препоръки и за друг !

# 648
...Между Reef Oasis Beach Resort 5 * и Charmillion resort ...

Честно казано за Reef Oasis не мога да кажа мнение, но за Charmillion мога Blush
Територията е голяма, има място за разходки в самия ризорт, храната е сносна и има аквапарк, което за дете на 2 - 3 години едва ли е фактор. Плажа е хубав, но ризорта си е далеч от "цивилизацията", влизането в морето е компромисно - не става без аква обувки, почти няма пясък, върху който да стъпите.
Ако това не е фактор за Вас - спестете си 700 лв /предполагам на човек?/.

Относно Джаз веригата - май според мястото си е хотела... В Кайро ми беше разочарование, в Шарм ми беше фаворит Джаз Фанара, но вече не съм сигурна, че пак ще искам да отида в него...
Има "хоум риф", който е сравнително хубав, определено е лесно достъпен и е с прекрасно пясъчно дъно. Толкоз.
Плажа не е хубав, тясна и дълга територия с басейни и хубаво озеленяване, сносна храна и хубаво кафе. Разходка извън хотела става, но забавленията, извън гимнастиката в морето, всъщност не стават.

Здравейте, ние също бяхме харесали Джаз Фанара, ко цената с дете се оказа безумно висока, можете ли да ни насочите към хотел с хубав пясъчен плаж след като Charm не е с такъв ? Иначе Reef е със 700 лв общо разлика ( за тримата) но ми се иска до около 3000- 3400 да се вредим

# 649
  • СОФИЯ
Аз търся между 02.01 и 09.01.2025 г. и освен на Бохемия друго не откривам. Трима възрастни, дъщерята е на 21 г.

# 650
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да ви покажа нещо.

Не поливат. Мият праха от цветята. Тук, както знаете, прах и пясък има в изобилие. Joy

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 12:44 от st. Dobri

# 651

Здравейте, ние също бяхме харесали Джаз Фанара, ко цената с дете се оказа безумно висока, можете ли да ни насочите към хотел с хубав пясъчен плаж след като Charm не е с такъв ? Иначе Reef е със 700 лв общо разлика ( за тримата) но ми се иска до около 3000- 3400 да се вредим

Напротив - написах, че плажа е хубав, но влизането във водата е под въпрос. Ако не сте по плуването, спокойно можете да го изберете.

# 652
  • Beyond the Frontiers
Аз търся между 02.01 и 09.01.2025 г. и освен на Бохемия друго не откривам. Трима възрастни, дъщерята е на 21 г.
Няма чартъри януари. Да не говорим, че колкото пъти ги пуснат, после са анулират заради недостатъчен интерес.
Иначе Абакс имат мисля от 4.1. с 10 нощувки Хургада.

Charmillion e известен с хубавият си house риф.
Пясъчен е Coral sea holiday resort, Baron-ите, Coral sea sensatori, Barcelo.
Широки пясъчни плажове, но корали при влизане всички в редицата: Rixos Seagate, Jaz Mirabel, Iberotel Redsina, Aurora...Тясна ивица, имат и лагуни малки в коралите Cleopatra, Nubian village/aquapark, Parrotel.

# 653
  • София...........

Иначе Абакс имат мисля от 4.1. с 10 нощувки Хургада.

Здравей Galactic Voyager Simple Smile
Пускат ли се през месец Май такива оферти за по 10 дниили повече и по принцип има ли практика да се закупят две екскурзии като не се използват полетите между тях и съответно се намали цената?
Благодаря

# 654
  • Beyond the Frontiers
Тази дата е извънредна. Иначе са си класика - 7 нощувки.
Случва се да има разни вариации, но за сега  - не.

# 655
  • Пазарджик
Здравейте, обмисляме да посетим Египет заедно с нашето дете на 8 години. Гледаме че има различни оферти. Кайро и Хургада, само с полет до Хургада. Според вас заслужава ли си да се комбинират или времето в Кайро е твърде малко за да се види града. Също може ли да ми препоръчате хотел среден клас т.к бюджета ни не е много голям. Благодаря!

# 656
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, обмисляме да посетим Египет заедно с нашето дете на 8 години. Гледаме че има различни оферти. Кайро и Хургада, само с полет до Хургада. Според вас заслужава ли си да се комбинират или времето в Кайро е твърде малко за да се види града. Също може ли да ми препоръчате хотел среден клас т.к бюджета ни не е много голям. Благодаря!
Ами ако искате да си спестите едни 600 км път си струва.
Среден клас за вас и за мен може да са много различни неща.

# 657
  • Sofia
... има ли практика да се закупят две екскурзии като не се използват полетите между тях и съответно се намали цената?

Зададох същия въпрос преди време в темата и няколко човека услужливо се юрнаха да ми обясняват колко абсурдно било това. Simple Smile Та, смятай дали има.

# 658
  • Пазарджик
Гледахме този хотел. Изглежда приличен LEMON & SOUL MAKADI GARDEN.
Но за  периода от 29.3 нещо не намирам места с кацане в Кайро.

# 659
  • Beyond the Frontiers
Гледахме този хотел. Изглежда приличен LEMON & SOUL MAKADI GARDEN.
Но за  периода от 29.3 нещо не намирам места с кацане в Кайро.
Икономичен е. Мисля, че само при Онекс го има като вариант и е напълно възможно просто да не е калкулирана цена. Питайте изрично тях или вашия агент.
Имах настаняване там март месец и клиентите бяха изненадващо за мен много доволни. Споделиха ми, че ползва голяма част от услугите в Лабранда хотел и на практика били под една шапка.

Няма пакети за 14 дена. Не се прави отстъпка от цената на неизползваните полети. Иначе може да си вземете два пакета и да си ги ползвате.
Икономически не е обосновано за туроператорът, на практика неизползваните отсечки не са безплатни, някой трябва да ги плати на авиокомпанията.

Общи условия

Активация на акаунт