Ваучери за храна?

• 36 789
  • 834
  •   1
Отговори
# 675
  • Буркина Фасо
хартиените още важат. м.май предимно хартиени бяха.

# 676
Ние получаваме на хартия, но са подаръчни.
Мисля че наредбата е променена само за ваучерите за храна - те да са електронни.
Останалите видове ваучери са си хартиени.

# 677
Като изключим факта, че човекът, който го прави дори не е собственик на фирмата, ме притеснява това, че съм се разписала, за получени да кажем 1000 лв. хартиени ваучери за годината, а са издадени 1200 на мое име.
Ваучерите хартиените не се издават на името на работника. Той няма отговорност, задължение или каквото и да било по отношение на тях. Единствено трябва да се разпише срещу точната сума, която получава.

# 678
Мисля че наредбата е променена само за ваучерите за храна - те да са електронни.

Да, но през месец Май бяха хартиени. Благодаря на всички за отзивите.

# 679
  • Буркина Фасо
ваучерите за храна ще бъдат електронни , но хартиените ще се използват до датата им на изтичане. и в момента се използват хартиени, но май няма печатане на нови.
отдавна вече има и електронни подаръчни.

# 680
  • София
А как разбрахте, че ваучерите са издадени на ваше име? Защото те не са поименни и може да ги полва всеки, на който му ги дадат.

# 681
А как разбрахте, че ваучерите са издадени на ваше име? Защото те не са поименни и може да ги полва всеки, на който му ги дадат.

Ваучерите за храна са поименни.
 Разписваме се всеки месец на лист ведомост.
Срещу имената пише каква сума е получена за месеца и се подписваме.
Пластиката за разплащане освен името на фирмата, има изписани на нея име и фамилия на служителя.
Когато служител напуска, фирмата изисква обратно пластиката.
Не съм намерила досега текст в наредба, в който е записано, че служителят е длъжен да връща пластиката.
А и не знам за какво му е на работодателя като картата не може да се ползва повторно от новоназначен служител.
Името и фамилията не могат да се изтрият от картата.

# 682
При нас пластиката не се връща при напускане, остава си при работника. Работодателят не може да я ползва повече, защо му е. А работникът, ако напусне средата на януари, през февруари ще получи ваучери и ще си я използва. След това вече и на него няма да му трябва.

# 683
  • София
Това, че се разписвате срещу ваучерите не ги прави поименни. Означава, че са ви дадени на вас. Затова ми е чудно как се разбира, че ваучерите са издадени на определен човек.

# 684
На нашите хартиени си пишеше името в предната фирма. В тази не. Само името на фирмата.

# 685
  • Буркина Фасо
кой пише името ти? - производителя на ваучера или някоя от счетоводството ?
при нас никога не е изписвано име. поръчваха по над 500 бр. ваучери с различна стойност и ги раздават според изработените часове.  

# 686
Издателят на ваучерите. Содексо бяха тогава. На първия купон само.

# 687
  • Буркина Фасо
пълна тъпотия

# 688
Имам казус, издадени са ми два ваучера от двама различни работодателя,защото работя на две места. Изтеглих приложение и активирах / регистрирах/ единия ваучер. Втория не мога, защото не ми приема приложението същото ЕГН. Не че е драма,но защо става така?

# 689
Когато ваучерите бяха хартиени работодателя можеше да избере дали на заглавната страница на кочана да има имена в случая имаше моето име. Главния счетоводител на фирмата (който се изявява като управител) е събирал част от тези ваучери и ги е давал на домашната си помощница, както и лично. Последната им валидност е до края на тази година. За сумата, която коментирам не съм се разписала в списъка. Доколкото имам информация за 2024 (януари - юни) 2000 лв. са били оползотворени сега.
В момента не знам как стоят нещата с електронните ваучери и дали може да се стигне до такава ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт