Ваучери за храна?

• 36 802
  • 834
  •   1
Отговори
# 660
На селфчек касите и алкохол минава. За цигари не знам, не пуша.

# 661
Според мен зависи как се отчитат и какъв % са им плащанията с ваучери.
Ако разделят на всяка бележка е едно, ако го разглеждат като част от месечния оборот общо, със сигурност ваучерите покриват храната... Иначе не виждам смисъл в единия магазин така, в другия чинно да се разделя.
По наредба алкохол и цигари не може. Което означава всяка бутилка, всяка кутия на всеки клиент. Кой как прилага си е негова отговорност.
Сега хвърлиха едно око на наредбата за издаване на ваучери. Няма предвидени специални текстове за проверка на търговците, приемащи ваучери. Едва от 01.01.2024 е записано, че нямат право да продават алкохол и цигари с ваучери. Но няма разписана глоба или друга наказателна мрка, ако не спазят това си задължение.

# 662
И аз пазарувам седмично, но и дебна промоциите. 200 лв ваучери ми стигат за 2-3 пъти пазаруване, ама пазарувам главно за себе си.

# 663
Подаръчните ваучери на Плъкси къде ги пласирате?

# 664
Подаръчните ваучери на Плъкси къде ги пласирате?
В сайта им пише кои са търговските обекти - партньори.

# 665
  • Буркина Фасо

С ваучерите се плащат и промишлени стоки, не само храна. Тоал. и домак.хартия, препарати. Всичко без алкохол и цигари.
няма изключения. всичко се купува.
Нищо подобно. Алкохол и цигари НЕ МОГАТ да се плащат с ваучерите за храна, които да необлагаеми. Само че контрола е в ръцете на продавачите в магазини, които приемат плащане с ваучери.
В Кауфланд не позволяват такива покупки касиерите. Не знам как е на касите за самообслужване.
В Лидъл може да плащаш всичко с ваучерите. Явно не ги е страх от проверки и глоби.
лично проверено - всичко може да се пазарува с ваучери за храна. друг е въпроса законно ли е.
купувам алкохол, цигари - не пуша, но пред/зад мен на опашката други купуват.
и не визирам само 3-те вериги, а по принцип ваучери за храна и в други магазини.

# 666
Здравейте,

Имам следния въпрос. При работодателя ми имаше вътрешна заповед ваучери да се получават само при отработени минимум 10 работни дни. Поради болничен не получих ваучери за месец май. Тогава бяха хартиени. Днес разбирам, че работодателят ми в, всъщност е издал тези ваучери и са ползвани от него за лични цели. Имали ли сте подобен случай? Не съм се разписвала за получаването им. Надявам се да съм обяснила добре.

# 667
  • Буркина Фасо
проблема какъв е ?   че ги е похарчил той, а не ти ?

# 668

Да, това е проблема. Случайно разбрах, че са издадени и оползотворени от него.

# 669
И? Нали на теб не ти се полагат? Какво те засяга дали той ги е ползвал? Имате вътрешни правила.

# 670

А някъде пише ли че са ти дадени на теб тия ваучери? Само в такъв случай би имала основание да не си ОК с това че ги е похарчил друг.

# 671
  • Буркина Фасо

той по никакъв начин не е задължен да ви дава ваучери.
ако през м.май сте имали някакво парти и ти не си присъствала проблем ли е, че другите са яли и пили вместо теб?

# 672
Като изключим факта, че човекът, който го прави дори не е собственик на фирмата, ме притеснява това, че съм се разписала, за получени да кажем 1000 лв. хартиени ваучери за годината, а са издадени 1200 на мое име.

# 673
Че ваучерите отдавна са електронни. Как са издадени хартиени на твое име?

# 674
Ваучерите са от месец май, когато бяха хартиени. Фирмата премина на електронни в последния момент.

Общи условия

Активация на акаунт