ДВАНАДЕСЕТИ клас - в очакване на ДЗИ

• 43 960
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • София
etomira, разкажи ми...Даже не успях да го снимам! Ако знаех, че ще ходиш, щях да те помоля и за снимка Smile

# 406
  • Варна
Хайде, мина. Първо бяха подготвили на двора, замрачи се доста, прибраха всички в актовата зала. Там място само за абитуриентите и малко родители. Останалите отвън, през това време пък изпече. След кратка консултация, директора изкара цялата организация отново на двора, и тържеството успешно започна Simple Smile Точно приключиха и се изля наново порой. Добре че докато се нагласят вътре-вън, успяхме да си направим снимки Heart Eyes

# 407
  • София
Аз плаках. Не го очаквах, но беше много хубаво. Децата си бяха подготвили страхотни речи - бяха разделили темите по класове. И всеки клас се обърна към различна група - училището като цяло, родители, учители, другите ученици... беше много емоционално. Двата френски класа се обърнаха с много прочуствено обръщение към учителката си по френски, че през годините май пропуснаха да й покажат, че е страхотна. Тук вече и очилата не скриваха сълзите ми. Беше цветно, с балони, с музика... Имаше две много хубави музикални изпълнения и целият випуск се събра да танцува.
Опитах се да кача снимки, но не ми се получава.

# 408
  • София
....
Опитах се да кача снимки, но не ми се получава.
Много ти благодаря, че ми разказа Heart! Дано успееш да качиш някоя снимчица Smiley

# 409
И аз съм от самопоканилите се в последния момент. Колегите като разбраха, че след 30 минути ще е събитието и веднага организираха кой да ме замести за час. Отидох точно когато влизаха и в момента, в който излязоха тръгнах. Точно 50 минути с два автобуса и малко пешеходно разстояние успях да ги видя и се върнах да си доработя. От всичко шест паралелки нашите бяха най-скромни. Имаха забрана за шампанско два класа бяха с водни пистолети, а единия с две бутилки шампанско. Само с вода ме поляха, за щастие.

# 410
Честито завършване! Столичани имаха страхотно време, въпреки прогнозите. И при нашите беше много тържествено: официалната част с речи, знамето, песни, танци и пожелания от по-малките випуски бяха в украсена за целта голяма зала, а последващият коктейл с учители, зрелостниците и родителите беше в съседна зала. Накрая се снимаха и в двора и посадиха според традицията дърво.  Понеже няма да имат специално дипломиране от Посолството им връчиха и ДСД сертификатите.  На 15 ще ходи да си вземе бележките, дори не беше любопитен в кое училище ще бъде. За протокола без димки и шампанско 😏

# 411
  • София
И при нас мина без да завали, даже доста припичаше. Музика, шумотевица, балони, броене до 12 ...... Димките и циганският оркестър бяха извън училищния двор. На двора само една Бяла роза и това беше Simple Smile
Не можах да се просълзя, а аз принципно съм ревла.
Снимки евентуално ще кача в групата, че иначе ще ме линчува Simple Smile

# 412
Честито завършване!
От първи, хайде от втори, моя втори клас, та до днес това, което обичам в училището са тържества, празненства, събития. Обичам тези цветни моменти! В останалите дни училището не ме е умилявало, чувствах се като угрижено костенурче, в дните, в които имаше изпитвания, контролни и класни, наведена под тежестта на драмата да не получа лоша оценка, което по моите семейно приети представи се превеждане като оценка, по-ниска от отличен 5.50. Синът ми имаше "друг превод" на понятията, поради което пак в ежедневието място за умиляване нямаше.

Но днес, с ръка на сърце твърдя, ще ми липсва тази уникална, магична, стряскаща и вдъхновяваща едновременно институция, наречена училище.
Отзовах се на поканата, а и младежът не беше против.
Кратко, сдържано, не особено ненадминато като идейност, но много искрено и мило тържество. В момента в който засвириха гайдарите, директорката плисна от менчето вода и тръгнаха да закичват всеки абитуриент със здравец и да го захранват с питка, да, заплаках. Неочаквано и за самата мен.

На добър час, мили деца, бъдете здрави, успешни, признати, прославени, богати с обич и опиянени от щастие! Flowers Four Leaf Clover

# 413
  • София
И при нас мина изпращането.Времето беше с децата,нито топло,нито студено и най-важното не заваля.
Изключително емоционално беше за мен...внимавах да не размажа грима.Не смеех да махна и слънчевите очила.По идея на Лейдито се бях заредила с кърпички.За тази вечер мисля,че имам нужда от нещо кехлибарено.
Не мога да повярвам,че порасна малкото ми момиченце.Помня преди 5 години,когато прекрачи прага на това училище,а днес официално си тръгна от там.
Имат подарък от класните ръководители на випуска,нестандартен,вълнуващ и запомнящ се.
Димки,шампанско и чалга нямаше.
Още веднъж на добър час прекрасни момичета и момчета от випуск 2024!
Бъдете здрави и смело покорявайте своите върхове! Flowers Four Leaf Clover

# 414
И при нас мина, беше вълнуващо. Имах чувството, че първият учебен ден и последният са се слели в едно. Не мога да повярвам как литнаха тези 5 години. Няма как да не ни е тъжно и носталгично. Патенцата ни се превърнаха в лебеди.
Да са здрави и щастливи!

# 415
Мина и при нас 😄
Наобяд в училището, в което преподавам, тържеството беше много мило и камерно - имаме 2 класа зрелостници, всички си се познаваме, поплакахме си с децата, потанцувахме и ги изпратихме. Междувременно във Варна заваля, директорката на гимназията на щерката преценила, че ще ни навре в Актова зала и заредени с търпение пристигнахме 30 минути по-рано, за да сме от късметлиите родители, които да зърнат нещо от дъното на залата. Никак не ми хареса организацията, единствения затрогващ момент беше като излязоха класните на випуска да пеят и всичките над 200 деца успяха да се сместят на сцената с тях. След час и половина наврени като сардини в аквариум, децата излязоха на двора да се снимат, грееше едно такова хубаво слънце, като пуснаха едни хора, като се хванаха тези младежи и девойки - напълниха ми сърцето - половин час тропаха и си направиха купон.

# 416
  • София
Да се отчета. И при нас мина изпращането. Забавно, тържествено,  мило. Всеки Клас беше измислил свой начин за излизане в двора. Класът на щерката беше направил огромни количества банкноти по 100 лв с лика на класната и ги хвърляха в публиката на двора. Явно се хареса, защото хората си ги събираха. (Дано някой не се пробва да ги пусне в обръщение Joy )
Поздрави от 11 кл за всяка паралелка,  речи и, най-важното за мен, поканиха ме да снимам групичката на щерката.
Слагам няколко снимки за информираност
Скрит текст:
]

,
П. П. Кърпичките не ми потрябваха. Като ги гледах колко са щастливи, и на мен ми беше радостно.

# 417
  • София
Хубава беше организацията във ФЕГ. И тържествена част имаше, и весела, и песни, и танци.

# 418
  • София
Момичета, страхотни са ви децата. Млади, красиви и усмихнати. Да са здрави и да ви носят много поводи за радост.
Въпреки, че при мен емоциите от изпращането отшумяха, но като чета за вашите и отново ме стегна гърлото.

# 419
  • София
След еуфорията и емоциите от вчера да попитам дали вече са раздадени бележките за явяване на ДЗИ?Или предстои...?

Общи условия

Активация на акаунт