Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 395
  • 685
  •   1
Отговори
# 105
Мерси, ще видя някъде. Дано да  е от това, де....
Така или иначе вече съм с тен, та остава за есента да се светкам.

# 106
Мога ли да се цъкам на изгорена от слънцето кожа? Изгорях вчера, днес още съм червена и боли, но ми излезе нотификация..

# 107
Абсурд!

# 108
Ти пък. Даже на кожа с тен не трябва, камоли на изгоряла...
Чак наесен като намалее тенът.

# 109
Е как наесен? То няма да има никакъв ефект 😪 иначе имам тен по ръцете от ходене напред-назад (не от умишлено стоене на слънце) и не съм спирала, но там виждам, че растежът намаля. Ще изчакам до края на седмицата да премине червенината поне😀 благодаря!

# 110
Ти си решаваш дали да рискуваш, с тен ще трябва да работиш на по-ниска степен за да не се изгориш и пак не се знае. А и тия неща тук не ти ги пишат съфорумките лично нещо да ти забраняват че да се пазариш с тях така Grinning
Предупреждават си те съвсем добронамерено пък ти каквото направиш накрая. Ако се подредиш с изгаряния и/или пигментни петна никой друг няма да е отговорен а пак ти.

# 111
Много интересно включване. Мога ли да се святкам изгоряла? Не. Е, аз пък ще се светна!
Ами добре Grinning

# 112
Ella, понеже сама съм се изгаряла 2 пъти- нямах силен тен и е началото уж не ме болеше като се святках, но бях станала на квадратчета изгоряла, които се изкющиха и отдолу лъсна светла кожа и бях петниста хиена.После само печене оправи нещата.

# 113
Здравейте, съвсем нова съм с фотоепилацийте и имам няколко въпроса. Преди 3 месеца направих грешка да си обръсна ръцете и искам да започна с процедурите. Колко дена след бръснене трябва да се направи процедура и какви са ви опитите с процедури на ръцете? Също така в коя посока трябва да ги обръсна? Имам Lumea BRI950.

# 114
Няма нужда от чакане с дни след като избръснеш. Ако не е раздразнена нещо кожата от бръсненето, можеш и веднага да святкаш.
Друг е въпросът че посред лято не ми звучи много добре да почваш ръце, поне аз не бих.

# 115
Искам по-бързо да се оправя с ръцете, защото ги бях бръснала на контра и имах много врастнали и трябваше да ги оставя да растат. В момента са ми доста дълги и трябва да ходя с блузи с дълъг ръкав.

# 116
Космите трябва да са избръснати или епилирани преди процедурата. При епилация поне 3-4 дни след нея се прави, при бръснене веднага или макс на другия ден.
Фотоепилацията влияе на корена и не трябва да има косъм, който да поеме светлината.

Ефектът се вижда след поне 3 процедури, не очаквай светкавично да стане. После трябва поне 6-7 още за пълен ефект, а след това поддържаща веднъж-два пъти годишно.

# 117
Ти нали осъзнаваш че заради фотоепилацията също трябва да ги пазиш от слънце и да не хващаш тен? И пак ще трябва да ги бръснеш през това време, докато (ако) постигнеш задоволителен ефект да не растат косми, а това са месеци. Не че няма как да стане, разбира се. Но фотоепилаторът няма да ти спести бръсненето, нито пък пазенето.

# 118
Да споделя за опит с тен и фотоепилация - насвятках си лицето и подмишниците, там нямах тен. След няколко дни и ръцете, и краката. Нито се обелих, нито имаше неприятности. 2 седмици по-късно се беля на места, където най-малко съм хванала тен и не съм се святкала (на бедрата) 😀 ще си продължавам с процедурите. Иначе почнах в началото на май, следвам приложението. На краката има ефект на около 85-90% и почти не растат и останалите 20 косъма (от коляното надолу ги правя процедурите). На ръцете все още растат, но изключително бавно. Между процедурите (2 седмици) бръсна по 1-2 пъти максимум, няма нужда. На подмишниците ефектът при мен е около 70%, но подозирам че там където растат съм забравяла да цъкам. На лицето засега ефектът е най-малък (брадичка и по врата по средата имам някакво окосмяване). Намаля растежа, но през 2-3 дни все пак се налага да ги махам. Но там и лазер не помогна, а уж хормоните са в норма, та подозирам, че няма да е много задоволителен ефект и тук. Та така, като цяло съм доволна, очаквани резултати и спестено доста време в бръснене. Ще видим за напред 😊 дано съм полезна...

# 119
  • Варна/Благоевград
Здравейте ,прочетох тази тема ,половината от миналата и се спрях на базовите модели Лумеа 1997 или 1994 .
Кожата ми е бяла ,космите на ръцете и краката са ми тъмно руси, чета уж в сайта им, че хващат такова косми,но се притеснявам да не си дам парите напразно и да се окаже ,че са ми прекалено светли

На подмишниците и интим са ми тъмни,не баш черни ,но значително по тъмни по ръцете и краката, но там пък и за жалост кожата ми е по пигментирана ,та четох, че и това може да е проблем и да не се пуска импулс .
И съм в голяма дилема дали ще мога да постигна нещо с уреда,предполагам пълно премахване няма да постигна ,но да го докарам по бръснене 1 месечно ще съм доволна
Ще приложа снимки в коментар скрит на космите си и ще съм благодарна,ако някоя дама с по светли косми ми сподели мнение.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 15:12 от sisonka_

Общи условия

Активация на акаунт