Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 402
  • 685
  •   1
Отговори
# 135
А петната на "стъкълцето" не пречат на работата,нали? Търках и с мокра кърпа, без ефект.

# 136
Бяхме смятали в темата, че при ползване веднъж месечно импулсите ще стигнат за 20 години. Мога да кажа, че се препоръчва след първоначалните процедури 6-8 бр през две седмици и опадване на космите, да се правят по две годишно за поддържане.

# 137
Здравейте, обмислям от известно време закупуването на фотоепилатор за зоните, минати по 6-7 пъти лазерна епилация. За жалост не всички са повлияни, както бих искала и не знам дали има смисъл да ходя повече. Искам да продължа с фотоепилатор и имам няколко въпроса, предварително се извинявам, ако са зададени вече, не мога в момента да изчета всички 5 предходни теми.

1. Има ли някой, на когото вече са му свършили импуслите - не мога да добия представа чрез броя, даден на продуктите. 250 000 и 450 000, съответно. Загледала съм Филипс.
2. Има ли някой с подобна стратегия- лазерна и после поддръжка с фотоепилатор?
Няма брояч и няма как да виждаш колко импулси си изразходила, но стигат за мноооого време със сигурност. До сега, откакто вървят темите за тия фотоепилатори което станаха вече години, не съм видяла някой да напише че на Лумеа са му свършили импулсите. Аз самата също съм на мнение че по-вероятно нещо друго да му се повреди преди да свършат те. А ако е такъв с акумулаторна батерия абсолютно никой не може да ме убеди че тая батерия ще става за нещо след примерно 5 или 10 години, камо ли след повече. Това ми беше и единият довод да не си купя с батерия, кабелът е дълъг някъде 2 метра и не ми пречи изобщо.
Обаче ми е леко съмнително какво ще постигнеш, щом от лазер не си се повлияла достатъчно... От двете лазерът е по-"силно" третиране, та ако от двете едното се очаква да свърши по-добра работа, едва ли да е фотоепилаторът.

# 138
  • Mediterraneo
Не съм съгласна, че след лазерна се нуждаеш от фотоепилатор за поддържащи. На 2-3 години правя една сесия на лазера, за какво ми е през другото време да правя и фото?

# 139
Всеки от методите си има своите "предимства". За мен лично фотото е ок, понеже ми "действа". Отделно си правя когато и реша процедура, дори гледайки телевизия. И не на последно място - не обичам да ме пипат за козметични неща, та съвсем ми е ок да си правя сама светканията.
Лазер не съм правила, но знам, че действа и на светли косми за разлика от фотото, за което е важно цветът на космите да е тъмен.

# 140
О да, това хич не е за  подценяване, аз също не обичам да ме пипат хора които не са ми никакви, така че при мен също домашните процедури печелят винаги когато е възможно да си ги правя аз.
Щеше да е хубаво ако имах такъв добър ефект не само по краката, но и за тях съм супер доволна че аз там гладка кожа без петна и белези от врастнали косми не бях виждала откакто съм започнала като тийн за ги обезкосмявам. Независимо от метода.

# 141
И аз предпочитам сама да си правя процедурите, но за интима фотоепилатора нищо не направи и се реших да тръгна на лазер. Доволна съм.

# 142
При мен също там най-малко ефект имаше и съм спряла и да се мъча. Но в моя случай е осезаемо по-тъмно кожата там, в комбинация с не особено тъмни косми... Не съм убедена че и лазер би се справил с такива особености. Иначе за такава малка зона не са някакви космически цените, доколкото знам. Докато краката на лазер биха ми били непосилни, та се радвам че успях да ги оправя с фотоепилатора вкъщи.

# 143
О, да, ръце и крака ще излезне поне по 200лв че и повече. Тук фотоепилатора много ме спаси.

# 144
  • София
Благодаря за отговорите относно импулсите.
С батерии изобщо не гледам. Едно време веднъж си взех скъп епилатор - с четчица, пък с приставки, пък под вода, керамични дискове ли беше какво. Но не бях хич доволна и се върнах многократно на базовия Филипс. Смятам, ако се реша на тази покупка, да взема този с 450к импулса на кабел. Базовия пак.

# 145
О, да, ръце и крака ще излезне поне по 200лв че и повече. Тук фотоепилатора много ме спаси.
Ръцете хич не мога да се разправям, то по тях има някакви тънички, рехави и светли косми дето само лятото се виждат, ама ако много се загледаш на слънце... Да почна тепърва да ги бръсна и святкам ще е все едно здрав пръст да си вържа, не ми пречат толкова пък.

Кечър, за мен също базовите са най-добрият избор. Или там ако прецениш за приставки още 1-2 да има. Но това с батерията... сигурно си има и предимства. Обаче аз като го гледам, това което виждам е че е по-тежък в ръката, че не ми звучи надежден в дългосрочно време батерията все да държи и че за сметка на това пък струва повече Grinning

# 146
Базовия ще свърши добра работа. И аз ползвам от 3г. на Филипс 1998 и има супер ефект. Просто е нужно постоянство и търпение.

# 147
И на мен това ми е основно чудене, между другото. Имам 5 процедури на лазер на краката и ефекта беше уау, лятото ги спрях и пак почнаха да се появяват косми, но са светли.

И понеже искам да спестя някой-друг лев се чудех дали да не си продължа с един курс с фотоепилатора.

На подмишниците съм много доволна от базовия модел на Лумеа-та. Мисля и ръцете да си мина, аз там ги махам с крем и без това.

# 148
Момичета, понеже вече е краят на летния сезон, колко време след последното излаганe на слънце трябва да изчакам, за да започна отново с процедурите?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 10:43 от elia1

# 149
Поне 2 седмици. Коментирах същото с козметик.

Общи условия

Активация на акаунт