Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 40 341
  • 658
  •   2
Отговори
# 570
Здравейте, наскоро си взех  Philips Lumea 1998 и вече съм направила две процедури след като прочетох не малка част от форума, но все пак искам да попитам вие кога видяхте ефект? Съъщо така на опътването пише да се прави препоръчително през две седмици и бих искала да ви попитам, ако правя процедурите през 10 дни, за да мога да направя повече преди големите жеги и море примерно има ли смисъл. И също така до колкото разбрах степента има значение за цвета на кожата, а не на действие? Извинявам се ако са малко хаотични въпросите Sweat SmileSweat Smile

# 571
Аз лично започнах да виждам ефект след третата процедура, но при всеки е различно. Степента има значение за действието, на по-слаба степен резултата ще е по-бавен, но трябва да се внимава с високите степени, ако сте с тъмна кожа.

# 572
Няма смисъл от по-чести процедури отколкото препоръчват. Те се правят по повече на брой за да се обхване определен период от време и да си минат голяма част от космите по реда да са били в подходящата фаза за светкане, че никога не са всичките едновременно. Ако ще и през ден са светиш, няма да им промениш фазите, те си идват когато им е време. Най-много да се изгориш по-лесно ако третираш прекалено често.

# 573
Здравейте,от скоро се сдобих с фотоепилатор.
Правих процедури само на подмишниците,но днес забелязах,че имам бенка от едната страна.
Съвсем малка,плоска и бледо кафява е,обаче най-вероятно съм цъкала и върху нея.
Занапред ще внимавам,разбира се,но дали от две процедури е възможно д аи е станало нещо?
Четох ужасни неща за фотоепилация върху бенки и се филмирах

# 574
Аз на лицето ти махам с пинцета и после с фотото. В упътването на моя пише, че няма значение как са махнати космите, може еполатор, бръснач или депилатоар

# 575
Ако бенката е с променен вид отидете да я видят. Ако няма проблеми не го мислете излишно. Просто не минавайте там повече.
Относно процедурите през лятото не е само заради хващането на тен, а кожата може да става по-фоточувствителна, ако не се маже обилно и редовно със слънцезащита може да изгори, да станат петна и тн. Съвсем реален шанс си е. На някои хората кожата им е много лесно податлива към такива реакции и затова не бих твърдяла смело че е напълно ок да се продължават процедурите през лятото на видими места.

# 576
А да попитам какъв опитът ви с ухапвания от комари Sweat Smile Мен много си ме обичат, но и тях ли трябва да ги пазя или няма проблем?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:29 от gerchak

# 577
Ако знаеш, че
лицето ти е податливо на петна-ще се пазиш, но никъде не пише да не се третират открити части на тялото, освен преди-след плаж или тен.

# 578
Здравейте!Искам да попитам Фотоепилатор IPL Philips Lumea Series 9900 BRI977/00, ,дали може да се използва сега през лятото,когато вече имаме тен .Правя се с епилатор,имам доста подкожни пъпки ,и бенки.Трябва ли задължително да се бръсна преди това,или може и с епилатор .
Притеснява ме,че ни предстои да ходим на  почивка ,а трябва да ги бръсна между процедурите.Освен това кожата ми е супер чувствителна и получавам след баня и мокрене ужасно щипане и сърбеж по краката и ръцете (като краста Simple Smile Simple Smile )
Утре ще ми пристигне от Емаг и се чудя дали сега да започна,или да отложа за есента  Simple Smile

# 579
Не знам колко тен хващаш но рискуваш да се изгориш с епилатора. Колкото по-тъмна е кожата ти, толкова повече се загрява при светкането. А щом казваш че и без това ти е много чувствителна кожата, поне аз бих изчакала. Така или иначе, ще ти трябват поне няколко процедури че да видиш съществен ефект, не е да го направиш веднъж и да си караш почивката доволна.
За бръсненето - според мен си трябва, макар че някои казват и че след изскубване било ставало... трудно ми е да си представя как става тая работа, за фотоепилацията ти трябва коренът на косъма да е на мястото си, иначе какво ще му направиш и как?

# 580
Благодаря!Има логика това за корена на косъма, че трябва да е на мястото си,за да има резултат. Но на лицето ако трябва да се бръснеш,някак си не мога да си го представя. Честно казано се чувствам доста изостанала със съвременните епилатори ,и доста страхлива, но и същевременно и нетърпелива, за да започна и да разбера как ще ми понесе кожата.Мисля вмесно да заобикалям ситните бенки,да ги мина с бял молив за очи.Четох,че има приложение,което се тегли и то само ти напомня за датите, които трябва да правиш следващите процедури.

# 581
Някои казват че скубят и пак имало ефект... трудно ми е да си го представя но за теб и аз, и те сме еднакво случайни непознати в интернет. В крайна сметка ти ще си решиш какво да правиш.
Но като се замислиш че за лазер, дето е къде по-силен от тия домашни истории, не допускат скубане а искат някакво време преди това само бръснене да е... къде е логиката това по-слабо нещо да може да постигне повече? И кой ще ходи на лазер тогава, като и там сума народ са толкова против бръсненето? А пък ходят, не е хич да няма кой да иде.

# 582
Здравейте, някой знае ли дали може да се ползва епилатора при проблеми с хормоните?

# 583
  • София
Доколкото знам може, не е противопоказно, но резултатите не са гарантирани. Като например при завишени андрогени знам, че няма този ефект. Препоръчват електроепилация по-дкоро

# 584
  • В.Търново
А аз да питам. Имам от 1 месец диагноза Дълбока венозна тромбоза. Тромб в дълбока вена на прасеца. Противопоказно ли е да ползвам домашния фотоепилатор?

Общи условия

Активация на акаунт