Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 085
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
И моят първи контролен преглед след летц мина. Преди него бях 2ра а и 2ра б група. Сега съм 2ра а но като цяло май ми понамаля бялото течение.

# 406
Да си повдигна коментара,ако не е нахално👀

Здравейте,момичета. Мислех изобщо да не пиша,но нещо се разрових пак. 7 м минаха от раждането на малкия ,та миналия месец правих профилактичен,това е резултата от цитонамазката. Имах и симптоми като за гъбична инфекция,последните 3-4 месеца лекувах гъбички 2-3 пъти,сърбеж,типичното бяло течение…и накрая си отидох в Надежда при докторката,при която си раждах за профилактичния,изписана ми е терапия за 3 м заради бактериална вагиноза+гъбичките. Мен ме притесни групата,не съм имала такава+ описанията въпреки че лекарката ми казва ,че отговаря на възпалението и ме вика за контрола след месец… между другото видях си в епикризата от болницата след раждането ,че е записана “бактериална вагиноза”,това дали не съм си го докарала с бременноста и в следствие на дисбаланс🤔
И уж съм спокойна,ама като се замисля и ме хваша шубето заради резултата,та реших да ви пиша за мнение…

# 407
Ами правите лечение, после нова микробиология.Цитонамазка, след като сте чиста, може 6м след последната.Колпоскопия задължително.Нищо страшно.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 10:09 от ДХ3

# 408
  • В градината...
Аз минах колпоскопия. Оказа се атрофия. Изписаха ми ХЗТ локално и цикатридина свещички.

# 409
Здравейте, днес излезе резултат от цитонамазката ПАП II C. От много време нямам никакви оплаквания като течение, цистит или нещо подобно, а наскоро пих и клиндамицин (който лекува всякакви коки)поради друг проблем, който не е гинекологичен, заради това съм учудена на резулатите.

като диагноза пише Цервико вагинит и изразен цервицит.

При прегледа лекарката каза, че всичко е наред, аз помолих все пак за микробиология, за да съм си спокойна, резултатът излезе чист.
Как изведнъж резултата от цитонамазката излиза с коки и бактерии тогава се чудя аз. В сряда съм на друг лекар и ще пусна нова цитонамазка, защото наистина не вярвам. Ако имах изразен цервицит нямаше ли да забележа, да ме боли нещо, да тече, да ми е дисконфортно. Пусках и хламидия преди няколко седмици заради съмнения за реактивен артрит, резултата е отрицателен. Може ли мнение, че пак няма да спя две вечери. Тези плюсчета в скоби какво означават? Благодаря предварително.

# 410
  • Варна
Доколкото знам, не се взимат цитонамазки в кратък период от време. Хубаво е да са минали поне два месеца една от друга.

# 411
А на мен лекарката ми каза,че ще направим контролен и нова цито след 1 м😳,когато й писах с резултата.. все още  не съм запазила час,то и лечението ми е за 3м с  микомакс - 1т седмично(извън цикъл),отделно имам изписани други неща за пиене ,пак свързани с лечението ,пък намазка… не знам кога ,пак ще й пиша да видим какво ще ми каже.

# 412
  • Бургас
Здравейте, момичета. С ПАП 3 А съм в момента, с препоръка за HPV изследване. Да препоръчате онко-гинеколог в София?

# 413
  • Сф
Бих препоръчала Делчев.
Крайно разочарована съм от прехваления Карагьозов. Не го препоръчвам

# 414
  • Sofia
Здравейте, момичета. С ПАП 3 А съм в момента, с препоръка за HPV изследване. Да препоръчате онко-гинеколог в София?
Аз ходя при Сидеров в Шейново
Доволна, пре Доволна 🙃

# 415
  • София
Бих препоръчала Делчев.
Крайно разочарована съм от прехваления Карагьозов. Не го препоръчвам
След такова изказване е хубаво да се аргументирате по възможност.

# 416
А защо трябва да в онкогинеколог? Вече нноги лекари специализират в областта с ценското интимно здраве, а не повече АГ.

# 417
А защо трябва да в онкогинеколог? Вече нноги лекари специализират в областта с ценското интимно здраве, а не повече АГ.

Масово обикновените АГ не правят добра профилактика за тези проблеми. На 30 години за първи път ми направиха колпоскопия, въпреки че всяка година редовно съм ходила на профилактика. Обикновено АГ си ми каза, че всичко е перфектно с цитонамазка индикираща дисплазия и ХПВ, въобще не им обърна внимание. Проблема не е че не са запознати, а че неглижират този тип проблеми. Затова вярвам, че България е 'първенец' в негативните статистики..

# 418
Здравейте,
От моята скалпелна конизация и абразио минаха 5 месеца. HPV 16 положителен и резултат от хистологията "Ектропион, хроничен ендоцервицит", без дисплазия...та, до сега всичко си ми беше наред, но този месец почти всеки ден имам кафеникаво зацапване. Бях на Папилокъер, прочетох, че от него са възможни такива реакции, спрях го, но зацапването продължава. Обадих се на лекарката, чакам цикъл и след това при нея, но искам да попитам дали някой има идея какво е това чудо - хормонално или?...цитонамазка от преди 2 месеца - първа група, чиста микробиология. Благодаря предварително.

# 419
  • София
България е първенец, поради ниската сексуална култура, масово се вярва, че няма проблем от незащитени контакти на всякаква възраст, особено от мъжете. Липсва адекватно обучение на подрастващите в тази посока. Вторият фактор е ниското ваксинационно покритие.
За справка, в западните чужбини масово се ходи на цитонамазка на 3 години, колпоскопия се прави само по показание, това са официалните гайдлайни.
Което не изключва наличието на незаинтересовани и неразвиващи се лекари по нашите ширини, както и липсата на патолози, но надали това е причината при много момичета на 20-25 при първи преглед всяка втора да е с ЧПВ.

Общи условия

Активация на акаунт