Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 003
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, някоя дали е преглеждана от д-р Валери Иванов ( има частен кабинет, отделно е и към Майчин дом). За съжаление моето тримесечно лечение не доведе до подобрение, от II C, вече съм IIIA, Cin1... И още си нося hpv 31. Ако някоя има мнение и за д-р Илиана Бътева-Христова също ще ми е от полза. Не знам защо така се получи, очаквах да се подобрят нещатата, а то станало по-зле....
 Благодаря!

Да, аз, беше ми препоръчан от жена, която е раждала при него, тогава работеше в Шейново.
При мен не проведе адекватно лечение, писала съм преди години историята си да не се повтарям, но в общи линии довлоши нещата и по-лошото е, че отказваше да приеме, че подходът му не е правилен. Бях 3 месеца на легло заради постоянно кървене, което се влошаваше все повече, но отказваше да направи лийп, гори ме, лепи ме, няколко пъти ме ши под упойка. След 2 други мнения отидох при друг лекар, направиха ми конизация с ток и оттогава съм ок, надявам се.
Смятам, че може би не е лош лекар, но по-скоро не е специалист в областта, мисли си повече за бременности.

Благодаря! Препоръчаха ми го относно лечение на hpv и промените, оказвани от вируса, но нещо не мога много да се ориентирам в коментарите къде точно в гинекология му е силата - проследяване на бременност или женски болести. Може ли да споделите при кой лекар сте била?

# 541
  • София
При д-р Делчев.

# 542
  • Pernik
Здравейте момичета!
Преди 20 години бременеех с вас и след това гледах децата си с вас, и ето че отново имам нужда от вашето мнение.
На 04.09.24 ми направиха LLETZ. Излезе хистологията, но това което ме притеснява е, че в нея няма информация за хирургичните ръбове (т.нар. „surgical margins“). Въпроса ми е, задължително ли трябва да има такава информация и това, че няма означава ли, че не са премахнати всички променени клетки?

Благодаря предварително на всички, които ще ми оговорят!

# 543
Дайте да видим хистологията.Ако е изрязана малка тъкан е вероятно да няма това описание.
Иначе за лекар препоръчвам Цветан Тончев( София), който ме следи мен от над година и съм много доволна.

# 544
  • Pernik
Дайте да видим хистологията.Ако е изрязана малка тъкан е вероятно да няма това описание.
Иначе за лекар препоръчвам Цветан Тончев( София), който ме следи мен от над година и съм много доволна.

Не мисля, че е малко това което са изрязали.

# 545
Да, не пише нищо за резекционните линии.Кога сте на лекар?

# 546
  • Дубай
Не искам да Ви плаша, но е възможно резекционните линии да не са чисти. предвид факта, че сте с Цин 3 и HSIL. Другия вариант е да искате блокчета за оглед от втори патолог.
Желая Ви успех! Искам да ви кажа, че дори и да се наложи повторна конизация, няма нищо страшно

# 547
Здравейте,

Предварително благодаря, че ше прочетете дългият ми отговор!

През 2021 г. ми беше намерена "раничка" на шийката на матката. Цитонамазка - 1гр.
След това смених лекаря, за да чуя и второ мнение, първо ми беше назначено лечение с цикадритина овули, защото съм била млада и тя щяла да се "оправи" сама Grinning Бях на 22. Не се "оправи". Предложено ми беше "горене". Без допълнителни изследвания, без биопсия.
След следваща смяна на лекаря и още изледвания се оказа следното: HPV 45, цитонамазка- 1 гр., биопсия от шийката на матката- "нормална". Лечение -Хупавир - 6м.
След тези 6 месеца смених отново лекаря. Колпоскопия + биопсия. Резултат от биопсия: "Инвертна папиломатоза и смесеноклетъчно възпаление, p16 - негативен, Ki67- позитивна реакция в базални слой. Съответства на CIN1."
Изписано ми е AHCC и Papilocare. Без горене, лазери и т.н. Можело да мине само с медикаменти, защото съм млада. На 25 съм...
Също ми беше казано, че не е проблем и да правя опити за деца.

Чудя се дали е добре да направя още една консултация? Притеснявам се да не се развие и да изпусна нещата... Смятате ли за нормално да се лекува само с медикаменти? И дали наистина евентуално забременяване на този етап е окей?
Не се съмнявам в лекарят си, препоръчан ми е и знам, че е добър специалист, но и аз съм малко хипохондричка...надявам се да ме разберете Grinning

# 548
Ще се доверя на лекаря.

# 549
И аз съм се лекувала само с медикаменти. Вече минаха 5 години оттогава, забременях и родих. Следя се на 6 месеца и засега уж няма негативно развитие.

# 550
  • Pernik
Не искам да Ви плаша, но е възможно резекционните линии да не са чисти. предвид факта, че сте с Цин 3 и HSIL. Другия вариант е да искате блокчета за оглед от втори патолог.
Желая Ви успех! Искам да ви кажа, че дори и да се наложи повторна конизация, няма нищо страшно

Може и да се окаже прав лекаря, който искаше директно да махнем всичко защото вече не ми трябвало, но някак не бях (не съм) готова да се разделя с орган.

# 551
Здравейте!Направиха ми конизация и доки ми каза след 6 месеца пак да отида за преглед и ако има нещо да се продължи.Та въпроса ми е какво са ви правили след това?Благодаря

# 552
  • София
Здравейте!Направиха ми конизация и доки ми каза след 6 месеца пак да отида за преглед и ако има нещо да се продължи.Та въпроса ми е какво са ви правили след това?Благодаря
При чисти резекционни линии в хистологията, не се прави нищо. Само се ходи на контролни прегледи.

# 553

Може и да се окаже прав лекаря, който искаше директно да махнем всичко защото вече не ми трябвало, но някак не бях (не съм) готова да се разделя с орган.
Да се махне матка не е проста работа.Направете реконизация или директна ампутация на шийката, матка се маха в краен случай.Стискам
палци всичко да е наред!❤

# 554
Здравейте,
Някоя да е правила операция за премахване на матка с робота Да Винчи в Токуда? Може ли да сподели опит и мнение?

Общи условия

Активация на акаунт