Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 42 072
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • Благоевград
Подложих се на тази операция с надеждата, че като се запази матката ще има шанс за бременност, а то какво стана, нито бременност и един куп други проблеми ми създаде. Заслужаваше си да го съдя до дупка за лекарска грешка, но в България знаем, че няма смисъл. После съжалявах, че не махнах направо всичко тогава и да знам, че няма надежда. Вече се примирих с мисълта, че няма да имам дете, но поне да съм здрава искам....

Абсолютно малоумно постъпи Славов тогава. Ужасно ме е яд, че тогава Славчев се влоши здравословно и ти се довери на този псевдо заместник негово протеже.
Ако Горчев ти е вдъхнал доверие - това е добре, той е голямо име, разчитам, че знае какво прави.
Толкова ужасна история! Заслужава да се повтаря редовно в тази група, за да не се излъже още някой да иде при този некадърник!

# 481
Момичета ,предстои ми конизация на маточната шийка...много ме е страх !!!
Каква е процедурата и възстановяването колко време е ?
Благодаря!

Здравей,
При кой лекар си? При мен дори беше с местна упойка. Отидох в 12 на обяд и в 12.30 ситръгнах. Гледах да не се натоварвам 1 месец и това е Simple Smile (бях cin 2)
Къде я правихте с местна упойка? При кой лекар?
Конизация за такова време? Правена ми е 2010г. В Плевен,  лежах едно денонощие, с пълна упойка беше.

При Карагьозов във Вита
Според мен подходът зависи и дали си по здравна каса (където задължително има престой) или си плащаш ...

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:08 от annonymous 18

# 482
Здравейте.
На майка ми й предстои конизация при доктор Лъчезар Танчев в Да Винчи. Казал й е, че ще е с местна упойка? Възможно ли е? Аз знам, че с лазер се прави с местна упойка, а не със скалпел. Болезнено ли е?

Излезна й на цито 3Б и атипични клетки. На Колпоскопа е видял една малка точица, която не се е оцветила. Майка ми преди години е горила раничка и предполага, че може да е от нея. Предложил й е три варианта и са се спрели директно на конизация, за да не се лутат в изследвания и чакане. След резултата ще се види накъде ще продължат

# 483
Биопсия?

# 484
Ще я вземе завдно с конизацията доколкото разбрах, но ще попитам пак.

# 485
Няма да я вземе. ще изследват изрязаното.Не е ок, ама…

# 486
  • Дубай
Хубаво е да се установи какво точно ще се реже/маха. Направете биопсия!

# 487
Здравей, Дорсче!
Да, Марков предлага махане или хапчета.
Бях при Карагьозов още след операцията и направо си ме отпрати да си ходя, при който ме е оперирал да си оправя грешките. Миналата седмица бях при Горчев и честно бях доста скептично настроена, но много ми допадна. Изслуша ме, обясни ми бавно всичко и остана потресен, че Славов е забравил да сложи да не се затвори каналът. Даже ме е яд, че не отидох тогава при него, но пустите пари, все не стигаха.... .
Каза, че е най-лесно да се махне матката, но предложи да е лапароскопски и каза, че  това, че имам сраствания няма да е проблем. Каза, също че може да рискува да пробва да направи канал, но ако се получи силен кръвоизлив, може да се стигне до махане на матката. Сега пробвам с хапчетата да видя как ще се чувствам, но ако се наложи махане ще се обърна към Горчев. Поуспокоих се.
Здравейте, момичета, извинете че така нахлувам. Преди 5 години, когато ме оперираха от РШМ имаше доста добри отзиви за Горчев, но имате ли пресни впечатления? Искам да отида за второ мнение при него, но предвид че не ме е оперирал той се притеснявам дали ще ми обърне внимание, четох доста лоши отзиви вече за него и се притесних.... А положението ми е сравнително спешно, срасна ми каналът и сега не може да ми изтича цикъла, което е свързано с доста болезнени спазми. Моят доктор предлага или спиране на цикъла с хапчета(ако изобщо успеем) или махане на матката .... Много ме е страх, май повече от преди операцията
Кой ти предлага махане на матката, Марков ли? (пишехме си едно време с теб, с тъга те виждам отново в темата Sad )
Прави ли консултация с Карагьозов навремето? Ако не си, то сега вече със сигурност ти го казвам.

Цитирам вас 2020 година и направо не мога да повярвам какво чета!?
Цитат
Минавам само да кажа, че днес бях при доктор Карагьозов и изключително много ми хареса! Много внимателен и обяснява всичко спокойно. Иначе имам срастване на канала и той смята, че цикъл си имам, но няма от къде да изтича. Посъветва ме да го разширя възможно най-скоро, тъй като може да получа ендометриоза. Каза ми да си отида при Славов (каза, че му е бил ученик и му се вижда, че оперцията е направена добре). Та така... другата седмица отивам да свърша и тази "работа". Щяло да е кратка процедура под венозна упойка, но все пак стискайте палци, тъй като можело и да не стане от първия път

Тия доктори нормални ли са!? Преди 4 години го хвалил, операцията била направена добре, сега ви гони при него,  да си оправял грешките. Какъв е този професионализъм, или липса на такъв по-скоро. Аз съм изумена! Не знае човек вече на кого да се довери, като светилата се държат с теб като със зеленчук! Извинявайте, но е трябвало да потърсите прават си и наистина да го съдите /Славов/. Та той ви е осакатил за цял живот! Angry

# 488

Как е по правилно ...първо биопсия ли и защо

# 489
  • Sofia

Биопсията се взима обикновенно при прегледа с колпоскопа ,не е болезнено усещането е като пощипване. То е точно това щипват материал от съмнителните участъци от прегледа. След резултатите е редно да назначат конизация какъвто и да е било вид, но нека се види има ли нужда, освен положението ако не е съвсем добре и на първо четене на прегледа. При мен докторката, която ми взе 1та биопсия ми каза:"Така като гледам засегнатите участици и реакцията след разтвора най вероятно ще е цин 2,излезна резуптат граничен цин 1-2. Вторият доктор не пожела да гледа нейната биопсия искаше той да си вземе материал имал си доверие на патолога и т.н резултатите бяха същите . Дефакто само доктора който ми направи конизацията не пожела биопсия, а се довери на това което вижда, дори не искаше да чете листовете на тези преди него.
Но реда е преглед колпоскопия биопсия, и накрая конизация, ако е необходимо. Доста пъти решават лекарите, че ще пробват лечение с избягване на конизацията.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:20 от katerinia

# 490

Биопсията се взима обикновенно при прегледа с колпоскопа ,не е болезнено усещането е като пощипване. То е точно това щипват материал от съмнителните участъци от прегледа. След резултатите е редно да назначат конизация какъвто и да е било вид, но нека се види има ли нужда, освен положението ако не е съвсем добре и на първо четене на прегледа. При мен докторката, която ми взе 1та биопсия ми каза:"Така като гледам засегнатите участици и реакцията след разтвора най вероятно ще е цин 2,излезна резуптат граничен цин 1-2. Вторият доктор не пожела да гледа нейната биопсия искаше той да си вземе материал имал си доверие на патолога и т.н резултатите бяха същите . Дефакто само доктора който ми направи конизацията не пожела биопсия, а се довери на това което вижда, дори не искаше да чете листовете на тези преди него.
Но реда е преглед колпоскопия биопсия, и накрая конизация, ако е необходимо. Доста пъти решават лекарите, че ще пробват лечение с избягване на конизацията.

Да, майка ми каза, че щял двете заедно да направи. Дано е слушала и е разбрала. Помолила съм я на прегледа като отиде да попита пак за биопсия на тази част.

# 491
Но идеята на биопсията е да се прецени дали изобщо има нужда от конизация. Може да се окаже излишна операцията. Въпреки, че такава висока група на цитонамазка не знам дали може да се дължи на някакво възпаление. Освен това е хубаво да отиде на второ мнение, поне аз бих.

# 492
Привет!
Препоръчайте, моля специалист/онкогинеколог във Варна, за преглед с колпоскоп, биопсия при изменения по шийката.
Благодаря!

# 493
Привет!
Препоръчайте, моля специалист/онкогинеколог във Варна, за преглед с колпоскоп, биопсия при изменения по шийката.
Благодаря!

Аз съм пациентка на професор Корновски. Доволна съм до момента от него.

# 494
  • София
...
Бях при Карагьозов още след операцията и направо си ме отпрати да си ходя, при който ме е оперирал да си оправя грешките.
...
Цитирам вас 2020 година и направо не мога да повярвам какво чета!?

Цитат
Минавам само да кажа, че днес бях при доктор Карагьозов и изключително много ми хареса! Много внимателен и обяснява всичко спокойно. Иначе имам срастване на канала и той смята, че цикъл си имам, но няма от къде да изтича. Посъветва ме да го разширя възможно най-скоро, тъй като може да получа ендометриоза. Каза ми да си отида при Славов (каза, че му е бил ученик и му се вижда, че оперцията е направена добре). Та така... другата седмица отивам да свърша и тази "работа". Щяло да е кратка процедура под венозна упойка, но все пак стискайте палци, тъй като можело и да не стане от първия път
Тия доктори нормални ли са!? Преди 4 години го хвалил, операцията била направена добре, сега ви гони при него,  да си оправял грешките. Какъв е този професионализъм, или липса на такъв по-скоро. Аз съм изумена! Не знае човек вече на кого да се довери, като светилата се държат с теб като със зеленчук!
Извинявам се предварително, тъй като отговора ми вероятно ще бъде провокативен.

Моля ви да четете внимателно, преди да правите свободни интерпретации. При Карагьозов не е ходено 2 пъти, а само веднъж - преди 4 години. Това, което четете и "не вярвате какво четете" са 2 различни разказа за една и съща ситуация. Преди 4 години авторката е била доволна от него, а преди няколко дни разказва същата случка, като загатва, че навремето е отпратена/отказана ѝ е помощ. Защо двете мнения са толкова различни, няма да ровя, от уважение към авторката и тежката ситуация, в която се намира. Но това със сигурност не говори за липса на професионализъм у лекаря.

Последно време прочетох странни, осъдителни и дори абсурдно звучащи мнения тук. Включвам се просто с молба да се абстрахирате колкото ви е възможно от личните си предразсъдъци, и ако сте на път да сипете хули за лекари, забавете темпото и първо помислете.

Така от този анонимен профил да настройваме хората, не е ок някак.

Общи условия

Активация на акаунт