Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 41 979
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • Дубай
Мел, не пускайте един след друг постове, ще ви баннат.
Моите конизации бяха на през три месеца, доцентът ми обясни, че шийката трябва да зарастне и тогава да се прави втората.

# 586
Мел, не пускайте един след друг постове, ще ви баннат.
Моите конизации бяха на през три месеца, доцентът ми обясни, че шийката трябва да зарастне и тогава да се прави втората.
ок няма мерси . последно при кого ги направихте

# 587
Здравейте! 6м. След раждане бях на преглед и днес резултатите от цитонамаската излязоха. Аз се изплаших ако може някой да ми помогне с разчитането, че като чета в интернет се стресисам повече. Пратих ги на лекарката тя ми каза да изчакаме и микробиологията. Аз докато чака 2 дни ще се побъркам. Възможно ли е да е нещо сериозно. И ако е нямаше ли да се види от всичките изследвания и прегледи през бременността?

# 588
  • София
Ani, изчакайте резултатите от микробиологията. Може да е възпаление, бактерия. Хубаво е да ви направят преглед с колпоскоп и тест за hpv. Нищо сериозно, но изисква проследяване и лечение.

# 589
Конизацията ми е правена в Плевен, болницата е Сърце и Мозък. Моят онко-гинеколог е Александър Любенов, можете да прочете за него. Има машината на Давинчи, както и познанията за тези манипулации. Много съм доволна от него и целият му екип, това е моето мнение.
https://cardiacinstitute.bg/team/aleksandar-lyubenov/

# 590
  • Варна
Аз бях с CIN 3 и на мен ми предлагаха махане на матката. Другият лекар, при когото отидох, ми каза, че няма нужда. Направи ми скалпелна конизация (първата беше с лазер), от последващи коментари разбирам, че е изрязано доста, явно се е застраховал. След втората конизация резултатът от хистологията беше CIN 1 и изрязано до здраво. Това се случи пролетта на 2022 г. Имах и активен hpv. Пих разни неща и миналата година тестът за hpv беше отрицателен. Кураж и спокойствие! Всичко ще е наред 😉

# 591
Аз бях с CIN 3 и на мен ми предлагаха махане на матката. Другият лекар, при когото отидох, ми каза, че няма нужда. Направи ми скалпелна конизация (първата беше с лазер), от последващи коментари разбирам, че е изрязано доста, явно се е застраховал. След втората конизация резултатът от хистологията беше CIN 1 и изрязано до здраво. Това се случи пролетта на 2022 г. Имах и активен hpv. Пих разни неща и миналата година тестът за hpv беше отрицателен. Кураж и спокойствие! Всичко ще е наред 😉
    Какво приемахте (пихте) ,Какво имате предвид разни неща ..споделете ???

# 592
    Вирусът атакува при слаба имунна система, за да засилите имунитетът и да го изхвърлите от организмът можете да приемате имуностимулатори. Има всякакви различни по схема, аз лично пия изопринозин. Има дами, които приемат други видове лекарства, могат да споделят какви.

# 593
    Hupavir пия аз сега.2х1 за 1 месец и после х1 втори месец.Това ми назначиха.

# 594
    • Варна
    Пих АHCC и си слагах Papilocare, но не едновременно. Първо беше едното, мина малко време и после и другото.

# 595
    Пих АHCC и си слагах Papilocare, но не едновременно. Първо беше едното, мина малко време и после и другото.
    Колко време пихте АНСС и как го приемате?
    От къде го купувахте ?

# 596
    Мислите ли, че hpv + диспазия цин2/3 може да се излекува само с имуностимулатори? Моят лекар е категоричен, че дисплазията не може да се махне сама, но четох много истории как жени успешно са се излекували дори от цин3 без лекарска намеса - с AHCC и фолиева киселина. Има ли тук дами, избрали натуралното лечение?

# 597
    Цин 1-2 и млад организъм- да, но цин 3 и напреднала възраст, не бих рискувала.

# 598
    При лека дисплазия шансът да бъде излекувана без оперативна намеса е по-голям, отколкото при тежката. Казвам го от опит.. Бях 2-3А група, минах 3 месечен курс с папилокер и хупавир и станах 3б група, а съм на 23 години. Думите на моят Аг бяха “ Без значение кой високорисков щамп чпв си, трябва да бъде остранено, защото вече има поражения и ще се превърне в нещо по-сериозно”.

# 599
    • Дубай
    При по-малък цин е възможно, да, но лично аз не бих рискувала и отстранила поражението, за да си спестя
    евентуални  нататъшни тревоги.
    Аз съм на 38 вече ,в началото бях 3А група-курс папилокеър шест месеца и вече бях цин 3 и 3Б. Изводите оставам на вас!

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 15:39 от I.V

Общи условия

Активация на акаунт