Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 093
  • 908
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, прикачвам от днес резултатите ми. Другата седмица имам час при личната ми лекарка, но за пръв път виждам ТСХ да ми е завишен. Също не съм много наясно какво означава базофилите да са ми завишени и дали има връзка това с ТСХ-то. Благодаря !

# 361
  • варна
Здравейте, днес пуснах профилактично изследвания на сина ми. Той е на 13 год, активен спортист и сравнително не боледуващ. Озодачиха ме еозофилите, трябва ли да се притеснявам? Благодаря предварително!

# 362
.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 02:30 от KarnaVall

# 363
  • Sofia
Тсх си е направо перфектно. Бих се разтревожила от червената кръвна картина. Странно е откъде идва този нисък хемоглобин при желязо,фолиева киселина и б 12 в норма, макар и към долна граница. Оттам може да идва недостига на въздух.

# 364
Високи еозинофили има при алергия. Останалите неща са добре.

# 365
Здравейте!
Още от юли месец имам една дразнеща кашлица, която не минава. Днес съм на лекар.  
Ще ми кажете ли как се тълкува КАС

Докторката, която беше в лабораторията ме успокои, че няма нищо.. но виждам, че има раздвижване..  иначе на рентгена нищо не се видя, кръвната картина е добре.

( пробата е взета от пръста )

# 366
  • варна
[quote author=kristinia link=topic=1649616.msg48409024#msg48409024 date=1723378957]
Високи еозинофили има при алергия. Останалите неща са добре.
[/quote]

Много благодаря 🌼

# 367
Привет ,дано има кой да даде мнение относно моите резултати 🙏Жена на 35години съм , с адско подуване и дискомфорт, немога да хапна ,чувствам се като че ли ще се пръсна 😔 утре ще пускам отново урина само че стерилна ....
Благодаря Ви предварително

# 368
Трябва ли да се спре приема на Glucophage за няколко дни преди тестване за инсулин?

# 369
Здравейте!
Жена на 40+ години съм, днес реших да си пусна профилактично изследвания, защото имам замайване от 1-2 дни и ниско кръвно!
Може ли по-запознатите да кажат има ли нещо притеснително в резултатите, предвид някои отклонения в стойностите?
На какво биха могли да се дължат тези отклонения?
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 22:52 от Rusi_be

# 370
  • Sofia
Виждате, че хемоглобинът е доста нисък. По-горе имаше подобни резултати. Предвид, че желязото не е толкова зле,пуснете и витамин б12, както и фолиева киселина и тогава идете на лекар за терапия.

# 371
Виждате, че хемоглобинът е доста нисък. По-горе имаше подобни резултати. Предвид, че желязото не е толкова зле,пуснете и витамин б12, както и фолиева киселина и тогава идете на лекар за терапия.
Сега качих продължението … Б12 е в норма.
Освен, че имам обилен цикъл понякога …. Не знам на какво друго се дължи ниския хемоглобин, така си ми е от доста време .

# 372
Здравейте може ли някой да ми разчете резултата че съм доста притеснена и съм на преглед в сряда😢

# 373
Здравейте! Изследвах доста неща (хормони, чернодробна и бъбречна функция). Излезе ми че тестостерон и Dhea-s са ми под норма.
Тестостерона при долна граница 0.22 ми е 0.13, а Dhea-S при долна граница 3.20 ми е 2.16.
Според АГ всичко е наред, но аз не мисля така. Идеи?

# 374
Здравейте! Изследвах доста неща (хормони, чернодробна и бъбречна функция). Излезе ми че тестостерон и Dhea-s са ми под норма.
Тестостерона при долна граница 0.22 ми е 0.13, а Dhea-S при долна граница 3.20 ми е 2.16.
Според АГ всичко е наред, но аз не мисля така. Идеи?

Какви симптоми имате?

Общи условия

Активация на акаунт