Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 121
  • 908
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Изследвах доста неща (хормони, чернодробна и бъбречна функция). Излезе ми че тестостерон и Dhea-s са ми под норма.
Тестостерона при долна граница 0.22 ми е 0.13, а Dhea-S при долна граница 3.20 ми е 2.16.
Според АГ всичко е наред, но аз не мисля така. Идеи?

Какви симптоми имате?

Нямам симптоми. След 3-тото раждане (2023г) имах закъснение на цикъла с 10 дни, след това е редовен- на 28-32 дни. TSH e 1.4.
Мога да кача изследванията, ако ще дадат по-ясна картина. Правени са на 19 ден от цикъл.

# 376
Щом нямате симптоми, вероятно за вас тези стойности на хормоните са ок.Аз също съм с под референтен тестостерон, правих опит да го покача, но изглежда не е нужно в моя случай.

# 377
Привет ,дано има кой да даде мнение относно моите резултати 🙏Жена на 35години съм , с адско подуване на корема и дискомфорт, немога да хапна ,чувствам се като че ли ще се пръсна 😔 утре ще пускам отново урина само че стерилна ....
Благодаря Ви предварително

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:01 от Plamennna89

# 378
Здравейте,
Моля за мнения съвети. От вчера съм доста притеснена за нивата на витамин б12. Май месец по медицински причини имам аборт в 8г.с тихата изследвах ТХС и започнах прием на елтирокс беше със същите стойности както на тези изследвания. След това юни го изследвах, за да проверя беше със стойност (2.97) вчера обаче виждам, че пак е с високи нива. Изследванията са на 5-ти ден от МЦ и мисля, че има раздвижване в естрадиол и FSH, но очаквам информация от лекар. Най- голямото ми притеснение е високото ниво на Б12, пия фолиева киселина и видях, че е с в12 може ли да бъде от нея? Днес смятам да спра с приема ѝ и да изследвам след 10дни отново.

# 379

В норма ли са? 37 години, 50кг

# 380
  • Варна
По тези показатели нямате Хашимото, но само с TSH изобщо не се разбира. В "норма" е, но ако имате симптоми и оплаквания, пуснете Т4 и Т3.

# 381
Можете ли да ми кажете дали има нещо притеснително, пуснах изследванията по препоръка на кардиолог, заради висок пулс, като проблема не е от сърцето. Благодаря!

# 382
Здравейте,
дали е притеснително завишението на лимфоцитите?

# 383
Здравейте, моля за разчитане на резултатите на съпруга ми, на 35г. Притиснени сме от високата кръвна захар 😔

# 384
  • Варна
Триглицеридите са изключително високи, кръвната захар също - вероятно има метаболитен синдром, възможна инсулинова резистентност или директно вече е диабет тип 2 с тази захар + захар в урината означава, че е висока в кръвта и вече тялото я изхвърля. В миналото диабета са го разпознавали именно по сладката урина (глюкоза там). С наднормено тегло ли е? Да провери инсулин на гладно, HOMA индекс и гликиран хемоглобин и към ендокринолог.

# 385
Здравейте,
заедно с ПКК, която бях публикувала ми излезе и Б12, което ми се вижда изключително високо, впредвид, че не съм вземала никакви добавки.
Възможно ли е да е техническа грешка или? На какво би могло да се дължи…

# 386
Здравейте, моля за разчитане на резултатите на съпруга ми, на 35г. Притиснени сме от високата кръвна захар 😔

Кога е правено изследването по отношение на хранене? Ако е на гладно, кр захар е изключително висока. Ако е приел нещо през устата, особено ако е съдържало лесно усвоима захар, може и да е нормално. Зависи. Непременно направете още веднъж кръвна захар след поне 12 часа гладуване плюс HbA1C.
Липидния профил също не е идеален, но първо изяснете положението с кр захар.

# 387

Никога не си мия зъбите сутрин преди изследване на глюкоза на гладно. Забелязала съм, особено често като си я меря с тестери вкъщи, че излиза повишена защото пастите за зъби са подсладени! 😳

# 388
Никога не ми е била завишена кръвната захар, заради миенето на зъби. А и ти не я ядеш, че да се озове в кръвта.

# 389
Никога не ми е била завишена кръвната захар, заради миенето на зъби. А и ти не я ядеш, че да се озове в кръвта.

😁 😀 😁

Общи условия

Активация на акаунт