Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 025
  • 908
  •   2
Отговори
# 780
Здравейте ,
Изследванията ми бяха назначени от хематолог и ще ги разчита в Понеделник .

# 781
Здравейте група пуснах профилактични изследвания на детето ми което е на почти 2г. Нямам връзка с педиатъра в момента затова много бих се радвала ако ми помогнете .

# 782
Здравейте група това са резултатите от изследванията на сина ми . Притесняват ме завишените еозинофилни левкоцити . Потърсих мнението на педиатърката ни ,но отговор все още нямам затова много бих се радвала ако ми кажете вие как мислите много ли са завишени стойностите ?

# 783
  • Melmak
Мисля, че при алергии се завишават.

# 784
По принцип имаме кожен обрив от около 6 месеца насам който е само на бедрата и външната  част на ръцете и на мен лично ми прилича на гъша кожа водих го на дерматолог той каза че не алергия а претопляне за което аз съм твърдо съм против съответно след това пак посетихме педиатъра и той каза че може би алергия но тестове на толкова малки деца не правят и вече не знам какво да правя просто почвам да се притеснявам

# 785
  • Melmak
Аз съм с алергии и се е случвало да са ми завишени. Като съм питала лекари защо - от алергията.

# 786
По принцип имаме кожен обрив от около 6 месеца насам който е само на бедрата и външната  част на ръцете и на мен лично ми прилича на гъша кожа водих го на дерматолог той каза че не алергия а претопляне за което аз съм твърдо съм против съответно след това пак посетихме педиатъра и той каза че може би алергия но тестове на толкова малки деца не правят и вече не знам какво да правя просто почвам да се притеснявам
Здравейте, не знам от кой град сте, но днес четох, че една мама от Варна е правила на бебче 4м панел алергии 54храни, не знам от къде са му взели кръв, но са излезли положителни. На моя син същия панел му правих преди няколко месеца, но той е на 5г и му взеха от вената. Също така има лепенки който се поставят на гръбчето на детето и стоят 48ч и след това се отчита резултата, но не трябва да се мокрят и трябва стриктно да се следят да не направи силна алергия в такъв случай се маха веднага лепенката. На синът ми не му излезе алергията към козето малко на кръвния и чрез такава лепенка я останувихме, а от кръвния излязоха 3 алергии.

# 787

Здравейте, не съм сигурна дали тази тема е подходяща за подобни изследвания, но ще помоля за помощ в разчитането.. Доста съм притеснена а часът ми е за другата седмица .. От година правим опити за бебе и имам 1 спонтанен аборт преди 4 години.. на 27г.съм ..

# 788
Мисля, че в подфорума за забременяване беше има тема за разчитане на хормони, най-добре ще ти отговорят.

Аз знам само, че съотношението LH:FSH трябва да е 1:1 за да е добро. Когато LH е по-висок обикновено говори за поликистозни яйчници. Струва ми се, че  Антимюлеровия хормон ти е нисък, не съм на 100% сигурна, но в твоята възраст мисля, че трябва да е най-висок

# 789

Може ли малко помощ с разчитането на тези резултати? По-конкретно ме притеснява - бактерии 53 (референтна стойност 0 - 130).

Нормално ли е? И защо е такъв референтният диапазон (не би ли трябвало да е 0 или отрицателен)?
Правени са в лаборатория Бодимед.

# 790
За бактерии не е чак отрицателна границита, винаги може да има някакви, но аз където се изследвам е до 5. Вероятно въпрос на апаратура, твоя резултат е в средата, така че смятам, че е ок.
Все едно ако е до 5, резултата да е 2, нормален.

# 791
За бактерии не е чак отрицателна границита, винаги може да има някакви, но аз където се изследвам е до 5. Вероятно въпрос на апаратура, твоя резултат е в средата, така че смятам, че е ок.
Все едно ако е до 5, резултата да е 2, нормален.
Благодаря за мнението. Дано да няма нищо сериозно.
До момента не съм виждала подобни стойности и референтни граници специално за този показател и малко се шашнах.

# 792
Може ли някой да помогне с разчитаме на тези резултати от урина. За какъв проблем става дума? Личната ми каза бактерия няма и антибиотик не може да изпише. Праща ме на специалист, но чак януари има свободен час. До тогава така дали мога да стоя?
Скрит текст:

# 793
По повод на какво са пускани тези изследвания? Оплакванията какви са? Много странно изглеждат тези резултати за мен (в чужбина ли са пускани?), но виждам, че е положително изследването за бактерия, виждам кръв в урината, увеличени левкоцити, общо взето май всичко е увеличено, освен кетони, PH и тегло. Инфекция е някаква. Според мен е добре нефролог и уролог да Ви прегледа, на първо четене може би нефролог.

# 794
Пускани са на годишни прегледи без оплаквания. С кръвните пуснаха и тези. Сега ме карат да ги повторя. Но чак в идната събота, че толкова 5 мин няма къде да ми дадат час. Да в чужбина са пускани. Говорих с личната днес, каза не може антибитоик, защото нямало бактерия конкретна от посявката. А и аз виждам че пише че има бактерия. Отделно съм в спор с  нея за липидния ми панел. Хапчета ще ми изписва за холестерол.

Тотал Холеетерол: 227 mg/dl
Triglyceride - 63mg/dl , <=149mg/dL
HDL - 68mg/dl >=50mg/dl
LDL - 146mg/dl <=129mg/dl
CHOL/HDL - 3.3  <=4.4

A1C -5%
Glucose - 97mg/dL

Vit. D - 84.2ng/mL
B12-531pg/mL

Общи условия

Активация на акаунт