Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 54 936
  • 908
  •   1
Отговори
# 855
Няма написани граници, но да значи този хемоглобин е нисък желязото също. Отиди на хематолог, хубаво е да си провериш как е и щитовидната жлеза.

# 856
Здравейте, от няколко години изпитвам постоянна умора, независимо от това,че съм спала 8 часа. Кожата на лицето ми се лющи. Винаги са ми казвали лекарите,че съм добре,че си въобразявам. Днес си пуснах изследвания- хемоглобин 96, желязо 2.70.На 29 години съм, ако има значение.Това значи ли ,че имам анемия? Благодаря!

От доктор знам, че хемоглобинът не трябва да пада под 100. Желязото също е ниско.

# 857
Със сигурност се касае за анемия. Много е нисък хемоглобина. При жени не трябва да бъде под 110-120 (дори и 100 е ниско). Консултирайте се с лекар - по възможност хематолог. Може анемията да е вследствие на друго подлежащо заболяване.

# 858
Здравейте,
Пуснах си профилактични изследвания и малко ме притесниха ниските левкоцити и неутрофили, както и п. киселина. Час при лекаря имам другата седмица. Според вас има ли нещо тревожно?

# 859
Здравейте,
Трябва ли да се притеснявам? На 26 години съм ако има значение.

# 860
Здравейте,
Може ли помощ за разчитане на рентгенова снимка на бял дроб и сърце, мъж 64 години:

Перибронхиални изменения двустранно перихилерно и в средните полета, по-изразено вляво.
Не личат инфилтративни засенчвания на паренхима.
По-груба структура на хилядите.
Сърдечна сянка- леко удължена л.к.дъга, уплътнена спортна дъга.

# 861
Здравейте, това са моите резултати. Бях на преглед при Аг заради зацапване след цикъл.  След вагинален ехограф и цитонамазка всичко е наред и най- вероятно проблемът е хормонален. Имам час за АГ чак за 12.12 и искам да попитам междувременно тук за мнение.

# 862
Здравейте, може ли помощ с разчитане на тези резултати? Staphylococcus spp. дали са в степен която изисква лечение? Благодаря!

# 863
По принцип антибиотично лечение се прилага след 10 на 5 степен. Имате ли оплаквания?

# 864
Здравейте, може ли да ми помогнете за разчитане на резултатите от free psa и total psa. Не разбирам как точно да ги изчисля по формулата. Благодаря!

# 865
  • Melmak
Здравейте!

Според вас ниски ли са ми желязо и феритин? Излишно ли е да приемам селен?

# 866
Здравейте, може ли да ми помогнете за разчитане на резултатите от free psa и total psa. Не разбирам как точно да ги изчисля по формулата. Благодаря!
Нормални са изследванията.
Трябва 0.233 да представлява 15-25% от 1.440.
В случая като разделиш двете числа се получава 16,18%, т.е. в референтния диапазон е.

# 867
@Margarita1976 Благодаря ви, че ми отговорихте!

# 868
Здравейте!

Според мен са добре. Селен в никакъв случай не вземай ще се предозираш, а там най-безобидния симптом е косопад.

# 869
  • Melmak
Здравейте!

Според мен са добре. Селен в никакъв случай не вземай ще се предозираш, а там най-безобидния симптом е косопад.

Благодаря. Това са изследвания без да пия нищо като добавки. Четох, че дефицит на селен може да провокира косопад. И високите стойности също. Беше ме страх да нямам дефицит, то явно си е в норма при мен.

За желязото и феритина не знам..

Общи условия

Активация на акаунт