Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 54 954
  • 908
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте,

Разчитане на микробилогия, този път ми се вижда добре сякаш?

# 841
Лактобацилите са малко, вземете си  пробиотик

# 842
Здравейте.
Бременна съм в 7+2, това са резултатите ми от изследвания. Има ли нещо притеснително според вас? С тромбофилия съм и слагам инжекции хепарин, ако има значение.

# 843
Хубаво е да си пуснете всички щитовидни хормони, ТСХ не е показателен сам по себе си, но е почти на долна граница и е хубаво да се знаят как са нивата на Т4 и Т3.
Иначе другите резултати според мен са ок.

# 844
Хубаво е да си пуснете всички щитовидни хормони, ТСХ не е показателен сам по себе си, но е почти на долна граница и е хубаво да се знаят как са нивата на Т4 и Т3.
Иначе другите резултати според мен са ок.
Другите щитовидни хормони ми бяха в норма, само ТСХ трябваше да свалим заради бременността. Утре все пак ще посетя ендокринолог. Благодаря много, успокоихте ме.

# 845
Здравейте! Какво мислите за подобно отклонение в еозинофилите и какво бихте ме посъветвали да предприемем:

# 846
Здравейте и благодаря предварително !
Септември правих ПКК с диференциално, показател MCV беше 98,8 при реф.96. Днес отново е 98 при същите референтни. Трябва ли да ме притеснява ? Самостоятелно не знам как се тълкува, другите показатели са ми в норма.

Допълвам се с изследвания на Б12 и фолиева от днес. За Б12, приемам едни витамини, в които се съдържа дневна доза (50 микрограма) и фолат (400 микрограма), но от 3 дни не бях заради изследването. Стойностите на Б12 са 569.11 (реф. 180-916) и фолиева 5.71 (реф. 3.20-19.6). Има ли нужда да пия допълнително добавки и дали да изследвам и друго ?
Благодаря предварително !

# 847
3 дни не се достатъчни, прави се почивка поне 14-20дни, така че резултата малко или много е компрометиран и нереален отразен е външния прием и не се знае колко е истинското ниво без добавки. Иначе като числа В12 изглежда добър, фолиевата може да се вдигне още, но пак казвам, резултатите не са обективни!

# 848
Ами тогава да си продължавам с витамините, да взема фолиева допълнително.
След месец пак ще изследвам MCV, не знам защо е завишен, ако не е от липса на Б12з

# 849
Ами никой не е казал, че няма липса! Това изследване не е реално, просто казах, че като цифра е добре да е толкова, но твоя със сигурност не е така. А MCV се завишава от дефицит на В-витамини, не само В12, при условие, че и фолиевата не е реална, вероятно е още по-ниско т.е. на долна граница е вероятно.

Аз лично бих спряла витамините за поне 2 седмици и бих пуснала нови изследвания, за да се знаят реалните нива какви са и какво и колко да се пие. Когато има дефицит на В12 се пият доста по-сериозни дози от 50мкг и е хубаво да не се "пият" а да минават през лигавица - подезични таблетки, спрей и т.н.

# 850
Добре, ще ги спра за 2 седмици и пак ще пусна изследвания.
Благодаря за отделеното време !

# 851

Може ли мнение за резултатите  дете на 5г със температура без други особени симптоми .По -специално за белтъка в урината ?

# 852
Потърсете Уролог. Този белтък в урината трябва да го няма. Освен това има увеличен уробилиноген. Има някаква инфекция.

# 853
Здравейте, може ли мнение? Лимфоцитите преди две седмици бяха 49.

# 854
Здравейте, от няколко години изпитвам постоянна умора, независимо от това,че съм спала 8 часа. Кожата на лицето ми се лющи. Винаги са ми казвали лекарите,че съм добре,че си въобразявам. Днес си пуснах изследвания- хемоглобин 96, желязо 2.70.На 29 години съм, ако има значение.Това значи ли ,че имам анемия? Благодаря!

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 12:56 от Kattq

Общи условия

Активация на акаунт