Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 314
  • 908
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Моля за мнение.Вит.В12 и вит.Д е ниско,но не мога да разбера кортизола дали е нисък или е във норма.
Снимка?

Пропуснала съм! Извинявам се 😊! Прикачих я към поста!

# 496
Здравейте,моля за мнение за тези профилактични изследвания на сина ми-15 год.Еозинофилите са повишени но той е с алергия към акари и домашен прах и е на имунотерапия за това.Притесняват ме неутрофилите четох много страшни неща...

# 497
  • Sofia
Отклонението е толкова малко, че не бих се притеснявала.  Пуснете пак след месец и ще видите, че няма да е така.

# 498
И моите неутрофили са хронични занижени, но никой лекар не обръща внимание. Последната, известна алерголожка, ми каза, че ниският им брой нямал никакво значение, а това просто не е вярно. Решение до момента не съм намерила.

Отклонението е толкова малко, че не бих се притеснявала.  Пуснете пак след месец и ще видите, че няма да е така.
Моите неутрофили са така поне от няколко години насам.

# 499
Благодаря за отговорите,наистина е малко отклонението но човек много се притеснява ,когато се касае за детето му.Четох ,че е проблем ако са занижени под 1.5.10 на девета

# 500
Здравейте, пуснах тук резултати от изследвания, не получих отговор за тях, но повторих урината, понеже ми се стори притеснителна и това е резултата. Мисля, че сега изглежда наред всичко.
Да добавя, че 2 3 часа преди предното изследване бях поставила утрогестан от 300мг,и се чудя да не е от там такъв резултата.

# 501
Здравейте, това са изследванията на дъщеря ми (21 г) по повод повтарящо се сърцебиене.

Струва ми се, че TSH e висок предвид възрастта й, а и аз съм с Хашимото. Нещо друго има ли притеснително?
Ниският хемоглобин и желязо си ги знаем, с анемия е от пубертета още.

# 502

Здравейте, какво означават резултатите, които са извън нормалните стойности?

# 503
Кандиларов е лабораторията. Ако до края на деня няма промяна, ще се свържа с тях. Днес е 3ти работен ден откакто съм дала пробите, така че ще изчакам, може да се появи нещо.
Такива резултати се получават на място в лабораторията,  не ги качват в сайта, и аз съм го правила в Кандиларов и е така. Трябва да отидете и да си получите резултата

# 504
Кандиларов е лабораторията. Ако до края на деня няма промяна, ще се свържа с тях. Днес е 3ти работен ден откакто съм дала пробите, така че ще изчакам, може да се появи нещо.
Такива резултати се получават на място в лабораторията,  не ги качват в сайта, и аз съм го правила в Кандиларов и е така. Трябва да отидете и да си получите резултата

Да, вече знам, просто за пръв път пускам дете на ДГ, а не ми го бяха уточнили при даването на пробите. За догодина ще знам. Simple Smile

# 505
Здравейте! Моля за мнение.Вит.В12 и вит.Д е ниско,но не мога да разбера кортизола дали е нисък или е във норма. Няма референтни граници,какво значи да е по малко от 874? Трябва да е по малко или е ниско ако е по малко?

# 506
Здравейте! Моля за мнение.Вит.В12 и вит.Д е ниско,но не мога да разбера кортизола дали е нисък или е във норма. Няма референтни граници,какво значи да е по малко от 874? Трябва да е по малко или е ниско ако е по малко?

Стойности на кортизола по-малки от 0.874 са нормални. Вашият кортизол е в норма.

# 507

Здравейте, какво означават резултатите, които са извън нормалните стойности?

Може ли някой да сподели мнение?
Това е профилактичен кръвен тест.

# 508
Няма нищо притеснително в тези леки отклонения на лимфоцити и неутрофили.
Щом левкоцитите са наред. Левкоцитите колко са?

# 509
Няма нищо притеснително в тези леки отклонения на лимфоцити и неутрофили.
Щом левкоцитите са наред. Левкоцитите колко са?

В норма са Simple Smile благодаря за коментара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт