Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 294
  • 908
  •   1
Отговори
# 525
TAT и MAT се изследват, както ти написахме по-нагоре. Не виждам смисъл да тестваш едното без другото.

Той ми пусна само МАТ. За ТАТ нищо не каза.

# 526
Ами... Simple Smile Аз разбрах какво е казал, но те информирам кое се пуска винаги в твоя случай. Т.е. решението дали да слушаш конкретен лекар или да прочетеш как е правилно да действаш в конкретната ситуация, си е твое.

# 527
Здравейте мами;)
Можете ли да ми кажете дали имам някакъв проблем?
На 46г. съм
Благодаря предварително

# 528
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати? С 1 спонтанен аборт съм и 2г неуспех

# 529
Ами... Simple Smile Аз разбрах какво е казал, но те информирам кое се пуска винаги в твоя случай. Т.е. решението дали да слушаш конкретен лекар или да прочетеш как е правилно да действаш в конкретната ситуация, си е твое.

Получих си резултатие и хептен се обърках вече, честно казано... :/

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 21:27 от Merdansol

# 530

Може ли мнение относно тези резултати за Епщайн-бар?
 Предполагам означава, че съм прекарала вируса, но не знам дали това са много високи резултати, нещо друго? Имам и увеличен лимфен възел на шията.

Благодаря

# 531

Предполагам означава, че съм прекарала вируса, но не знам дали това са много високи резултати, нещо друго? Имам и увеличен лимфен възел на шията.

Благодаря

Имам същия проблем. Моя igG даже е по-висок от вашия 50 и нещо.
Имам лимфен възел отстрани на шията ( ляво )
Но аз прекарах и КОВИД.

# 532

Благодаря

Но аз прекарах и КОВИД.

Съжалявам...какви други прегледи и лечение са Ви назначили? Мен ме пратиха и на ехограф, но това беше преди да излезе резултата. Все още не съм ходила, нямам и лечение.

# 533
Всички сме карали инфекция с Епщайн-Бар в някакъв момент от живота си. Проблемът е, че този вирус остава в тялото и може да прави рецидиви. Абе, много проклета работа е. Уголемените ви лимфни възли може да са от това. Аз също си мисля, че имам проблеми в тази насока.

Получих си резултатие и хептен се обърках вече, честно казано... :/

Ето, оказах се права. Ако беше пуснала само MAT (в което няма никаква логика и въобще не знам защо даден лекар би препоръчал подобно нещо), наличието на автоимунен процес нямаше да се види на изследванията. И MAT, и TAT са антитела, които се повишават, когато е налице Хашимото (в твоя случай е придружено и от стабилна хипофункция). Не е задължително и двете да са повишени по едно и също време - всъщност, техните стойности (на MAT и TAT) са доста непроменливи и зависят от много фактори.
Иначе, не виждам нещо объркващо. Заболяването, за жалост, си е налице - трябва да започнеш да пиеш хормон (T4), вследствие на което много от оплакванията ти ще изчезнат.
Пусни си и Инсулин + Глюкоза, еднократно, сутрин, на гладно и жадно, без да си пушила или вземала някакви медикаменти. Там също може да лъсне проблем, щом имаш излишни кг.

# 534
  • София
Привет момичета Simple Smile

Личната лекарка даде направления за кръв и урина на младежа - 17 години. Направихме ги месец след реимунизация против тетанус и дифтерия. Има отклонение от нормата при Еозинофилните левкоцити и Базофилните левкоцити. Прочетох по въпроса - доста плашещи неща.
В момента поради застудяването е хремав.

Стойностите вероятно се тълкуват и спрямо други показатели в изследването. Ако някой е по-запознат нека изкаже мнение.

Предварително благодаря Flowers Hibiscus

Скрит текст:

# 535

Благодаря

Но аз прекарах и КОВИД.

Съжалявам...какви други прегледи и лечение са Ви назначили? Мен ме пратиха и на ехограф, но това беше преди да излезе резултата. Все още не съм ходила, нямам и лечение.

Нищо не ми е назначено. Личния ми лекар не взима отношение. На своя глава си пуснах изследвания след като прекарах КОВИД.
Все още съм с подути лимфни възли, но поне не болят вече.
Мисля и аз да се консултирам с ендокринолог понеже имам едно стягане в гушата от август.. странно, изследванията са ми добре.

# 536

Здравейте.Онзи ден бяхме при уролог,каза че иска да излезе стерилната урина.Е тя излезе но не ми вдига телефон.
Притеснена съм защото и цвят и мирис е променен на урината-10 год момче.
Пак естествено ще търся доктора,нонвсе пак някакво мнение.
Благодаря ви.

Щом МБ е чиста значи няма бактерия, а според лаборатория Лина има бактерия така като гледам резултатите.
Въпроса ми е: детето как се чувства - боли ли го, пари ли му?
Ако бях на ваше място щях да пусна в друга лаборатория ОХИ + седимент.
Бих ви препоръчала чай от полски хвощ или мечо грозде.
Аз дълги години се влачих със цистит, моя проблем беше по-сериозен и се оправих с полски хвощ за три месеца.  ( но аз имах и бактерия )
Благодаря за отговора.Няма болка,няма парене ,открих го при рутини изследвания и усетих по миризмата и цвета ,но вече на следващия ден се промениха.Явбо в началото. Доктора му изписа Цистостоп и каза че няма нужда от Аб.Детенце е с малко по различен случай след прекаран вирус се парализира целият.Остана му проблем в коремната област и долните крайници .Има усещане за тоалетна ,но са слабички мускулите.Явно прави по чести цистити и уринарни инфекции ,заради състоянието си.
А може ли повече информация за хвощ и как успяхте вие с него?

# 537

здравейте. от поне година тези показатели са ми все малко по-високи? за какво отговарят и мнения???

# 538
Трите високи показатели са за тромбоцитите. Нищо повече не мога да кажа. Не съм лекар.

# 539

Здравейте.Онзи ден бяхме при уролог,каза че иска да излезе стерилната урина.Е тя излезе но не ми вдига телефон.
Притеснена съм защото и цвят и мирис е променен на урината-10 год момче.
Пак естествено ще търся доктора,нонвсе пак някакво мнение.
Благодаря ви.

Щом МБ е чиста значи няма бактерия, а според лаборатория Лина има бактерия така като гледам резултатите.
Въпроса ми е: детето как се чувства - боли ли го, пари ли му?
Ако бях на ваше място щях да пусна в друга лаборатория ОХИ + седимент.
Бих ви препоръчала чай от полски хвощ или мечо грозде.
Аз дълги години се влачих със цистит, моя проблем беше по-сериозен и се оправих с полски хвощ за три месеца.  ( но аз имах и бактерия )
Благодаря за отговора.Няма болка,няма парене ,открих го при рутини изследвания и усетих по миризмата и цвета ,но вече на следващия ден се промениха.Явбо в началото. Доктора му изписа Цистостоп и каза че няма нужда от Аб.Детенце е с малко по различен случай след прекаран вирус се парализира целият.Остана му проблем в коремната област и долните крайници .Има усещане за тоалетна ,но са слабички мускулите.Явно прави по чести цистити и уринарни инфекции ,заради състоянието си.
А може ли повече информация за хвощ и как успяхте вие с него?
аз също от цистит се оправих с бактерия, пиех чай от коприва и феминела урофорте. Също така правих и промивки със сода.
Бях и с друг проблем и не можех да приемам антибиотик. Пиех и мнооооогго вода

Общи условия

Активация на акаунт