Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 54 951
  • 908
  •   1
Отговори
# 870
Принципно никой няма дефицит на селен, това е много рядко срещано. Аз съм с проблем с ЩЖ и за такива проблеми, често се изписва като бонбони едва ли не. И в тези среди с такива проблеми, който е решил да се изследва винаги е бил почти на горна граница, аз до сега изследване с нисък резултат не съм срещала.
Ако търсиш причина за косопад в посока желязото, не мисля че от това ти е проблема. Желязото е хубаво да е в средата на границата, твоето е почти там, също така имаш добри запаси (феритин) според мен.

# 871
  • Melmak
Благодаря!

# 872
Здравейте,
Има ли за какво да се притеснявам?

# 873
  • Варна
Здравейте,
Ще помоля някой да ми разчете резултата от рентгена на достъпен език, докато стигна до лекар. С хрема и кашлица съм и си правих рентг. снимка.
Благодаря!

# 874
Здравейте! Вчера сутринта детето (2г и 3мес.) вдигна температура 39,1 градуса, която свали с Нурофен. Следобяда пак я повиши до 38. Но сутринта след като видях високата Т веднага посетихме педиатъра, който каза, че дробовете са “чисти” и вероятно детето е с вирус. Не препоръча изследвания, но аз все пак реших да пусна ПКК+ДКК+ЦРП за успокоение, че не е бактериална инфекция. Не мога да ги изпратя на педиатъра, тъй като ще се разсърди, че “не я слушам” и без това знае, че и нямам доверие… Та, моля за разчитане на резултата. Вирусна ли е инфекцията?
Детето няма други симптоми освен Т, ужасно раздразнение, неспокоен сън и будене с много плач тази и миналата нощ + избиващ в момента кътник, който забелязах след като видях високата Т вчера сутринта.

# 875
Изследванията не са хубави. Нашият педиатър би изписал Авирон и ако до 3 дни няма подобрение ще изпише АБ.

# 876
Здравейте! Simple Smile Бихте ли ми разчели тези резултати? Желязото е в референтни стойности, но на някои лаборатории е над 11.  Гликираният хемоглобин трябва ли да ме притеснява? Ако може коментар и за другите показатели? Благодаря!

# 877
Границите по лабораториите са различни, понякога и мерните единици, така че гледаш си тази, но и според нея ти е ниско желязото, както и феритина. В12 е в лек дефицит, желателно за възрастни да е над 500-550, но първо си оправи желязото. Вит.Д също трябва да се вдигне да е поне в средата на границата . Пролактинът е висок, ако са спазени всички условия за изследването, то тогава най-вероятно е от леката хипофункцията на щитовидната, която може би ще се оправи ако попълниш дефицитите на витамини, защото те много влияят на работата на жлезата.

# 878
Благодаря за отговора! Simple Smile А желязо под каква форма би било добре да приемам?

# 879
Ами субективно е с железните препарати при някои хора дразнят стомах така, че това им е определящо при избор,  някои просто не се повлияват добре от едни, преминават на други, така че е индивидуално. Има Малтофер на капки чисто желязо, има Малтофер фол таблетки, който е в комбинация с фолиева киселина, която спомага усвояването на желязото. Има Билкова кръв на сироп има и таблетки (на майка ми специално и дразнят стомаха) уж не са пълна химия, като в тях има естествени концентрати от плодове и растения, друг вариант е спрей на БетерЮ, който не минава през стомах и е щадящ в това отношение и много други препарати. Хубаво е след месец-месец и половина прием да спреш за 2 седмици и да се провериш пак, защото да не се предозираш, въпреки че желязото се трупа сравнително бавно.

# 880
Благодаря!

# 881
Здравейте , бихте ли дали мнение за моитв резултати. Високия кортизол много ме притеснява .

# 882
Darling, пуснете урина. За начало може обикновена, ако решите добавете и стерилна .

# 883
Здравейте, на детето днес пуснахме изследвания, защото има хрипове в дясно установено в петък и на снимка бронхит. Без никаква кашлица и в много добро общо състояние е. На антшбиотик е. Преди няколко дена изкара стомашен вирус с повръщане. Може ли помощ в разчитането, утре сме при лекаря.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 14:22 от 🐟 Дори 🐟

# 884
Може ли коментар за това ниско ТСХ 0.22
Всичко останало е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт