🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 10

• 131 698
  • 2 417
  •   1
Отговори
# 1 065
Според мен в челната тройка ще оставят Йоана за цвят. Снощи срещата с Валя беше кьорфишек, за да решим че продължава към финала. Акцентът в епизода беше конкуренцията между Маги и Йоана.

# 1 066
Зоокъта понамаля и вече мога да се прежаля да ги коментирам поименно.
Магдалена е лъскава и обиграна, но некрасива, попрезряла, меркантилна, лъжлива и лицемерна. Жена, взимала цял живот грешните решения, която се опитва отчаяно да хване последния влак.
Йоана е с безлична външност и гнила вътрешност. Иска да изобличи меркантилната колежка Маги, но се овъртоли в чанти и обувки и загуби тезата си в глупави подробности. Да дуднеш постоянно за лошия герой, не прави теб добрия герой, прави те досадна радиоточка.
Надя е посредствена хубавелка, опитваща се да го играе сивия кардинал. Тц, не става, потенциал няма.
Валерия е гнила ябълка с убийствено тяло и коса, но груби лицеви черти. Жена за грях, не за семейство. Кофти миналото и кофти средата си личат много. Ако има мотивацията да се издърпа от средата си, има потенциала да промени бъдещето си, но засега се очертава една бъдеща Маги, може би не баш на това ниво.
Надежда е уморена леля, залагаща на лекия характер и поведението на сладуранка. Приятен събеседник за всеки посредствен мачо, има потенциала да намери стабилен чичко и да осигури бъдещето си.
Катето е натурална красавица с няколко работещи мозъчни клетки и приемливо поведение пред камера и в група. Ако обере инфантилността си и поработи над комплексите, ще се получи топ жена. Може би единствения положителен герой в картинката в момента.
Алеко няма с какво хубаво да го коментирам. Твърдо нье! А имаше момент, в който аха да ми стане симпатичен. Уви, беше кратък момент.

# 1 067
Единствената сигурна финалистка в момента е Надежда, то е ясно. Първите рози са все нейни, разговорите са по-приятни, няма го натискането и заповядването на Магдалена.
Вероятно и нея ще остави, макар че нещата там са доста колебливи, особенно след срещата, в която я видя, че е с двете леви и не може една краставица да нарежи. А и според мен много го дразни как се опитва да го командори и постоянно се обеснява в едно и също. Дори самият той ѝ беше казал, че не вярва как ѝ спира дъха постоянно.
Надя и Екатерина са пътнички днес, след тях Валерия, няма тръпка с нея, то се видя вчера. По-скоро се държи с нея като с непослушната си сестра. И за трета ще остане Йоана, защото  имаха интересна среща, имат нормални разговори и макар да го дразни, че плете интриги ще я остави до финала.

# 1 068
  • somewhere over the rainbow
Ох, ма вЕрно ли не схващате тънкия момент? Проблемът на Йоана, а и на мен е, не че Магдалена има обувки Баленсиага и кремче Шанел, а това, че отрича по много смешен и инфантилен начин това. Демек ги нарича тъпи и слепи. Ако каже "Да, така е, обичам лукса, мразя всичко масово", няма да ги дразни и те ще спрат да се заяждат. И аз, като тъпа провинциалистка, няма да я оставя на мира тая вътре. Навън не вярвам някой да я хапе, хората си имат друг живот и не им дреме за някаква 37-годишна стара мома с визия на 47 и акъл на 7.

# 1 069
Надя за съжаление, е много дървена в шоуто. Тя е човек на мисълта, не на емоциите, а мъжете не си падат по такива хладни мозъци. Не е сексапилна, но е много земна и естествена. Тя би си паснала с човек от нейните среди, не мисля, че Алек е нейният човек. Не бива да забравяме също, че в по-голямата част от шоуто показваха нейните разговори с нейните "приятелки" в имението и тя много рядко се изявяваше в скандали, освен леекичко да насочва вече започналите скандали в посоката, в която е решила. Някак сме я линкнали с Йоана, защото й е първа приятелка, но двете са различни все пак. Вярно е, че човек избира приятели със сходни черти като неговите, но пък и е вярно, че едва ли в имението има голям избор, та трябва да се задоволи с наличностите там.

# 1 070
Не знам за вас, но на мен ми се струва, че Екатерина е доста скрита лимонка и тази вечер започна да си показва ноктите. С коментара “Ау, това последното много заболя”, когато Йоана каза на Магдалена “може да питаш Алек, ако имаш време да го видиш”. После според мен съвсем целенасочено зададе въпрос към Надя: “коя мислиш, че е неподходяща или най-малко подходяща за Алек”. Просто налива масло в огъня.
Да, тя дори не беше саркастична. И аз съ м я забелязала още в началото, че го правеше това. Още в първите коктейли, противниковият лагер нещо питаха Маги и Екатерина уж се беше гушнала в нея, но при въпроса им я погледна тип "хайде, Маги, виж какво те питат, какво ще отговориш, интересно ми е". Мисля, че в нея още има тази момичешка несигурност, която вижда всички като конкуренция и на моменти не се стърпява.

Надя за съжаление, е много дървена в шоуто. Тя е човек на мисълта, не на емоциите, а мъжете не си падат по такива хладни мозъци. Не е сексапилна, но е много земна и естествена. Тя би си паснала с човек от нейните среди, не мисля, че Алек е нейният човек. Не бива да забравяме също, че в по-голямата част от шоуто показваха нейните разговори с нейните "приятелки" в имението и тя много рядко се изявяваше в скандали, освен леекичко да насочва вече започналите скандали в посоката, в която е решила. Някак сме я линкнали с Йоана, защото й е първа приятелка, но двете са различни все пак. Вярно е, че човек избира приятели със сходни черти като неговите, но пък и е вярно, че едва ли в имението има голям избор, та трябва да се задоволи с наличностите там.
Според мен Надя би си паснала с някой нейн колега, но от по-задръстените. Праволинеен мъж, без много екстремни интереси, не много шарен, да действа по учебник, да изкарва пари и да се събират с общите им приятели, голяма компания от същия тип хора. Някой добре я оприличи, че не се е очукала Надя. Тя е от А до Б по права линия и няма конфликт, искра, цвят в нея.

Последна редакция: чт, 02 май 2024, 10:31 от Linda*kiss

# 1 071
По-назад в темата видях, че имаше въпрос тип-анкета относно тримата ергени.
Подчертавам, че от текущите издания съм гледал статистически 2% от предаването, имам изцяло мейнстрийм наблюдения, които се появяват из различните социални мрежи и пр.
Психологическите детайли и изводи са ми по-любопитни, коментарите донякъде, отколкото развръзките и т.н., които както се разбира са и донякъде режисирани от продукцията.

Кой е най-красивият ерген(ин)?
Подчертавам за протокола, че съм мъж(хетеросексуален), но с набито око за доста неща.
Хипотетично допускам, че ако се направи анкета и в нея гласуват 100+ жени(да ме извиняват останалите) разликата между събралия най-много гласове(не повече от 35-40%) и останалите двама ще е минимална.
Като типажи са доста различни, не само и визуално, но и като интелект, характер, физически данни и т.н.
Както се казва - за всекиго по нещо.

Обаче!
Истината е, че Алек най-добре пасва на идеята-като роля за Ергена.
Защо?
Визуално притежава(поне според мен) черти на онази специфична актьорска харизма(навярно и характер донякъде).
Докато Виктор и Евгени нито визуално, нито отвътре(поне от малкото неща които съм гледал) им идва както се казва да се превъплъщават, да играят, с лице, очи и т.н., макар също да имат своите предимства.

Виктор - далечен архетип на Кристиано Роналдо(макар да не е футболист, но все пак е спортист).
Отличен маркетингов ход за пилотния сезон, понеже в най-пълна степен се доближава(дори и интелектуално доколкото съм чел) до комбинацията футболист/спортист-плеймейтски-типаж на кандидатките.

Евгени - рязък завой с един по-интелектуален, духовно извисен(звучи като клише, но все пак пианото възпитава, музиката и т.н.), на хартия хипстърско-южняшки типаж(малко латино, малко по италиански и пр.), който обаче не излъчваше толкова секс(тестостерон), може би и затова(може и да бъркам де) имаше най-малко химия между него и участничките(на физическо/плътско ниво).
На тази база предполагам, че Сезон 2 за масите е бил и най-скучният досега.
Евгени няма/ше и особена харизма, ако трябва да бъдем по-детайлни.
Виктор на живо предполагам, че е ниво тип "селски бек", но истината е че камерата го обича, от което идва и т.нар. "монтажна харизма".
Ако бях продуцент на Dol** & Gab***, с удоволствие бих го наел да участва в промо на парфюм, сниман някъде из Амалфи примерно.
Пасва на идеята, не можем да си кривим душите.

С други думи, ако се захванем за три от стълбовете - визуален(лице-тяло-харизма), сексуален, интелектуален, класацията ще е горе долу следната:
Визуален: 1. Алек 2. Виктор 3. Евгени
Сексуален: 1. Виктор 2. Алек 3. Евгени
Интелектуален: 1. Евгени 2. Алек 3. Виктор
И ако приемем, че визуално-сексуалното доминират(на атавистично ниво) то предполагам, че Виктор ще спечели пред Алек в това направление(в допълнение че е и зодия Овен, което ускорява/обяснява някои неща).

И разбира се, редно е да се каже и няколко думи за дамите(от моята перспектива и възприятия).
За анкети тип кой е по-по-най- и т.н., в положително направление задачата не е толкова лесна(понеже има един Топ 15, които генетично както се казва са ударили джакпота, красавици в пълния смисъл на думата), но ако евенутално анкети Х или Y засягат категории като невзрачност и т.н.(макар че звучи леко грубо) - има няколко изявени фаворити, макар че има и една т.нар. група на "еднаквите"(на база стил, корекции, отчасти и поведение, граничещо де факто с поп-фолк индустрията), която и за съжаление съставлява почти 50%(35-40 участнички).

Както стана популярно да се дават рейтинг-оценки в това направление, бих казал че съвкупното ниво е някъде 7.00-7.50/10.00(с грим, без грим, тяло-лице и т.н.), но за жалост интелектуално нещата са много зле.
В превод - доста симпатични, но и доста простовати.
Не че тримата ергени са мярка за интелект, но част от разминаванията произтичат/ха от тази т.нар. бариера.
Визуално да кажем има известна съвместимост съвкупно Ергени-Моми, но интелектуално разликата е повече от 2 пункта(дори Виктор който не е особено умен превъзхождаше почти всички жени в С1).

Така или иначе, ако трябва да акцентирам върху т.нар. атавистични възприятия(на прима виста), считам че участничките от С2 са най-безлични(в сравнение с тези от С1 и текущия С3).
Буквално ни живец, ни лъст, ни палавост и т.н.
Може и да греша(макар че силно се съмнявам), понеже нямам широк поглед върху участието, поведението и т.н. на всяка, за да се даде и по-точна преценка.
Но то и Генчо си беше по-скромничък, така че няма да сгреша ако направя заключението, че С2 ще остане вероятно и като най-скучният(и т.н. подобни класификации) сезон.
На другия полюс са участничките(не всички разбира се) най-вече от С1.
Имаше и някак си най-добър баланс/групиране между отделните типажи, поне така смятам.
Що се отнася до моя личен вкус, от всички 73 участнички Благовеста ми е номер едно.
Зад фасадата, мисля че се крие едно добро/чувствително момиче/жена, за която бих казал че ще е прекрасна съпруга и майка.

# 1 072

считам че участничките от С2 са най-безлични

Но то и Генчо си беше по-скромничък, така че няма да сгреша ако направя заключението, че С2 ще остане вероятно и като най-скучният(и т.н. подобни класификации) сезон.
Тц. Много далеч от истината.

Каква е идеята на този пост? 😀

# 1 073
Фен клубът на Магдалена работи overtime след снощния епизод.

Не разбирам как успява толкова умело да хвърля прах в очите на хората и да излиза тя жертвата.. всичко започна от писмата, където Йоана доста добре си беше подредила мислите, нямаше обиди и злоба, а чисто и просто си изказа мнението за Магда. Даже и комплименти имаше.

А Магда с нейната глуповатост се хвана именно за дрехите и козметиката, защото явно това й бърка в очите. Не Йоана подклади огъня за “скандала”, а самата Магдалена, която започна отново да се оправдава, че нямала скъпи вещи, при все че не това е аргумента на противника. Пак не разбра въпроса (както и повечето зрители явно). Ами нормално да стане това, което стана - и на мен да ми се правят на света вода ненапита и аз няма да й търпя лицемерието на Маги.

Йоана е доста пряма и директна, това качество е супер ценно, поне за мен.

А ако погледнем на Маги писмото за Йо - “ами ти си такава и такава, виж ме мен, аз съм супер”.. това беше супер долно, но никой не го забелязва.

Да, на коктейла имаше как да се спре ситуацията, но съм сигурна, че продукцията е продължавала да хвърля масло в огъня. Самата Маги каза, че в имението не се говори така - защо ли само на коктейли, а? Хаха

За мен не е Ок да съдиш човек по това, което продукцията е решила да бъде в риалити. Със сигурност нито Йоана, нито Надя ще се занимават с такива хора в живота им, но предвид че са затворени вече 2 месеца с такъв човек, нормално е да ти кипне и да искаш да го “разобличиш”.

# 1 074
С други думи, ако се захванем за три от стълбовете - визуален(лице-тяло-харизма), сексуален, интелектуален, класацията ще е горе долу следната:
Визуален: 1. Алек 2. Виктор 3. Евгени
Сексуален: 1. Виктор 2. Алек 3. Евгени
Интелектуален: 1. Евгени 2. Алек 3. Виктор

За класацията съм съгласна. Но за мен Сезон 2 беше най-интересен. Фаворитките бяха по-силни характери, а Евгени беше интересен за гледане, въпреки кусурите си, имаше психологична игра.

Харесва ми идеята за Алек като Ерген и това, че се развива линията 30+ с целия багаж, който носи това - стари връзки, изводи, деца, кариера. Но общото усещане е за по-слаб заряд на предаването, може би защото Алек няма влечение към никоя от "главните героини". Той харесва сексуално само Валерия. То си личи. Другите го отегчават. Но се е хванал на хорото и добре че е общителен, та полага усилия да е в роля на срещите.

# 1 075

Евгени няма/ше и особена харизма, ако трябва да бъдем по-детайлни.
Виктор на живо предполагам, че е ниво тип "селски бек", но истината е че камерата го обича, от което идва и т.нар. "монтажна харизма".

Що се отнася до моя личен вкус, от всички 73 участнички Благовеста ми е номер едно.
Зад фасадата, мисля че се крие едно добро/чувствително момиче/жена, за която бих казал че ще е прекрасна съпруга и майка.

Сезон 2 беше най-интересния по всеобщо мнение.
А относно Благовеста изглежда не сте запознат в детайли с нейното минало.

# 1 076
Не разбирам как успява толкова умело да хвърля прах в очите на хората и да излиза тя жертвата..

Много хора го умеят и масово им се връзват. Пример - Сашка от сезон 1. А още по-ужасно е да имаш пример и в истинския живот, аз имам и това е най-отвратителният човек евър. Вечно мига с очички на сърничка, вечно плаче, вечно се оправдава, вечно някой я напада несправедливо, вечно неразбрана, а реално - супер долен, гнусен и манипулативен човек, готов винаги да те злепостави.

# 1 077
  • София
Ох, ма вЕрно ли не схващате тънкия момент? Проблемът на Йоана, а и на мен е, не че Магдалена има обувки Баленсиага и кремче Шанел, а това, че отрича по много смешен и инфантилен начин това. Демек ги нарича тъпи и слепи. Ако каже "Да, така е, обичам лукса, мразя всичко масово", няма да ги дразни и те ще спрат да се заяждат. И аз, като тъпа провинциалистка, няма да я оставя на мира тая вътре. Навън не вярвам някой да я хапе, хората си имат друг живот и не им дреме за някаква 37-годишна стара мома с визия на 47 и акъл на 7.

Абсолютно подкрепям. Момичетата се опитват да докажат колко фалшива е Маги. Как всички, които излизат от къщата казват едно и също - тя е абсолютно гнила ябйлка. След толкова седмици в едно имение и нон стоп фалшивите пози на Маги и на мен ще ми избият нервите.
Иначе много бъ.зо забравихме сцената с парцела на Валерия.

# 1 078
Може би по-слабият заряд идва от това, че главните героини се опитват да стоят до края като статуетки, с полиран образ и поведение. Реално и Елена, и Валерия заставаха смело и заявяваха "Аз съм такава, каквато съм, с всичките ми позитивни и негативни качества и не се срамувам от това."

# 1 079
Съжалявам, но за мен Алеко не става за ерген в предаването. Скучен, еднообразен, беден речник, външно отделно не е мой тип. Подозирам, че е фен на чашката извън предаването, а може и на нещо друго. Просто...въздух подплатен с фамилни пари поне според визитката.
От жените вътре, Катя единствено я виждам до него, но няма да продължи такава връзка. Не са на една вълна заедно, различни са, затова и не я покани на втора среща и приказките им на пейката са малко проформа. Той няма интерес към нея. Физически го привлича, но иначе е обикновено момиче за него.
Валерия си го привлича, но пък не би била одобрена в средата му. Той обича бунтарки, жени грабещи от живота, дейни и палави. Катето е красиво и скромно момиче, Вал е палава и буйна, но с много тежка съдба, отделно с тези татуси...няма шанс. И Евгени не харесваше татусите, но Елена, та Елена...еми...видя се. Друго е нещо малко сложено, ама да се нашариш гърди или целите ръце...
Маги е ясна, нито на възраст, нито на външност, нито на интереси е за него. Не знам какво виждате в нея, но тя е за друга категория мъж и възраст.
Надежда ми е най-неприятна поне на мен. Скрита лимонка, плете интриги, прави планове, хитра и оптина. То така не се хваща грък , при това без подобрения, при това млад и красив, че и богат. Има си го Нани това в кръвта, опитна  обиграна с фасада на добра и мила уж.
Надя не ме дразни мен. Дори има нещо в нея ме привлича, тръпчинки ли , що ли... Симпатична, дистанцирана и не се бута и предлага , като другите на тепсия. Един вид има си цена и си държи на себе си.  Преля чашата снощи и преди имаше изцепки, ама....другите не са светици и спрямо Надежда е на светлинни години от нея. Просто не го прави с финес и да гледа сеира после на другите (срещата под дървото как мина метър)
Йо ми е скандинавски тип. Студена и леко бездушна, не е за него също.
Всъщност самия Алеко не видя жена за себе си да го привлича физически , емоционално и да си пасват. Не вярвам и някоя да избере или ще е проформа.
От тримата ергени най-много ми хареса Евгени. Наистина искаше да намери сродна душа или поне жена да я хареса. Преценяваше, имаше мнение, беше безкомпромисен. Мислеше просто и действаше. Направи си своя избор. Визуално поне на мен също ми харесваше. Не беше нисък, както предполагахме. Учудващо е колко нисък, слаб и невзрачен е самият Виктор на живо, а на телевизора един левент мани-мани.

Общи условия

Активация на акаунт