Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 252
  • 433
  •   1
Отговори
# 150
При мен подуването от прясно мляко е същото като от зеленчуци общо взето, но в добавка имам и колики и на другия ден по-хлабаво. Не всички пресни млека ми влияят по един и същ начин, но като цяло ги избягвам. Пия само навън капучино, но там с какво мляко го правят нямам идея, освен че е силно разредено с вода, не съм имала проблем.
То е и малко количество млякото в капучиното, просто като го направят на пяна изглежда много. И не само пяната ами все пак това се прави с гореща пара и вкарва и малко вода също и раздува още. А реално не е повече от няколко лъжици мляко в голямата чаша с капучино. А за това какво е млякото... да не разочаровам някого но на повечето места просто купуват най-евтиното прясно мляко, буквално. UHT от Метро от тяхна марка, примерно, разни такива. И естествено не с най-високата масленост, както казах трябва и да не надува много цената.

# 151
Непротив, Натка, млякото в капучиното е почти 3/4 от напитката и 1/4 кафе.

# 152
3/4 като обем в чашата или като грамаж? Защото като го разпенят, то бухва много, но реално количеството мляко не е много.
Да не би пък друго да съм гледала, което не се води точно капучино, те и колко вида са там с мляко.
Но разликата е фрапираща, то става двойно, ако не и тройно на обем - хем въздух, хем и от горещата пара и вода влиза все някаква.

# 153
Пусто пия много кафе и обичам с мляко
Толкова много неща не ям и кафето ако трябва да започна без мляко егати

# 154
Ако е за кафето, пробвай със сметана. Не растителна, животинска - има по хипермаркетите.
Аз моето кафе го пия с масло. Задължително обаче се разбива с миксерче като тези за фрапе или блендер и си става отлично, без да плуват мазни локви отгоре.

# 155
  • София
Не всеки има сериозна непоносимост към млякото. Но при някои хора просто ензимът лактаза е недостатъчен.
Допреди малко не знаех, че има добавки с лактаза, но човек се учи цял живот:
https://remedium.bg/search?q=%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B0

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 15:23 от Cuckoo

# 156
Колко пък да е проблем едно кафе, или дори 2, независимо от млякото, щом не е къс захар. Макар че зависи от кафето май, баба като я заведох в старбъкс и като видя онази гигантска чаша, в която сигурно има половин литър мляко и други гадории ме погледна стреснато и пита "цялото ли трябва да го изпия".🤣 Едно време се е пиело в много мини чашки, макар със захар.

# 157
Ако е за кафето, пробвай със сметана. Не растителна, животинска - има по хипермаркетите.
Аз моето кафе го пия с масло. Задължително обаче се разбива с миксерче като тези за фрапе или блендер и си става отлично, без да плуват мазни локви отгоре.
А сметаната не е ли пак лактоза?
Ще взема да си купя лактаза да пробвам и с нея🤪

# 158
Някой разбира ли това? Калориите се променят, поради реда на ядене на едни и същи неща?

# 159
  • Пловдив
На втората снимка питката е една.
И е от просо.

# 160
На втората снимка питката е една.
И е от просо.
Вярно, не бях забелязала..мерси 😅. Каква разлика в калориите...

# 161
  • София
А и не зная доколко тук сте повлияни от Джеси И., но тя съветва да се яде в ред, както на втората снимка - преди въглехидрати да се ядат фибри и протеини.

# 162
Ами има, но е значително по-малко в сравнение с прясното мляко. Аз лично нямам реакция към сметана, докато към 50мл мляко, особено някои видове, определено ми се отразяват.

# 163
Ами има, но е значително по-малко в сравнение с прясното мляко. Аз лично нямам реакция към сметана, докато към 50мл мляко, особено някои видове, определено ми се отразяват.
Ще взема да пробвам,обезмаслена ки?
А от пр мляко веднага ли се подуваш или на др ден?

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 16:31 от strawberry0302

# 164
За калориите от снимката не знам дали се променят те. ПО-скоро кръвната захар се променя, респективно инсулина и от там уж отслабване. Със салатката и това боб ли е първото, един вид се започва с фибрите, които ще предотвратят пик на кр.захар и инсулин и плавно се преминава към останалата храна. На първата снимка, ако е на гладен стомах, с тези въглехидрати ще има скок на кр захар и инсулин. Не е добре така да се почва хранене.

Общи условия

Активация на акаунт