Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 243
  • 433
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Впрочем първото на снимката какво е - това готвеното? Прилича ми на яхния от нахут или нещо от сорта.

# 166
Впрочем първото на снимката какво е - това готвеното? Прилича ми на яхния от нахут или нещо от сорта.
Това е чана масала- нахут яхния с подправки според аюрведа , 200 гр 140 калории.

# 167
3/4 като обем в чашата или като грамаж? Защото като го разпенят, то бухва много, но реално количеството мляко не е много.
Да не би пък друго да съм гледала, което не се води точно капучино, те и колко вида са там с мляко.
Но разликата е фрапираща, то става двойно, ако не и тройно на обем - хем въздух, хем и от горещата пара и вода влиза все някаква.
Като грамаж. Напиши в нета "капучино" и виж съставките. Обикновено е 25 мл кафе/120 мл мляко. Ако не е точно такъв грамаж е горе-долу мляко:кафе - 4 към 1. Отделно е "набухването" с пара, но си е преобладаващо млякото в тази напитка.

# 168
Скрит текст:
Ако е за кафето, пробвай със сметана. Не растителна, животинска - има по хипермаркетите.
Аз моето кафе го пия с масло. Задължително обаче се разбива с миксерче като тези за фрапе или блендер и си става отлично, без да плуват мазни локви отгоре.
А сметаната не е ли пак лактоза?
Ще взема да си купя лактаза да пробвам и с нея🤪
Ами има, но е значително по-малко в сравнение с прясното мляко. Аз лично нямам реакция към сметана, докато към 50мл мляко, особено някои видове, определено ми се отразяват.
Ще взема да пробвам,обезмаслена ки?
А от пр мляко веднага ли се подуваш или на др ден?
Не ти трябва обезмаслена, ако й е махнато маслото, е добавено нещо друго, най-често захар. Тя сметаната е маслото на млякото, каква е тая обезмаслена измишльотина?!

От млякото след час-два усещам ефект с каркорене на червата, а в тоалетната на другия ден.

Шарпи, въпросът е колко вода е добило, преди да влезе в чашата като мляко, млякото Sweat Smile
То в нетя може много неща да пише, как го правят по кафенетата е друга бира.

# 169
Шарпи, въпросът е колко вода е добило, преди да влезе в чашата като мляко, млякото Sweat Smile
То в нетя може много неща да пише, как го правят по кафенетата е друга бира.
Е, то като цяло си е друга бира как правят по заведенията много неща. Не искам да споря за глупости, просто капучиното си е мляко с кафе. И едва ли в заведение биха го направили обратното, щото си мисля, че повече кафе и по-малко мляко, би било набутване за тях. Все пак печалби гонят... па дори и 300-400%

# 170
Бих казала, че е вода с малко кафе и малко мляко. Satisfied

Факт е, че когато си купя капучино от заведение, нямам коремни проблеми за разлика когато си го правя вкъщи което всъщност беше основата на дискусията.

# 171
Моето кафе е макиато. Една чаена лъжица прясно мляко разбивам на пяна и отгоре си псукам еспресото. Дискомфорт на стомах не усещам. Но виж салатите са друга бира. Ограничила съм ги до минимум (2-3 колеленца краставица, 1-2 чери доматчета, 1 листо зелена салата). МНого ги обичам, но до тук с тях. Не искам на пълно да ги спирам.

# 172
Проблемът със салатата да не идва от местата, където купувате зеленчуци или не добро измиване/или ядене с обелката?

# 173
Ами от магазина купувам. Нямам друг източник за снабдяване със зеленчуци. Лятото от ферма купуваме домати, но и с тях е така. Явно съм си изяла салатата за този живот.

# 174
С домашни същата работа при мен. Не е от източника, просто не ми понасят. От хапка -две няма проблем, но количествата които обикновено се сервират, за мен са определено и твърдо не.

# 175
На първата снимка, ако е на гладен стомах, с тези въглехидрати ще има скок на кр захар и инсулин. Не е добре така да се почва хранене.
Как е добре да се започва храненето когато е правен фаст от поне 16 ч.?

# 176
И да не е правен фаст, редно е всяко хранене да започва със зеленчук (салата), протеин, мазнини, карбс, сладки неща. На гладно никога въглехидрати (дали тестяно, дали сладко, сладки плодове)

# 177
И да не е правен фаст, редно е всяко хранене да започва със зеленчук (салата), протеин, мазнини, карбс, сладки неща. На гладно никога въглехидрати (дали тестяно, дали сладко, сладки плодове)
А закуската? Няма как със салата, да бъде протеинова, а не въглехидратна? .

Тук капучиното е сложено при калоричните 😅

# 178
Не знам защо сте се хванали за тези калории. Не е важно колко калории има храната, а как се отразява хормонално на тялото.

# 179
Как да не е важно колко калории приемаш? Дори когато спортуваш, ако искаш да свалиш е важно да си в калориен дефицит, иначе няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт