Любители на кучета - 142

• 28 100
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Живи, здрави и много награждавани да са рожденниците!
Ние също имаме проблем с гадинките- и при нас само с каишка не стават нещата- трябва си  и още нещо...а уж подбираме местата за разходка( в градска среда), но уви- има си ги навсякъде...

# 706
  • На ръба..
Честити да са рожденниците и много щастливи мигове заедно! Да са ни здрави косматковците и все по - вкусни лакомства да получават Heart

# 707
Честити Рожденни дни на прекрасните ни рожденници в темата! Много се забавлявам с историите на Рая и Буря и изобщо всички кучета тук са уникални!
Дано да се включи момичето с кученцето с болното ухо, да видим какво е станало. Много ми се иска вече всичко да е наред

# 708
Включвам се веднага, вчера успяха да го прегледат, не пожелаха да го упоят, двама лекари го държаха здраво докато третия го прегледа, не видяха осил или друго чуждо тяло, но казаха че има голямо възпаление дълбоко в ухото и че ако сме се забавили още можело да слезе към главата, сега е на инжекции и на капки.
Вече дава да го пипат по ухото, но не го изправя успоредно на другото а го държи леко виснало.
Лошото е че спря да яде, доктора каза че е от стреса при прегледа,често се случвало по емоционални кучета да реагират с отказ от храна за ден два,то бая мъка си беше да го удържат мирен.

# 709
В коя клиника бяхте? Похвално е, че не са искали да го упояват, а са се нагърбили да го държат. В нашата повечето лекари искат ние да я държим, а тя е бая силна и полудява от страх. В резултат искат да я упоят, ама и инжекция веднъж не успяваха да й сложат, връчиха ми я на мен Astonished Невъзможна работа. Само мъжът ми успява да се справи. Настръхвам, когато нещо стане, а него го няма...
Да се оправя бързо миличкият!

# 710
Радвам се, че прегледа е минал и са успели, и че не е осил. Милото, сигурно е било много изплашено. Важното обаче е, че вече явно не го боли толкова, а и има назначено лечение и ще се оправи. За яденето мисля, че ще отмине това и ще прояде. Вода е важно да пие.

# 711
  • под тепетата
Браво! Отдъхнах си! Бързо да се излекува ушето и да почне да хапва кучо!

# 712
Ами за кучето е малко по-малък стреса, когато го държи собственика. Поне това бях забелязала при предния ми кавалерчо, който получаваше стресови аритмии при преглед на сърцето, защото не ми даваха да го държа аз и го пипаха непознати. В нашата клиника въобще не се случваха нещата така и там си беше спокоен в моите ръце.
Виж котката не мога да я удържа понякога, ако реши да се прави на лоша. Иначе, ако е кротичка, просто си завира главата между ръката и тялото ми и седи така като щтраус. После отказва да яде за ден - ден и половина, защото е сърдита.

# 713
  • Бургас
Миналата година Елза беше кръводарител.
Няма да обяснявам как я държахме 40 минути, докато се източи тази ми ти кръв от вратната артерия. Трябваше да е абсолютно неподвижна, за да не излезе иглата. Трима души я държахме - аз и двама ветове. И на 30-ата минута иглата пак изскочи и трябваше да донаждаме от вена на лапата Simple Smile

# 714
  • под тепетата
Tintina, това се равнява сигурно на три часа в сауна. Браво за усилията ви, а и на Елза!

# 715
Браво за успешния преглед и назначеното лечение! Дано бързо му мине стреса на кучо 🤗

Тайра при разни процедури кротува, ама страшно много мрънка 🤦😂 Добре, че си я познават, та я търпят хаха ..Даже и на грууминг като я водим, я водим при една позната, че иначе голямо реване.Все едно ще я колят, голяма драма 😂

Скрит текст:
Когато не са се виждали два часа 😂  
Скрит текст:

# 716
  • Бургас
Tintina, това се равнява сигурно на три часа в сауна.

Не ми говори. Всички бяхме много потни и много космати Simple Smile
Оказва се, че кучета с големи гуши и козини трудно стават за тази работа, ако са по-жилави и късокосмести, е по-лесно.

# 717
Ох, много мъчно ми стана преди малко. Бях с Грейси в клиниката и имаше едно кученце като Бергичка - Ръсти. Не разбрах какво му се беше случило, но едното му задно краче го нямаше и от мястото все още падаха капчици кръв. Милото така се зарадва като видя собствениците си и въртеше опашка, ама много жално ми стана. Кой знае какво е преживяло, и на него казаха, че са преливали кръв.

# 718
  • Sofia
Миналата година Елза беше кръводарител.
Няма да обяснявам как я държахме 40 минути, докато се източи тази ми ти кръв от вратната артерия. Трябваше да е абсолютно неподвижна, за да не излезе иглата. Трима души я държахме - аз и двама ветове. И на 30-ата минута иглата пак изскочи и трябваше да донаждаме от вена на лапата Simple Smile

И Чоки е бил кръводарител, ама го упоиха. В ЦВК.
Не знам как може да лежи неподвижно 40 мин, без да спи...

# 719
  • Бургас
Не искаха да я упояват, сигурно си имаха причини, може би бързо им е трябвала кръвта, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт