Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 692
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
Ако сте ползвали Линоладиол , бихте ли споделили дали сте имали някакви странични реакции от него?

# 466
Здравейте, от април миналата година нямам цикъл, като преди това беше станал много обилен, идваше ми по 2-3 пъти в месец и впоследствие започна да ми идва много нередовно... И така докато спря да ми идва. Така или иначе съм си вече в предменопауза, не приемам никакви хормони, а и не искам. На 46 години съм.

От няколко дни обаче забелязвам странни опъвания в гърдите и много леко кафеникаво зацапване еднократно, а днес леко примесено с кръв по хартията. Но вече няма нищо. Възможно ли е да ми идва цикъла? Мога ли да пия 'Тинктура Формула за Гинекологична подкрепа'?
Ще трябва да си записвам час за гинеколог, но все пак ако някоя от вас е имала подобно нещо, ще се радвам да сподели.
Благодаря предварително на включилите се.
p.s Поради лични съображения пиша анонимно, надявам се да не е проблем.

# 467
Много пъти сме коментирали, че всяко кървене извън цикъл си е за лекар. Може да Ви назначи изследвания, за да докаже менопаузата.

# 468
Много пъти сме коментирали, че всяко кървене извън цикъл си е за лекар. Може да Ви назначи изследвания, за да докаже менопаузата.

Да, но аз нямам цикъл вече около 10 месеца и за това попитах дали някой е имал нещо подобно и след толкова време да се е възобновил цикъла. А на лекар ще отида разбира се, но следващите дни.
Ще се връщам назад в темата да чета, това което сте коментирали. Благодаря

# 469
Анонимен, нищо обезпокоително, така като те чета. За да си в менопауза трябва да имаш 12 пълни месеци без цикъл. При всяко подновяване се подновява и броенето.

# 470
Всъщност си е обезпокоително.
След като спре цикълът дебелее лигавицата на матката. Понякога при това се образуват полипи и разни други неща, недайсибоже.... Не казвам че е задължително, но при мен точно така се случи. Аз направих два пъти брутални кръвоизливи, течеше като река Sad .
На лекар веднага да се измери дебелината на лигавицата и дано да няма проблеми.

# 471
Кое е обезпокоителното в това, че след 10 месеца пауза е получила оскъдно кръвотечение? Нормално е, при повечето жени не спира от раз. Аз получих зацапване след повече от две години без цикъл, шашнах се, отидох на лекар и всичко беше наред.
След като спре цикълът дебелее лигавицата на матката.
От какво дебелее, като няма какво да я подхранва?

# 472
Например липсата на цикъл, предполагам, не знам. Дисбаланс на хормоните беше при мен. След втория кюретаж смених лекарството си и повече не съм имала проблеми.

# 473
Кое е обезпокоителното в това, че след 10 месеца пауза е получила оскъдно кръвотечение? Нормално е, при повечето жени не спира от раз. Аз получих зацапване след повече от две години без цикъл, шашнах се, отидох на лекар и всичко беше наред.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, а каква беше причината за зацапването при теб?
Като цикъл ли се брои и отново се подновява броенето до менопауза?
А изписаха ли ти някакви медикаменти или си отмина само със зацапването?
Аз не знам дали е добре да започна да пия на своя глава 'Тинктура Формула за Гинекологична подкрепа' или
най-добре след консултация с лекар.

# 474
Хормонална е винаги причината, ако няма друга. Вторият ми преглед по спешност пък показа овулация. Да, и аз се шашнах като чух. Повече не се повтори.
Никакви медикаменти не са ми предписвани, нямах повече зацапване.
Моят съвет е да чуеш мнението на доктора и тогава да решаваш относно добавки. Като цяло обаче, не се тревожи предварително.

# 475
Хормонална е винаги причината, ако няма друга. Вторият ми преглед по спешност пък показа овулация. Да, и аз се шашнах като чух. Повече не се повтори.
Никакви медикаменти не са ми предписвани, нямах повече зацапване.
Моят съвет е да чуеш мнението на доктора и тогава да решаваш относно добавки. Като цяло обаче, не се тревожи предварително.
Благодаря за съвета и успокоението.
Ами то си е за шашкане, това с овулацията...но важното е,
че всичко е наред при теб и повече не се е повтаряло.
Да, хормоналния дисбаланс си оказва влияние определено.
Но и при всеки организъм си е индивидуален процес.
При мен лека полека започнаха плавно да се регулират нещата и се надявам да няма
нещо обезпокоително с това зацапване.
FB680797BGM благодаря и на теб за споделеното.

# 476
Аз установих, че спра ли си Ремифемина за няколко месеца, ми се връщат топлите вълни. Явно перманентно трябва да го приемам.

# 477
  • на брега на морето
Аз пия Див ям на Nature's Way поне от 2 години - правя малки почивки в приема му, но забелязвам, че ако го спра за седмица започват горещи вълни, безсъние, нервност... Като го пия съм спокойна и се чувствам както нормален човек. Мажа и биоидентичен прогестерон през 2-та част от цикъла. И той ми действа добре. Иначе съм почти на 47, цикълът ми се скъси и намаля (2-3 дни ми продължава).

# 478
  • Варна
Здравейте!

Бихте ли ми помогнали в разчитане на хормонални изследвания, направени са заради два пропуснати цикъла в рамките на година, предизвикани с Дуфастон. Според лекарката е налице предменопауза, и да пия противозачатъчни Медиана 28. На 39 години съм. Благодаря!

ХОРМОНИ/HORMONES
LH 11.47 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик 14.0-95.6;лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5
FSH 20.03 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 3.0-20.0; циклов пик 4.0-21.0;лут.ф. 1.0-7.0; менопауза 25-134
Пролактин/Prolactin 190 mIU/l
ЖЕНИ: 102-496; при бременност се увеличава до10х от изходната стойност
Естрадиол/Estradiol 647.9 pmol/l
ЖЕНИ: фол.ф. 46-607; циклов пик 315-1828;лут.ф. 161-774; менопауза 18-201
Тестостерон - общ 1.29 nmol/l
0.12 - 1.78

# 479
Здравейте!

Бихте ли ми помогнали в разчитане на хормонални изследвания, направени са заради два пропуснати цикъла в рамките на година, предизвикани с Дуфастон. Според лекарката е налице предменопауза, и да пия противозачатъчни Медиана 28. На 39 години съм. Благодаря!

ХОРМОНИ/HORMONES
LH 11.47 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик 14.0-95.6;лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5
FSH 20.03 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 3.0-20.0; циклов пик 4.0-21.0;лут.ф. 1.0-7.0; менопауза 25-134
Пролактин/Prolactin 190 mIU/l
ЖЕНИ: 102-496; при бременност се увеличава до10х от изходната стойност
Естрадиол/Estradiol 647.9 pmol/l
ЖЕНИ: фол.ф. 46-607; циклов пик 315-1828;лут.ф. 161-774; менопауза 18-201
Тестостерон - общ 1.29 nmol/l
0.12 - 1.78

Сходни на моите изследвания, при мен съотношението FSH-LH е подобно и на мен лекарите ми казаха същото.
Пременопаузата може да продължи няколко години, не се безпокойте, ако сте тревожна заради казаното от АГ. А и тези показатели могат да варират в различните месеци, така че не бързайте да се филмирате.

Можете да разледате в тази тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1701001.240

и да пишете там ако желаете, успех Heart

Общи условия

Активация на акаунт