Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 668
  • 775
  •   1
Отговори
# 540
Потвърждавам, че явно си е индивидуално при всяка жена. Не мисля, че съм наддала толкова, но бодърстването през нощта и топлите вълни, които изживях и продължавам да изживявам вече 8-ма година, направо ме събарят. Но знам, че и това ще мине. Simple Smile
Точно ,все едно аз съм го писала, наред с тревожност и депресия.

# 541
  • София
Аз нямам менструация от почти 12 г. в следствие на хистеректомия,но не пълна ,а със запазване на яйчниците. Нямах проблеми до пред 2 г., когато се започна с топлите вълни и безсънието. Миналото лято беше малък ад…
Спаси ме “Лейди Хармония” след проба на различни други добавки. За 1,6 г. качих 12 кг. буквално от въздуха. Миналата година от декември започнах да се храня по- различно и в калориен дефицит и до днес свалих 9 кг. Чувствам се много добре,но и гадните топли върни ат седмица ме връхлитат ужасно често и днес поднових пиенето на Хармонията.

# 542
Качването на 12-те кг го свързвате с приема на добавки или с началото на топлите вълни и безсънието?

# 543
Потвърждавам, че явно си е индивидуално при всяка жена. Не мисля, че съм наддала толкова, но бодърстването през нощта и топлите вълни, които изживях и продължавам да изживявам вече 8-ма година, направо ме събарят. Но знам, че и това ще мине. Simple Smile
Точно ,все едно аз съм го писала, наред с тревожност и депресия.
Все си мисля че на мен нещо ми има. И се започва с изследвания щитовидна ,кръвна захар , витамини Д,В,магнезий ,колоноскопия (заради поддувания и газове ) и не знам какво си още. От 7 години съм без цикъл ,
обаче последните две години, не съм добре с главата( вторачила съм се в тялото си и си измислям поводи за изследвания). Сега пия ашвагада пък да видим какво ще стане.

# 544
На мен ашвагандата съвсем ми разказа играта. Чак до лекари стигнах. Изобщо не препоръчвам.
Аз започнах Хидролесс, че задържам вода май. Усещам някак да ми е по-леко от няколко дни.

# 545
Аз нямам цикъл от 1 година и 4 мес. Горещите вълни ме връхлитат на периоди. Увеличими се  окосмяване по лицето с бели косъмчета, най-вече по брадичката. И с паметта имам проблеми Sad

# 546
На мен ашвагандата съвсем ми разказа играта. Чак до лекари стигнах. Изобщо не препоръчвам.
Аз започнах Хидролесс, че задържам вода май. Усещам някак да ми е по-леко от няколко дни.
Бихте ли споделили в какво се изразяваха Вашите симптоми?
А може и да препоръчате нещо за стрес и тревожност на билкова основа

# 547
Аз от 4 г съм без цикъл-имам си  от всички "екстри" по малко-:grinning: ,без да ми пречат на нормалния ритъм на живот.Ама много започнах да забравям в последно време.На моменти не мога да сетя за някоя дума или име,че чак се плаша от себе си,да не е начална фаза на деменция:disappointed_relieved:
Както казват бабите - жива да си, че писа 😀
Сега сериозно. Аз вече си бях самопоставила диагноза и щях да мра 😀. Малко облекчение е, че сподели (и ravi също) за забравянето на думи.
При мен лошото е, че колкото повече не спя, толкова повече забравям. Аз проблемите ми със съня са сериозни.

# 548
Виното ми го препоръча гинекологът като заместител на сънотворните, когато бях бременна и също не можех да спя.
Аз бих подходила с едно наум към тоя съвет. Алкохолът доказано влияе зле на съня. И аз пийвах само по 1 чашка вино вечер точно с идеята, че се спяло по-добре. Да, отпуска те за момента, заспива се бързо и лесно, но после се ококорвах задължително посред нощ и няма заспиване. Едни гадни, тягостни мисли... Всичко това приключи щом спрях с вечерното винце.

# 549
  • Бургас
Виното вдига хистамина, което би могло да доведе до безсъние.

# 550
Бихте ли споделили в какво се изразяваха Вашите симптоми?
А може и да препоръчате нещо за стрес и тревожност на билкова основа
Симптомите от Ашвагадната бяха ниско кръвно, замаяност и раздразнени черва. Ходех сигурно по 6 пъти на ден по голяма нужда.
Иначе, ако питате за задържането на вода - отекли крайници и подут корем.
За тревожност ми помага Алора на мен. Ремифеминът също би трябвало да помага.

# 551
  • В полите на Пирин планина
Аз, ако пия една чаша вино и спя много зле, на пресекулки. На другия ден съм с главоболие. Затова го правя изключително рядко, само ако излезем навън някоя вечер.

# 552
Аз предпочитам чаша Бейлис, или чаша хубав отлежал бърбън с лед. Вино не пия.
Помага и за сън, и за тревожност Simple Smile

# 553
  • София
Качването на 12-те кг го свързвате с приема на добавки или с началото на топлите вълни и безсънието?
О не, качих преди да започна да я пия. Дори с нея не се чувствах издута,супер ми беше и след 10 ина дни прием, нямах и топли вълни. Днес я започнах отново.

# 554
Аз съм от 5 год. в менопауза. Мажа всякакви ампули против косопад, почти непрекъснато. Уж се позакрепи, но все едно отгоре косата ми не е такава каквато беше. За 5 год. съм 20 кг. нагоре. Не приличам на себе си. Продължавам с добавките - редувам ремифемин и фемовита форте , иначе - вълните и безсънието се връщат. От 4 месеца не пия почти алкохол /вино/ и през деня ям съвсем малко, предимно плодове. И въпреки всичко съм свалила само 4 кг. Положението не е добре никак. Моя приятелка влезе от раз в менопауза - нищо й няма - същите килограми, спи си, яде си, няма вълни, няма нищо, а е с Хашимото. Тежък период, а за себе си не му виждам края.

Общи условия

Активация на акаунт