Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 585
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Лорерай, Галина моля споделете преди тези глобули какви са ви били симптомите и по каква схема ги поставяте? Благодаря ви! До сега не съм пробвала със Цикатридина , но съм пробвала със пробиотици. Заради високото вагинално РН не успявам да завъдя лактобацили.
Парене ниско долу и сърбеж.Аз съ много доволна от гинофилус.

# 601
annie13, на мен масло от вечерна иглика ми помогна, пия го много години вече, препоръчвам.
Благодаря! А има ли значение марката? От коя си доволна?
Преди беше това, то като че ли е по-добро.

https://herbamedicabg.com/prim-oyl-60-100-kaps-prim-oil-maslo-ot-vecherna-iglika
сега това

# 602
  • София
Благодаря! Аз съм взела на Nature's way, ще пробвам като я свърша с тази на Prim Oil.

# 603
Момичета, отдавна не съм писала. От две години съм без цикъл. Горе долу се справям с менопаузата. Все така имам, като много от вас тук, проблеми със съня. Будя се понякога по 3-4-5 пъти на нощ. На другия ден съм като болна. Горещите вълни и потенето са си все така, свикнах с тях. Напоследък обаче ме притеснява нарушения сърдечен ритъм вечер като си легна. Трябва да съм по гръб, с напълно изпънато тяло и даже с ръце над възглавницата за да се чувствам горе долу по-добре и пак прескача. Не мога обаче да спя по гръб защото имам рефлукс. На ляво вече нв мога да спя - аритмия жестока. Плаши ме чак. На дясно горе-долу. Понякога усещането е ужасно и ставам от леглото през нощта, походя из стаите и пак си легна. През деня е по-добре, но пак прескача. Удари ме хипохондрия. Предстои ми пътуване със самолет. Страхувам се. Ужасно е. Не е като за първи път да имам аритмия, но с менопаузата се засили. Пия магнерот сутрин и вечер по 1 и вечер 20 капки мента глог и валериана. За сега няма подобрение. Как се справяте ако имате такъв проблем? Дали вечерната иглика или нещо други билково би помогнало?

# 604
Аз имам кофти съседка, прибира се в полунощ и почва да тропа, чисти, блъска врати и мебели, има и две големи кучета, страшно е... Принудих се да си взема Алора, НоваНайт, взимам и мелатонин. Не всички заедно, кога както дойде и си спя спокойно.
За аритмията обаче си трябва лекар, прегледай се. Не всичките ни проблеми са от менопаузата... Аз имах аритмия, когато бях с хиперфункция на щитовидната жлеза - имах възли на гушата, не можех да живея без едно хапче бетаблокер на ден. След операцията функцията се нормализира и сега съм добре, дори пия по 3-4 силни кафета и нямам аритмия.

# 605
Пия магнерот сутрин и вечер по 1 и вечер 20 капки мента глог и валериана. За сега няма подобрение. Как се справяте ако имате такъв проблем? Дали вечерната иглика или нещо други билково би помогнало?

Внимавайте с магнерота! Аз също го пия, но мен ме превъзбужда и ме прави по- активна, пия на седмица веднъж или два пъти най-много. Магнерота е лекарство, което дават в болница за възстановяване на болни, не е обикновен магнезий като другите на пазара. Дори Ви съветвам да го спрете за малко.

# 606
За Магнерота-активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.Реално тази доза е много малка и явно затова няма ефект.Препоръчителните дози за възрастен са около 300-400 mg на ден чист магнезий.Може да се опита и друго съединение.Аз съм доволна от магнезиев таурат.

# 607
При мен сърцебиене и аритмия има повече, ако вит Д ми е под нормата или нисък.

# 608
  • София
Магнезий не предизвиква превъзбуда и хиперактивност.  Напротив той отпуска мускулите вкл.и сърдечния мускул. Дава се на бременни в доза 3×1 на ден точно за отпускане на матката при контракции. Реално за да има ефект от Магнезий трябва поне една седмица. Започва се със 3×1 на ден и при добри резултати се намалява. Но 1 таблетка на ден няма как да те направи по-активен или превъзбуден! В болници се дава венозно магнезий за понижаване на кръвно.

# 609
Моят опит с мента, глог и валериана е точно получаване на аритмия. Спрях да ги пия и отшумя за седмица.

# 610
  • София
Момичета, отдавна не съм писала. От две години съм без цикъл. Горе долу се справям с менопаузата. Все така имам, като много от вас тук, проблеми със съня. Будя се понякога по 3-4-5 пъти на нощ. На другия ден съм като болна. Горещите вълни и потенето са си все така, свикнах с тях. Напоследък обаче ме притеснява нарушения сърдечен ритъм вечер като си легна. Трябва да съм по гръб, с напълно изпънато тяло и даже с ръце над възглавницата за да се чувствам горе долу по-добре и пак прескача. Не мога обаче да спя по гръб защото имам рефлукс. На ляво вече нв мога да спя - аритмия жестока. Плаши ме чак. На дясно горе-долу. Понякога усещането е ужасно и ставам от леглото през нощта, походя из стаите и пак си легна. През деня е по-добре, но пак прескача. Удари ме хипохондрия. Предстои ми пътуване със самолет. Страхувам се. Ужасно е. Не е като за първи път да имам аритмия, но с менопаузата се засили. Пия магнерот сутрин и вечер по 1 и вечер 20 капки мента глог и валериана. За сега няма подобрение. Как се справяте ако имате такъв проблем? Дали вечерната иглика или нещо други билково би помогнало?
При същата симптоматика на мен ми помогна хормонозаместващата терапия. Пих 5 години Фемостон, от една година съм вече и без него. Аритмията изчезна (а бях с 11000 екстрасистоли на денонощие).

# 611
  • София
Sharky, преди да започнете с Фемостон направихте ли пълни прегледи-АГ, Мамолог,  Ендокринолог? И след това на 6 месеца ли ходихте на профилактика или както обичайно? Моите АГ, които са няколко на брой всички отказват да назначават ХЗТ.

# 612
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моят опит с мента, глог и валериана е точно получаване на аритмия. Спрях да ги пия и отшумя за седмица.
Като детето ми беше бебе, съм купувала глог, мента и валириана, течност, в шишенце. Нито ме успокояваше, нито ме възбуждаше, нищо...

# 613
Моята беше на таблетки и не съм превишавала дозите - всичко по инструцията от опаковката, но имах този страничен ефект.

# 614
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моята беше на таблетки и не съм превишавала дозите - всичко по инструцията от опаковката, но имах този страничен ефект.
Надигах го смело това шишенце, буквално като сокче го пиех Grinning

Общи условия

Активация на акаунт